Forum » Operacijski sistemi » fedora core 2 in samba
fedora core 2 in samba
ceh ::
ejga
na fedori poskusam usposobit sambo, pa mi nekaj sploh ne gre ... na linux se sicer ne spoznam preveč, o samba.conf sem prebral že velik stvari, pa stvar ne dela ... v SWAT - u vidim, da smbd ne lavfa, tud če dam restart all ni nič bolje ... nmbd lavfa, pa tud linux računalnik v windowsih vidim, to je pa tud vse
lp
na fedori poskusam usposobit sambo, pa mi nekaj sploh ne gre ... na linux se sicer ne spoznam preveč, o samba.conf sem prebral že velik stvari, pa stvar ne dela ... v SWAT - u vidim, da smbd ne lavfa, tud če dam restart all ni nič bolje ... nmbd lavfa, pa tud linux računalnik v windowsih vidim, to je pa tud vse
lp
KoKi ::
SWAP.
poglej sem. scer ne za fedoro, samo mas exsample pa se par koristnih informacij.
hint: CUPS je za printer.
poglej sem. scer ne za fedoro, samo mas exsample pa se par koristnih informacij.
hint: CUPS je za printer.
# hackable
Nerdor ::
Identičen problem sem imel na RHEL3 (RH Enter. AS ver.3). Noče in niče in noče in .. share-at fajle za boga milega. Windowsi ga vidijo, ampak ne pusti, da bi bral ali pisal datoteke. Zadeva JE BROKEN!!! RH je pač NE kakovostna linux distro, preiod.
Tudi Fedora Core ni bogve kaj. Tista prekleta RH snobavost, mi bo vse živce spila!!! RH enostavni ni Linux!!!! Grr... Omisli si Suse Linux ali Debian/SloTech/Ubutu ali Gentoo in bo mir, vse bo delovalo. In ja, CELO GORO s SWAT-om sem prebral in nič ne pomaga . Pač, prešaltajmo na drugo distro.. Razen če ne laufaš exotičnih baz (brei, plačljivih). A zato obstaja Suse, ki je nemško precizen in vedno delujoč.
Tudi Fedora Core ni bogve kaj. Tista prekleta RH snobavost, mi bo vse živce spila!!! RH enostavni ni Linux!!!! Grr... Omisli si Suse Linux ali Debian/SloTech/Ubutu ali Gentoo in bo mir, vse bo delovalo. In ja, CELO GORO s SWAT-om sem prebral in nič ne pomaga . Pač, prešaltajmo na drugo distro.. Razen če ne laufaš exotičnih baz (brei, plačljivih). A zato obstaja Suse, ki je nemško precizen in vedno delujoč.
Vem in in tudi tebi Koki povem, drugič naj bo za Fedoro. Z enim kolegom smo si v lase skočili, ker je trdil, da zadeva dela na linuxu, čeprav samo na RH noče delat. In jest sm imel prau! Na RH ne dela! Torej drugič nam daj nekaj, KAR BO pisalo da dela na Fedori/RH in po možnosti s screenshoti (brez fotomontaže), ker sem že dobil "ošpoice" od RH. Nič ne dela v bistvu.
dmok ::
Torej drugič nam daj nekaj, KAR BO pisalo da dela na Fedori/RH in po možnosti s screenshoti (brez fotomontaže), ker sem že dobil "ošpoice" od RH. Nič ne dela v bistvu.
Tudi sam nisem nek poznavalec Linuxa ampak Samba mi na Fedora Core 2 dela brez težav. In celo skonfiguriral sem jo sam, brez tutorialov ..., kar s pomočjo Webmin-a. Bil je sicer en problemček s prikazom seznama map po izvajanju cd \ na Windows ampak nova verzija Sambe je to odpravila. Torej: Samba + FC2 + dostop iz Windows XP dela.
lp.
I know, I know. Pravoverni linuxsaši se ognejo WebMinu, ka hudič .. WebMin me je dostikrat izvlekel iz zagat. Recimo "hitra" konfiguracija Sendmaila in OpenSSL. Za boga milega, ni šlo prek tutorialov, prek Webmina (brez tutorialov) pa v 5 min in stvar dela. Tak isto Samba shareing. Sam, se mi zdi, ta Webmin ma neke spešl nastavitve, da spravi v red deamone. Naj povem, da poleg Fedore, še Mandrake na tak način administriram ljudem. Skratka, če je kaj za nastavit Webmin rešuje težave.
Dr.J:
"All hail J! All hail J! All hail J! Alllllllll hail J!"
" all the stars we can see, there's the one who J shines .."
Iz filma, Men in Black 2
Dr.J:
"All hail J! All hail J! All hail J! Alllllllll hail J!"
" all the stars we can see, there's the one who J shines .."
Iz filma, Men in Black 2
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samba guiOddelek: Omrežja in internet | 1730 (1445) | Bug |
» | Samba in samodejno brisanje datotekOddelek: Operacijski sistemi | 1033 (939) | Brane2 |
⊘ | Samba, Linux, Windows XPOddelek: Omrežja in internet | 2006 (1778) | hruske |
» | Sharing fajlov preko mreže-linuxOddelek: Operacijski sistemi | 981 (900) | hruske |
» | Vzpostavitev mreže RH Linux - Win95Oddelek: Pomoč in nasveti | 1044 (896) | bastadu |