» »

debian portal

debian portal

Screamboy ::

a je pripravlen kdo sodelovat pri portalu za debian?
rad bi postavil portal za pomoč slo uporabnikov za debian pa bi rabil par ljudi za pomoč. če je kdo pripravlen naj pove

Daedalus ::

Jaz bi lahko v okviru svojega prostega časa (ki ga ni veliko) in v okviru svojega znanja (ki ga spet ni mnogo) kaj prispeval.0:)

Kako točno pa bi naj ta portal izgledal?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

root987 ::

Mal več info povej ja... Kaj bi naj delali, kaj vse bo na strani, koliko sodelavcev že imaš, itd.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

imam plac sodelavcev še ni zato jih pravkar iščem če bosta vidva lepo lepo to.
morali bi se zment kako bi izgledal lahko bi izbrali en lahek portal naprimer če ma kateri idejo mi naj povej pa bo
dugače treba se še vse zmenit

Gandalfar ::

sem proti

raje pomagaj obstojem slovenskim in tujim portalom

ok vsak ima pravico do mnenja sam kaj če niso vsi kvalitetni upajmo da ta bo
poglejte mandrakeprinas.org
ta distribucija ma lepo število slo uporabnikov
torej debian ima tudi in bi lahko stran uspela
splošni portali so namenjeni vsem distribucijam in niso obiskani da nebo pomote so sam mal

Gandalfar ::

Se strinjam. Vseeno moje izkusnje z raznimi portali kazejo, da niso tako efektivni kot bi si clovek zelel. Posledicno odmrejo po parih mesecih oziroma zivotarijo brez pravih vsebin.

Poglej recimo slo-tech. Portal taksne velikosti pa se vedno so tezave z novicami in clanki. Sedaj pa to apliciraj na manjsi portal namenjen ozko specializirani publiki, ki ze v osnovi ni velika.

Moj predlog je, da lahko energijo bolj koristno usmeris v pomoc pri prevajanju Debiana. Za prihajajoco stabilno razlicico (sarge) potrebujemo preveden vsaj se Namestitveni prirocnik in Opombe ob izdaji. Da o kopici debconf dialogov sploh ne govorim.

Tehnicna pomoc ze sedaj dobro tece preko obstojecih IT portalov in lugos dopisnih seznamov. Vecina se pa itak zateka na tuje irc kanale in uradne dopisne sezname (lists.debian.org).

Dajmo vec vlagat v sam Debian in lokalizacijo le tega in pustimo forume obstojecim portalom.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Publishwall

Oddelek: Omrežja in internet
486628 (4630) Infrared
»

Linux jedro z resno varnostno luknjo

Oddelek: Novice / Varnost
485901 (2727) 'FireSTORM'
»

slo-tech GNU/Linux distribucija (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Operacijski sistemi
25316204 (11600) Gandalfar
»

Idealna linux distribucija

Oddelek: Operacijski sistemi
451616 (1145) noraguta

Več podobnih tem