» »

Publishwall

Publishwall

Korenchek ::

Te dni večkrat opazim na socialnih omrežjih pozive društvom, naj odprejo svojo stran na naslovnem portalu. Raziskujem, kaj to sploh je, kdo je ustanovitelj in kaj je namen tega, vendar ne najdem informacij. Deluje mi, kot da želi nekdo postavit novo, verjetno slovensko socialno omrežje, da bi hitreje pridobili člane, pa so pričeli z nagovarjanjem društev.
For those about to rock - we salute you!

Kurzweil ::

Lepše kot si se ti izrazil se ne da. Govorim o besedi "nagovarjajo", namreč gre za brutalno spamanje in ne nagovarjanje, za stvar oz. socialno omrežje, predvsem pa portal soroden Bolhi, ki po mojem mnenju nima prav nobenih možnosti (obstaja že res lep čas, oglasov pa skoraj nič) za kakšen resen prodor nimajo nobenih možnosti. Stvar poznam še iz časa, ko se je načrtovala. Gre pa za podjetje Oglasnik, ki ima sedež sicer v Mariboru, pisarne pa tudi v Celju.

Škoda časa in denarja za stvar, kot jih imamo na spletu že nekaj sto. Še enkrat če izrazim lastno mnenje zgrešena stvar usojena na propad.
Socialnih omrežij in portalov z oglasi pa imamo že tako preveč.

Diamantidis ::

Hm, tudi jaz sem si ogledal PublishWall. Kolikor vidim gre za poskus združiti več rešitev v eno, sploh se ne gre tukaj za bolho. Bolha je samo en del tega. Všeč mi je rss naročanje novic. Večina stvari je danes obsojena na propad, vendar se tu in tam vedno najdejo rešitve, ki se izkažejo za prave.

Kurzweil ::

Bil sem blizu tega projekta zato delim takšno mnenje. Moje mnenje je da je stvar brez repa in glave. V sekciji, kjer so oglasi, ni nobenih resnih oglasov, Publishwall obstaja že kar lep čas pa ga nihče ne pozna, razen tega, da so pred kratkim začeli spamati z neko "novo storitvijo", kjer lahko imajo podjetja, občine in podobno svoje strani za predstavitve, novice in podobno. Torej popolnoma nič novega in samo čakam dan, kdaj bo s stvarjo konec. Je pa škoda, tako velike ekipe in tako velikega finančnega vložka, ki bo šel v prazno. Samo čakam še da naredijo še deseti portali v Sloveniji, kjer se bo dalo nalagati video vsebine.

Ostalo, kar premorejo je še blog, ki jih imamo itak na desetine na spleti, s tem da si tam lahko spreminjaš skine in celotno strukturo, imaš module, ki jih lahko dodajaš, tu tega ni.
Potem imajo obcijo izbire regije in mest, kot da že nima vsako mesto svoje spletne strani, ga najdemo na wikipedii in na facebooku, kjer lahko najdeš vse to in ponudiš pravtako vse to.

To pa je bolj kot ne tudi vse. Torej kaj je novega, da bo koga prepričalo? Jaz ne vidim ničesar, kot rečeno bil sem blizu in glede na njihove vizije me je bilo že na začetku strah, da to nikamor ne pelje. Da ne omenim, kako se spama zadnje čase po spletu s tem.

Infrared ::

Strinjam se z Diamantidis, da bolha sploh ni bistvo, ampak socialno omrežje, ki združuje različne tudi že znane rešitve, tako da lahko v enem zamahu vse deliš tudi s FB in Tw. Tisto, da ti na tvoj zid šibajo novice, ki jih sam izbereš po medijih, je super stvar. Lahko direktno komentiraš in razpršuješ v enem zamahu na druge strani in soc. omrežja in verjetno zato začenjajo z društvi, ker je ta "več v enem" način še posebej komot za razne interesne skupine. In mesta imajo svoje strani, kamor se lahko direkt objavlja raznorazne zadeve z enim klikom. Samo prej si jih izbereš in namestiš, odkljukaš.

Blog pa res ni še dodelan, ampak kolikor je meni znano, po informacijah bolj od blizu, bo tudi to vsebovalo dodatne funkcije operiranja in izpostavljanja blogov, ki jih drugi nimajo in ni še vse dokončano.

Težko razumem komentatorja Kurzweila, ki trdi, da je bil blizu tega projekta, zadevo pa primerja z bolho, čeprav je lahko vsakemu, ki si zadevo le na hitro ogleda, jasno, da to ni to, in govori, da ni repa in glave, strani mest pa primerja celo z wikipedio, ki nima veze s temi funkcijami in vključevanjem, grupiranjem uporabnikov na lokalni ravni. Vem tudi, da portal na netu ne obstaja že lep čas, ampak zelo kratek čas in po podatkih malo bolj od blizu, ki jih imam jaz, še ni vse gor, kar baje v kratkem bo. Res pa mi niso znani ti "spami". Mogoče ne izpade informativno okej.

Nekdo, ki trdi, da je bil blizu projekta, zdaj tukaj to reklamira kot referenco. Jaz se pa sprašujem, zakaj ni več blizu in koliko blizu je bil in zakaj je tako jezen in negativno nastrojen.

Diamantidis ::

Kurzweil. Kako da ni resnih oglasov? Gor vidim precej znanih podjetij, tudi renomirani blogerji si ustvarjajo profile, program je za beta verzijo zelo obsežen. Se strinjam, da je v to vloženega veliko dela in mora biti velika ekipa. Iz tega vidika, da naj sosedu ne bi crknila krava, bi jaz zadevo podprl, sploh če je slovenska. Facebook brez uporabnikov ni vreden nič več, kot katerokoli drugo omrežje. Se pravi, če bodo imeli uporabnike, so dobili bitko. Zagotovo jim ni za zameriti, če društva nagovarjajo k sodelovanju.

vorantz ::

Spominja me na noovo
Ni dolgo trajala stvar...

S tem, da oni so šli na svetovni trg tej pa so samo na balkanskem očitno (tolko manj šans, da se prime frankly)

Infrared ::

Kakšen noovo? Portal za igre? Kakšno zvezo ima spet to z vsem skupaj? Krneki.

vorantz ::

Infrared je izjavil:

Kakšen noovo? Portal za igre? Kakšno zvezo ima spet to z vsem skupaj? Krneki.


Exactly
Stvar je tolko propadla, da o njej sploh ne najdeš nič na netu :D

Smo meli ustanovitelja noovota na faksu
Pa je reku, da so zmetali ful denarja in časa v noovo, potem pa so v par tednih naredili app za telefone (neki za oblačit neveste) in je začelo prinašat za par konkretnih razredov denarja več
Guess what happened next

Vse kar je ostalo od portala je domena
http://www.noovo.com/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vorantz ()

Infrared ::

Ja, že že, ampak kakšno zvezo ima ponudba pač iger in s tem povezana stran s socialnim omrežjem, o katerem je govora in ponuja čisto druge zadeve. Kaj neki naj bi te spominjalo na to??? Krneki.

vorantz ::

Joj si trd ;((
Pa kake igre
Igre majo zdej
Prej je bla to čisto druga stvar...

Evo sm zbrskal en članek
http://techcrunch.com/2008/01/21/social...

Se pravi šlo je za neko visokoletečo socialno reč, ki je pravtako hotla zbrat za uporabnika vse stvari na enem mestu
Zato me spominja na to reč

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vorantz ()

Infrared ::

Zihr ni trd tisti, ki mu ti ne pojasniš, za kaj gre, pač pa si ti mutast. Članek izpre petih let, ki si ga šele zdaj linkal, mi je pojasnil zgolj okvirno. Ja, to res spominja na to, kar se tiče cilja, vendar ta cilj ni bil usmerjen tudi navzven, z drugimi soc, omrežji, če prav razumem. Ne vem tudi, kaj in kako so ponujali za pot do tega cilja. Kakšne enostavne mehanizme in kaj vsebinsko? Kako so izgledali (po nekaterih komentarjih sodeče zgolj na hitro ... zelo nevšečno). V vsakem primeru so se pa slabo reklamirali. To se pa lahko takoj vidi. Že v članku se izkazuje spraševanje, kaj sploh hočejo, so wikipedia stil ali medsebojna izmenjava ali ..., To je zelo slabo. Da že v fazi reklame v tujini, ni jasno, kaj zadeva sploh je in kaj hoče. Očitno so delali na eni plati piara precej intenzivno, na tisti, ki rufa uporabnika, da bi takoj padel not ali pa nikoli, pa zelo slabo.

Sploh je pa veliko portalov že propadlo. Že osebno poznam dva in poleg okoliščin, pravega momenta in ustrezne reklame, je vedno nek zelo konkreten razlog, ki ga odkrijejo prepozno, ko že dobijo po gobcu. Po drugi strani pa marsikaj gre skozi, čeprav ni nič posebnega, kaj šele kaj novega. Tako da je težko na pamet sklepat, kaj bo. 50% je odvisno od delovanja, ostalo pa od primernih okoliščin in s tem povezanega plasiranja. Že stvar izpred petih let so čisto druge okoliščine, kaj šele detajli. Meni se ta ideja sama po sebi zdi super v vsem, kar ponuja dodatno in s tem, da z enega mesta lahko obvladuješ vse, ker imam poln kufer za vsak posamezen drek druga spletna stran. Kako se bo prijela ali ne, je pa odvisno.

Diamantidis ::

Naj reče kdor kar hoče, ampak tale portal hitro raste. Na naslovni strani, dokler se še ne prijaviš, lahko greš s skrulom navzdol in vidiš sprotno dogajanje. Ne vem pa, zakaj se ta stran ne vidi več, ko si prijavljen?

SaXsIm ::

Meni gre na živce. Spemajo vsepovsod.
SaXsIm

Davi ::

Hecno, tu in tam se najde kakšen užaljen slo uporabnik fejsbuka, programa, ki je začel tako, da je kar kradel profilne slike po mreži in jih objavljal na neki strani, ki je danes najbolj priljubljeno omrežju na svetu :) Seveda ta fejsbuk takrat ni niti približno izgledal tako, kot izgleda danes. Ampak, saj res, gldi amelikanci lahko vse pocnejo :/
Res drži tisti rek o Slovencih (ki kroži med Bosanci), da eden leze gor, dva ga pa vlečeta dol.

p.s. meni osebno fejsbuk naspamal moj mail z vabili že več desetkrat (ne bom potenciral cifre, ker se natančno niti ne spomnim, sem sproti brisal), iz publishwall-a pa še nisem prejel maila.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Davi ()

Davi ::

Pojavlja se vprašanje, kako bodo te užaljene kure šele kokodajsale, ko(če) bo PublishWall vzpostavil fejsbuk način pošiljanja vabil? Vidim, da tega nimajo. Pri vsej količini firm, ki jo imajo gor, pa tudi uporabnikov, bo to prava vojna. Se pravi, pametneje ostati majhen, ali pa če čimprej ugasniti, kot v strahu predlaga in skodoželjno pričakuje Kurzweil. Tipična slovenska scena, ni kaj.

Kurzweil ::

Davi, nebi mi bilo potrebno pomvedati, da sem bil blizu projekta Publishwall, ampak sem zaradi čudakov kot si ti, negre tu za nobeno škodoželjnost ali komu bo crknila krava, ampak za razliko od tebe ne govorim na pamet. Vidi pa se da pojma nimaš.
Da ti še dodatno argumentiram, vem kolikšne so konverzije, vem kolikšen je bil finančni vložek, vem kakšni ljudje stojijo za projektom in zakaj sem umaknil roke stran od projekta, so za tem zelo tehtne, racionalne in resne odločitve in ne nakladanje tja v tri dni, kot ga Davi prakticiraš ti.
Tole kar ti pišeš je na ravni gostilniške debate, žal mi je da moram tako reči, ampak kaj ti sploh je znano o celotnem projektu, razen ime domene in izgleda in kao funkcionalnisti portala.

Očitno si tudi prezelen, da bi vedel, da je vsega kar oni ponujejo danes PREVEČ in je tole samo eden ogromen waste of money, time and potential. Kaj je za tebe tipična slovenska scena nevem, če pa apeliraš na debiln stereotip o favšiji in s tem označuješ 2M ljudi, potem pa vidim, kako omejen si, favšije je povsod po svetu dovolj ne samo v Sloveniji in prav retardirano mi je brat o tem, kako bi naj Slovnija prednjačila v tem.

Publishwall je po MOJEM mnenju popolnoma zgrešen projekt, nekaj ljudi si bo nakopalo življenje dolgovoe, vi pa samo nabijajte in pametuje brez kakršnekoli podlage. Naj dam namig, ker ne vidim neke svetle točke, da bi sam dognal kaj. [odstranjeno zaradi kršitve pravil 2/1]

Kot rečeno ne pametuj če neveš.

Davi, še eno stvar o spamanju na facebooku, z malce osnovne računalniške pismenosti, si lahko daš facebook pod filtre in neboš dobil prav ničesar, ima pa to opcijo tudi facebook v nastavitvah, oboje je tako preprosto, da bi ti lahko bilo nerodno, da neznaš tega nastavit, glede na to za kakšnega strokovnjaka se imaš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz ()

Davi ::

Kurzweil, mislim, da bi tole gostilniško debato res prestavili na nivo višje, sploh ker so nekatera "dejstva", ki si jih navedel, lahko škodljive narave. In še laži so vmes.

Kar se pa FB spama tiče, verjetno ne veš, (pa se imaš za strokovnjaka), da jaz nisem imel nobene moči nad vabili mojih prijateljev, ki so se priključili fbju. Dokler nisem registriran, nimam nikakršnih nastavitev na fejsbuku. Priporočam ti, da si tiste filtre, ki jih omenjaš, nastaviš za PublishWall.

Kurzweil ::

Sej pravim, ti govoriš brez podlage. In, kaj je tu lažnive/škodljive narave, oz. kaj ni res?

Jaz ne rabim filtrov, ker nimam težav, če nisi pozabil ti si tisti, ki jih neznaš nastavit. In ja tudi vabila se gladko filtrira, očitno je to še vedno sci-fi za nekatere in še enkrat imaš moč nad tem, samo malce se potrudi.
Kot rečeno bil sem blizu stvari, dovolj da poznam stvari in govorim z razliko od tebe z neko podlago.
Sicer pa pa dokler izražam lastno mnenje, kar sem tudi povdaril, je to v demokratični državi povsem normalna stvar, tudi če je moje mnenje zmotno.

Ne se vlečt iz dreka, raje razmišljaj naslednjič, ko boš kaj pisal.

Davi ::

Kurzweil, seveda govoriš brez podlage. Če bi bilo kaj podlage, tega kar pišeš, ne bi pisal. Tukaj se gre za nameren poskus povzročati škodo in poskus ustvariti negativno mnenje. Seveda izražaš samo lastno mnenje in seveda je popolnoma normalno, da je tvoje mnenje lahko zmotno, kot si napisal. Takole anonimno iz domačega fotelja je to udobno početje.

Kurzweil ::

Zakaj za vraga je forum, če ne v namene izražanja različnih mnenj?
Kaj je tu namernega ne vidim, verjemi pa, da bi bil istega mnenja oz. sem vedno istega mnenja, če poznam vsaj malo podlage in gre za projekt na stvari, ki jih je na spletu že nekaj sto.

In še enkrat te sprašujem, kaj je neresničnega od tega kar sem napisal, prosim napiši mi, da malce argumentiraš in postaneš legitimen sogovornik. Glede na to, da ne razumeš pa ti bom drugače povedal, hotel sem sodelovati pri projektu (programiranje) in celo kolega od enega drugega projekta sem dobil, ki je bil pripravljen investirati v stvar, živim blizu izpostave in sem se tudi bil nekajkrat v prostorih v Celju, če se ti še vedno ne zdi legitimen ali pa si celo eden od ekipe, ti lahko za večjo verodostojnost recimo omenim, da je v pisarni povsem na koncu kakšno leto ali dve nazaj kar močno spuščala voda.

Še enkrat, da me ne napadaš v prazno in žališ, kaj je lažnivega oz. neresničnega, kar sem napisal?
In, ko odgovoriš vse to, prosim v nekaj stavkih bodi moja opozicija in napiši, kaj pa je tisto tako drugačnega, kar mene v tvojih očeh dela škodoželjnega, oz. kaj ponujajo, da jim bo po tvoje uspelo. Kot rečeno forum je mesto kjer se krešejo mnenja, moje že poznaš, prosim napiši nekaj zares pametnega, da me prepričaš v nasprotno.
Sicer pa, kot rečeno sem podobnega mnenja tudi za vsak nov video portal v Sloveniji, zakaj "izumlat" toplo vodo pri stvareh, ki že obstajajo nekaj 100x, oz. čemu oglasnik, če je Bolha za celotno Slovenijo dovolj.

No da ti še nekaj povem, recimo če imaš občutek, da je oglasov gor veliko, ti dam za primer na oglasniku rubriko računalništvo, kjer oglašuje večinoma trgovina, ki je ožjem prijateljstvu z gazdo tega projekta.

Pričakujem reply od tebe, da mi odgovoriš na vswe zgoraj in po možnosti dokažeš zakaj si ti bolj legitimen od nekoga, ki je dejansko bil blizu.

Kurzweil ::

Tipičen odgovor človeka brez ideje kako bi nekaj inetelektualno argumentiral, jaz sem povedal svoje, kje si sedaj ti? zmanjkalo te je...

To, kar pa si ti napisal, je pa točno to, kar si meni očital, žaljenje, brez podlage (ko sem želel konkretne odgovore in argumente) in nažalost od osebka, ki mi manjka kapacitete, da bi napisal kaj bolj pametnega. Kot sem že 2x prej rekel, na piši, če nimaš kaj pametnega za napisat.

Glede na tvoje stas na STju in, da nisi še napisal, niti odprl nobene teme do danes, pove vse, bogi si ;((

Kurzweil ::

Torej, sem vendarle imel prav, nevem zakaj mi pišeš na zasebna sporočila Davi, če je debata javna in mi groziš s svojim šefom?
Nevem zakaj me žališ, namesto, da bi kaj pametnega odgovoril, neglede na to kar bo tvoj šef rekel, me še vedno zanima kaj bi naj pri Publishwallu prepričalo? Tu me zanima povsem konstruktivno in objektivno, če bi naj bil forum samo enosmeren promet, pri čemer mislim samo hvaljenje in nobene kritike, potem res nevem kakšen forum bi to bil?

Da ti še enkrat povem, izražal sem lastno mnenje, argumentiral kolikor se je dalo, če pa sem kaj zgrešil pa se opravičujem, zato pa sem tebe prosil za mnenje, da me popraviš, vendar tega nisi storil. Dvomim pa, da bo tvoj šef ponosen na tebe, glede na to, da si del ekipe in me tu zmerjaš z bolnikom, lažnivcem, škodoželjnim in da sem tipičen primer "slovenske scene".

Sem pa pred tem omenil, da gre za veliko dela in to dobrega dela, da se je projekt realiziral, a bom še enkrat povedal, po MOJEM mnenju gre za stvari, ki jih ponuja na spletu že ogromno storitev, portalov in spletnih strani. Mogoče bi bilo dobro tudi to, da bi stran imela možnost angleškega jezika. Je pa res, da je stvar še v beta fazi in vprašanje, kaj vse bo Publiswall ponudil, ko bo stvar končana.

Jaz želim, kot vsakemu slovenskemu softwaru, IT podjetju, aplikacijam,... vso srečo, ampak ne morem mimo mnenja, da je ta niša zasičena.
Mislim, da zaradi tvojega žaljenja mene (večrat, kar bi razumel če bi ti kaj argumentiral) in po tvojem mnenju prevelike kritike vačega projekta ta topic na forumu nima smisla, očitno se sprejemajo samo pozitivne kritike.
Sem pa, kot sem že prej omenil tudi sam že pred časom dobil občutek, da si del ekipe, osebno od vas nobenega ne poznam, ker sem se stvari umaknil še preden sem, sploh karkoli začel.

Sicer pa glede na to, da sem se zgoraj klub argumentom opravičil, če je bilo kaj takega, pričakujem, da to storiš tudi ti, glede na to da me žališ z bolnikom in prej omenjenimi žalitvami.

Kurzweil ::

No potem pa na žalost stvari argumentiraš, preko zasebnih sporočil.

Torej jaz sem bil na razgovu v Celju, kjer je HQ nimam pojma (kje se programira pa sploh nima nič z debato), ampak takrat je šlo za podjetje oglasnik.si., (če se ne motimm, me popravi tu in ne preko zasebnih sporočil, namesto da me potem žališ). Zato pa sem te večkrat prosil, da me popraviš ali argumentiraš, da nebo kakšnega nesporazuma. Ampak ti si prav želiš, da stvari nebi bile jasne.
Očitno je sedež v LJ kot praviš in če sem zgrešil oz. imam napačne informacije se še enkrat opravičujem (isto pričakujem od tebe, ker me žališ z bolnikom). Kot rečeno vsaki slovenski IT rešitvi privoščim vse najboljše, ampak na žalost sem takšen, da stvari rad tudi pokritiziram in vedno kot opaziš napišem, da je to MOJE mnenje in mislim, da je pri vsaki stvari negativna kritika tista, ki stvar izbolja, tako je pri popravljanju bugov in nasplošno v življenju. Od same hvale se ne izboljša nič, razen tega da se veča ego.

Če praviš, da je za stvarjo ogromno stvari, jih prosim povej, da bomo stvar bolj cenili in mogoče spremenili mnenje, kot sem rekel in se zavedam zadaj za tem stoji ogromno programiranja, lobiranja, financiranja, pogovorov, rizika in podobnega, sam sem začel govoriti o tem, ker sem v življenju bil tudi sam del raznih projektov, ki so bili tako zastavljeni. Torej tu nimam nič proti podjetju, ne implementaciji, še manj da koga žalim pri vsej tej stvar, sem samo mnenja, in to LASTNEGA mnenja, da je protalo za oglaševanje, bloganje že dovolj, če se motimo bom še toliko bolj vesel. Edino, kar je je po MOJEM mnenju novega so ti mestni profili in dogajanja v njih.

Sicer pa še enkrat opravičilo če je kaj zmotnega, zato sem te prosil da me popravi oz. argumentiraj. Če pa ni moj spomin res obupen pa lahko samo še enkrat povem, da sem bil jaz na razgovoru v Celju, da je bilo to takrat pod okriljem oglasnika.si in da finančno stanje takrat ni bilo rožnato. Če temu ni tako me prosim popravi, ampak mislim da bo kar držalo.

Da nebo kdo rekel da sem samo kritičen, sam UI je všečen, design tudi, odzivnost tudi, nisem pa še testiral na telefonu ali tabu, da vidim koliko je star kaj "responsive".

Iskreno rečeno long live Publishwall.

Mavrik ::

Davi je izjavil:

Kurzweil, seveda govoriš brez podlage. Če bi bilo kaj podlage, tega kar pišeš, ne bi pisal. Tukaj se gre za nameren poskus povzročati škodo in poskus ustvariti negativno mnenje. Seveda izražaš samo lastno mnenje in seveda je popolnoma normalno, da je tvoje mnenje lahko zmotno, kot si napisal. Takole anonimno iz domačega fotelja je to udobno početje.


Kot je že Kurzweil napisal: A lahko sam podaš argumente namesto žaljenja?

(To je opozorilo pred nazivom, zmerjanje z "bolniki" pač ne bo tolerirano.)
The truth is rarely pure and never simple.

Kurzweil ::

Mavrik je izjavil:

Davi je izjavil:

Kurzweil, seveda govoriš brez podlage. Če bi bilo kaj podlage, tega kar pišeš, ne bi pisal. Tukaj se gre za nameren poskus povzročati škodo in poskus ustvariti negativno mnenje. Seveda izražaš samo lastno mnenje in seveda je popolnoma normalno, da je tvoje mnenje lahko zmotno, kot si napisal. Takole anonimno iz domačega fotelja je to udobno početje.


Kot je že Kurzweil napisal: A lahko sam podaš argumente namesto žaljenja?

(To je opozorilo pred nazivom, zmerjanje z "bolniki" pač ne bo tolerirano.)


Jaz mislim, da glede na to, da me je kot del ekipe Publishwalla Davi zmerjal, je verjetno za njih bolje, da gre ta tema v pozabo.
Podobno pa velja za podatke, ki sem jih navedel in prosil Davija, da me popravi, pa tega ni storil tu ampak privat, da tudi, kar se mene tiče, gre tole v pozabo.
Namenov slabih ni bilo, zato sem ga tudi nekajkrat prosil naj me popravi, če govorim napak, da nebo splošno mnenje ljudi napačno. Ampak se je Davi raje odločil, da ničesar ne pove javno ampak mi piše zasebno in da tako ostane (verjetno je tako želel mene kot črno ovco po tem, ko sem rekel, da lahko v mailu uporabi filtre), kar je verjetno celo večja krivda njega, kot mene.

Jaz sem se za vse opravičil, Davi pa očitno tega namena nima. Kot pa mi je rekel Davi v zasebnem sporočilu za projektom je preveč stvari, nevem zakaj v dobrobit ne popravi mene, pa čeprav ga motim in raje pusti, da je jasno mnenje takšno kot je.

Kot rečeno, za oba bo bolje da, se stvar izbriše. Če Davi mene reporta šefu, za nekaj, kar je bila zmota in ne kot po njegovem laž (za kar sem prosil, da me popravi in se opravičil), potem imam jaz vso pravico narediti prijavo na spletno oko in sorodne portale, da me žali z bolnikom, lažnivcem, škodoželjnikom in nasplošno žali Slovenske državaljane s steretipom, kako si želimo, da se sosedova krava zvrne.

para! ::

Glede na to, da ekipa Publishwalla zmerja uporabnike/kritike, je bolje, da tema ne gre v pozabo.
Death before dishonor!

#000000 ::

Zakaj bi šlo v pozabo ? Jest ne bom pozabu pa verjetno še šitload polka tukaj gor ki so spremljal tole temo, se pravi ene 10k manj folka po tamalem.

Ziga Dolhar ::

Čestitke Diamantidisu, Infraredu in seveda Daviju za nadvse očitno astroturfanje.

Za oglaševanje se obrnite na team@slo-tech.com.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

claudyka ::

moje mnenje: vse skupaj je en velik fail...če bi podjetje zamenjalo lastnika, bi bilo še mogoče kaj iz samega projekta...sem bila nekoč skoraj eno leto del tima oglasnika.si, ko smo delali na projektu publishwalla - v spletni administraciji :) poznam dosti ozadja in dogajanja v podjetju...imam tudi en zelo lep spomin (pa še nekaj ljudi) na neizplačane plače, regres, prispevke...v podrobnosti se raje ne bom spuščala...in ja, s takim načinom dela in odnosa, bo ta barka kmalu potonila :) pa brez zamire zaposlenim na... :)

Infrared ::

Prosim, ne me mešat v neko astroturfanje in nevemkajševse. Z mojega kota je bilo podano le mnenje in argumenti in vse, kar sem napisala resno mislim. Seveda se pa tudi Kurzweil ni nikakor obregnil ob moje komentarje, ki argumente vsebujejo, ampak se je seveda zavoljo povsem drugega cilja od objektivnega klepeta o projektu raje pričkal z nekom, ki naj bi bil del ekipe in sta torej oba zapackana s komunikacijo na osebnem nivoju (če spklepamo, da navedba, da je Davi del ekipe, drži in ni le dobro obveščen, ker koga pozna itd.). Eden je želel sodelovat pri projektu, pa očitno razgovor ni uspel, in zdaj tu skuša na vse kriplje blatit projekt, drugi, kot se zdi, pa je na razgovoru uspel, in neposrečeno napada osebo, ki zaradi osebnih zamer tukaj pisaka proti projektu. Šef tega projekta bi seveda moral okrcat borca proti blatenju, ker komunikacijsko ne premore ustrezne diplomacije v takšnih situacijah in bi bilo bolje, da se ne oglaša, saj s svojim načinom škodi projektu, čeprav očitno drži, da gre pri komentatorju, ki projekt blati, za škodljive namene na osebnem nivoju. Niso pač vsi rojeni za piarovce, ki morajo še posebej v stresnih situacijah nastopat primerno. Valjda, da bo zdaj neka izjava o "bolniku" (sklepam, da iz zasebnih sporočil) osrednja papica za škodoželjnega z razgovora v Celju, kar je lanski sneg, ker to podjetje, ki fura ta projekt, deluje v Ljubljani, na novo, če prav razumem. Ne razumem tega domnevno "zaposlenega", zakaj res ne odgovori, karj so prednosti projekta. I če kot zaposlen ve, kako stoji zadeva finančno na bizi, naj pove, če gre za zavajanje, ker ne gre za isti izvor podjetja. Ne štekam.

No, mene pa ta projekt zanima, imam interes za vključitev (vendar ne še v taki fazi, kot je zaenkrat), mi je bil predstavljen in privoščim uspeh, razen če ne bodo zganjali nepotrebnih kozlarij in napak. Potem si bodo pač sami krivi, da projekt z veliko prednosti ne bo uspel, ker prednosti lahko zapraviš z drobnimi bedarijami.

Kaj je drugače, kaj je prednost? Kot že rečeno. Nikjer si ne morem ustvarit svoje platforme medijev, kamor prejemam novice na eno mesto in jih direktno komentiram ter razpošiljam naokrog. Nikjer, kot je edino omenil Kurzweil, ne obstajajo tako nastavljene strani mest za povezovanje na lokalni ravni. To je zelo pomemben push - up, ki lahko prinese zanimive rezultate v sodelovanju z aktivnimi posamezniki, društvi itd. ter s tem povezanimi interesi občanov. Na primer. Kar se blogov tiče. Ja, marsikje lahko pač odpreš blog, vendar ti niso nikakor vodeni, da bi lahko blogerji med seboj konkurirali med branimi in komentiranimi ter si tako okrepili možnost pridobivanja več bralcev. In nikjer ni ustrezno vodenih izpostavljanj zapisov ali avtorjev. Ta plat medalje zaenkrat tudi na PublishWallu ne funkcionira nikakor in bi bilo bolje, da naslovke sploh še ne bi bilo na vpogled, ker gre zgolj za polnjenje praznega prostora. Ampak glede na obvestilo blogerjem je to že v fazi vzpostavljanja.

Imaš torej možnosti oddajanja kratkih objav, direktnih replik na novice, blogov, objavljanj na lokalni ravni in vse z enega mesta lahko šeraš tudi preko drugih soc. omrežij. A to ni prednost??? Meni se zdi velika. Na svetu imaš marsikaj, ampak način in praktičnost je dodana vrednost. Seveda pa, kot rečeno, so pomebni detajli. Nenaklonjen argument, ki se mi je zdel tukaj omembe vreden, je bila tista primerjava z Noovo projektom, o čemer se še malo bolj pobrskala. Okej. Možno. Ampak samo če ga bodo tako srali, kot so ga srali predstavniki tiste ekipe. Pri teh zadevah so detajli vse. Od izgleda, do načina predstavitve, razumljivosti, približevanja uporabniku na enostaven način itd. Pri njih, kot sem kasneje videla, je bila že všečnost, dizajn, poraz. Potem so ustvarili neke nove prijeme pri menijih, kar je slabo, ker ljudje niso radi obremenjeni z uvajanjem v nove prijeme, če so stari že utečeni in praktični. Pa zajadrali so s piarom, ki ni takoj pojasnil, kaj imajo uporabniki lahko od vsega skupaj in kako naj zadevo uproabljajo. Če bo s tem portalom enako, bo rezultat zagotovo enak. Če bodo pa te detajle upoštevali in ne bo nepotrebnih šlamparij, pa mislim, da so na konju s ponudbo v 50%. Ostalih 50% pa žal svoje delajo okoliščine na katere se ne da vplivati. Če smo prijazni, recimo zgolj 30%.

Kurzweil ::

No sedaj pa mislim, da je res že škoda besed.
Diamantidis oz. Davi oz. Infrared, mislim, da toliko kolikor sam škoduješ ugledu svojega podjetja z žaljenjem naokoli, večimi uporabniškimi računi in navsezadnje statusom "Persona Rudis" je prav smešno.

Mislim, da si ne delaš ravno usluge pred šefom, slednjemu se še enkrat opravičujem, če sem se kaj zmotil, prav bi bilo, da me popraviš (še prosil sem te), ampak me nisi in ti je ljubše, da javno žališ mene in podjetje, kjer si zaposlen.
Kot sem rekel, vse to je bilo moje subjektivno mnenje, za morebitne napake sem te prosil, da jih popraviš, čeprav nisem bil tako blizu, kot si ti predstavljaš, da bi moral biti, pa sem vseeno od nekaj znancev, prvega odtisa v Celju (očitno sem se zmotil, kot praviš oz. po tvoje se lažem, ker pravim, da ima kakšno povezavo oglasnik.si s Publishwall?), po pregledu celotnega Publiswalla, nekaj 10 opravljenih projektih in spremljanja dogajanja na spletu od prvih dial up linij dalje, vsaj toliko kompetenten, da lahko napišem lastno mnenje.

Pravtako nisem 100% prepričan, da gre za isto osebo, ampak brutalno naključje mora biti, da se ve 2 dneh registrirajo 3 uporabniki, ki vsi komentirajo samo Publishwall, mogoče je naključje, ampak mislim, da je možnost zadetka na lotu večja.

Se umikam iz debate, opravičujem vsem, če sem dal vtis karkorkoli, da škodujem ali žalim, očitno je kritika za nekatere privoščljivost slabega, žal mi je da je tako. Samo enkrat bom še ponovil, iskreno želim Publishwallu najboljše, nevem zakaj temu nebi bilo tako, ampak še vedno stojim za vsem, kar sem napisal. Preveč sem videl in malce tudi občutil zgodb in poslovnih poti, da vem kaj je bolj riskantno in kaj ne... in navsezadnje posledice, ki jih utrijo ljudje okrog velike projekta, kjer je veliko investicij, ljudi, dela in podobno. Moje mnenje pač, če bo temu drugače pa z veseljem porinem glavo v pesek, kot noj. Ne samo, da vam želim veliko uspeha s projektom, ampak vam želim veliko uspehov in zdravja v življenju.

Infrared ::

No, no, če nisi 100% prepričan, pač ne nakladaj. Nisem ne Davi, ne Diamantis, ampak samo Infrared. In zdaj počneš isto, kar si očital Daviju, izogibaš se komentiranju bistva in se greš raje detektiva. Zapisala sem točno tisto, kar si trdil, da hočeš slišat. Ne sicer od mene, predvidljivo, ampak od Davija. Pa sem ti napisala, kaj vidim kot nezanemarljivo prednost projekta. In nobene replike od tebe, muca tipkovnico popapala. Se je pa pojavila še neka claudyka in verjetno se bo še kdo. Koliko uporabniških računov ravno zdaj fura te neverjetne obtožbe, ki se jih ne da zanikat, niti dokazat anonimnežem??? Kdo je kdo. Jaz tega ne počnem. Ne operiram z nobenimi kvazi informacijami (ki so lahko navadne laži) o domnevnem delovanju podjetja, ampak govorim samo o projektu, ki mu sledim. In pišem o tistem, kar si ti, Kurzweil, izmišljuješ, da te edino zanima.

Za taka blatenja, kot jih pa zdaj nekdo, morda kar ti, pod psevdonimom claudyka, piše, pa ni razloga, da ne bi bile obtožbe lepo podpisane. Če je podjetje res krivo kršitev osnovnih pravic zaposlenim v preteklosti res ni razloga, da jih ne bi namočili in se polno podpisali. Saj ekipa verjetno pri teh zadevah nikoli ni bila tako velika, da šef tega projekta ne bi vedel, kdo je bil tako prizadet??? Čemu torej skrivalnice, če je toliko "poguma", da se piše o domnevnih grehih??? Čemu? Razen če gre za nekaj povsem drugega in s tem povezana zlobna natolcevanja. Zakaj se ne bi spuščali v podrobnosti, če je toliko volje, da se nekoga namoči v drek? To ni razumljivo. Seveda se je pri tem treba spustit tudi v podrobnosti, kdo in zakaj natančneje piše te zadeve, a ne.

Kaj je torej zdaj? je debata o projektu z nekega objektivnega, osebno neprizadetega vidika ali o zamerah nekega človeka, ki je imel nekoč v Celju, ko je šlo še za oglasnik.si, konflikt s šefom iz neznanega razloga. Žal je kracanje o takih zadevah osebne narave pod psevdonimom milo rečeno nekredibilno in neetično.

claudyka ::

Infrared, moj edini komentar je tisti komentar zapisan zgoraj, tudi uporabniško ime je tukaj samo eno, torej claudyka (že od leta 2006) in prosim, da me ne "obtožuješ" in povezuješ z ostalmi in ne vem kaj še...kar sem napisala zgoraj "osebnega", imam dokaz, sodno izvršbo, tako da mi prosim ne o blatenju podjetja :) ostali podatki so vsem dosegljivi na biziju/ajpesu...bzv še karkoli komentirati...in če še podam mnenje samega projekta: je zanimiv, veliko sreče ob njegovem prodoru na trg...pa lep pozdrav :)

Kurzweil ::

@Infrared, s šefom se nisem nič kregal, ker do tega niti priti no moglo, ker sem po razgovoru zgodbo zaradi podobnega mnjenja, kot ga imam še danes končal.
Če samo pogledaš moj profil in profil claudyke in si mnenja, da gre za isto osebo, čeprav sta oba povsem specifična, potem res škoda, da še izgubljam besede. Nekaj povsem drugega pa je, da 3 porabniki registrirani v 2 dneh, kometirajo samo en topic :))
Eden od njih žali po forumu z najnižjimi udarci, zaradi česar se ne čudim, da ima status "Persona Rudis", o Diamantidisu nebi, ti pa imaš neverjetno podoben slog in se na vse pretege trudiš braniti nekoga, ki je sam bolj očrnil ime podjetje kjer dela, kot kdorkoli drug.

Torej kot je claudyka napisala in potrjuje, da je oglasnik.si vendarle bil del tega projekta, kar je bilo rečeno, da je laž, ko sem jaz to rekel. Da pa še enkrat povem, projekt se mi je zdel takrat premalo ambiciozen zame, tako da sem odstopil na samem začetku, bal sem se med drugim podobnih stvari kot claudyka, pogledal pa sem takrat tudi na bizi.si in še 3. lahko povem, oglasnik.si je bil v ne nezavidljuvem položaju, torej tudi to se nisem zlagal. Torej jaz sem govoril o dnevu, ko sem bil tam na razgovoru (v Celju), kako se je podjetje prestrukturiralo, kdo je sedaj lastnik, kje je sedež in podobno pa nisem omenjal. Torej je poleg tega, da me je Davi žalil z bolnikom, tudi to, da mi je rekel lažnivec (čeprav sem sprva celo mislil, da se motim in da me naj popravi) čista žalitev.

Mislim, da je Davi z več uporabniškimi računi sam zakuhal tole. Verjamem, da je šef podjetja, dovolj, da bo prepoznal, da mu tu škodo dela lasten delavec in ne kdo od nas, mi smo samo podajali svoja mnenja, on pa je naredil to slabo uslugo Publishwallu, da kot zaposlen kar sam žali lastno podjetje. S svojim obnašanjem je sam pripeljal do tega, da je svojo zgodbo povedala še claudyka. Sicer nebo usloga podjetju, ampak očitno hoče taisti zaposleni pri Publishwallu doseči še to, da da claudyka na slo-tech scan odločbe sodišča. Jaz pa lahko mirne vesti razkrijem svojo identiteto. Če je bo seveda tudi Davi in da javnost vidi, kakšna oseba je tudi za projektom Publishwall. Jaz sem se za svoje opravičil, čeprav vedno bolj opažam, da se kaj veliko zmotil nisem.

Mislim, da so obiskovalci slo-techa nadpovprečno intelektualna skupina ljudi in jim je vse zgoraj napisano verjetno dovolj, da vedo, za kaj se gre. Ko svoje napišejo še administratorji in moderatorji, potem mislim, da je škoda mojih besed.

Kurzweil ::

Torej še ena stvar dokazana, in kot sem zatrjeval popolnoma nič ni bilo zmotnega oz. nič nisem lagal za kar je že 2. da me osebno žališ in diskretiriaš, kot sem rekel na razgovor za delo sem bil v Celju v povezavi s projektom Publiswall, torej če kdo laže in zavaja si to ti, ker v praksi gre bolj ali manj za isto stvar, naj si detajle pogleda vsak sam in predsodi, to so javni podatki, tako da tu ni nobene žalitve, škodoželjnosti ali česarkoli, preden me kot zaposleni in del tega prijekta začneš nizkotno žalit.

Kot sem rekel, na razgovoru sem bil v Celju pri:
podjetju Oglasnik.si - profil na bizi.si, finančno stanje, kot sem rekel je bilo nezavidljivo

Ti pa sedaj delaš pri:
Torej zastopnik isti, drugo podjetje, na istem projektu - Objavna deska d.o.o.

Torej sem še vedno bolnik, lažnivec in škode željan človek?
Kot sem rekel, prenehaj, da ne narediš lastnemu podjetju preveč slabega glasu. Bi pa najraje naredil to, kar je Infrared ali kdorkoli že pač predlagal, razkrijmo svoje identitete, claudyka pa izvršbo sodišča, kot sem ti že omenil imam tudi priče na vsakem koraku, torej mislim, da se dobro sam zamisli in mislim, da vaju s šefom čaka temeljit pogovor. Za vse ostale pogoje in možnosti pa sem ti tako povedal, kako je po tem ko sem se posvetoval z odvetnikom in povprašal ša 2 strokovnjaka za mnenje, kje se nahajamo. Da povem, škodo podjetju dela Davi sam in to daleč največjo, s tem da je poleg vsega kriv na vsaj 2 točkah za osebno razžalitev, in to je oseba, ki mi grozi, da bo za stvar povedal šefu. Kot sem rekel, naj se vsi razkrijemo, da vidimo črno na belem vse in da se vidi kdo zavaja, žali in dela škodo lastnemu podjetju in kdo samo podaja kritiko na forumu, ki je povsem v okvirih delovanja foruma! In ja, če se neboš moralno, pošteno in po moško opravičil (kot sem se jaz nekajkrat in se še enkrat v naprej, če je kaj zmotnega) vsem tukaj, kot sem ti tudi že napisal razkrij tudi vso resnico, potem sem te že seznanlil, kako gre dalje.

Sam si izbral to pot, jaz imam kristalno čisto vest, pa da vidimo še ostale. Glede na to, kaj je morala storiti claudyka, da je prišla do tistega, kar ji pošteno pripada, se ne čudim situaciji v kateri smo se znašli. Mislim, da je glede na priče, dokaze in pretekla dejanja odprta avtocestam, kar se pravne poti tiče. Odvetnik pravi, da je vse tako črno na belem, da po 169. členu padeš iz prve, pravtako, kot sem ti napisal, škoda podjetju si naredil sam daleč največjo, kar sta namignila še dva druga kolega v pravnih vodah, sam pa sem se za vse iskreno opravičil in te prosil, da poveš resnico, čeprav sem jo, kako se mi zdi ves čas tudi govoril.

Lepe sem ti napisal v sporočilu, kateri 2 poti imaš na voljo. Lp

Infrared ::

@claudyka:

Ta uporabniški račun je lahko tak, kot je, zaradi mene od prejšnjega stoletja. Dejstvo je, da obstaja povezava med vama s Kurzweilom, zato si se pa pojavila ravno zdaj s takim komentarjem, kot je. Kurzweil pod uporabniškim profilom, kakršen pač je, je to tudi sam potrdil, češ, kaj je morala claudyka bojda storit, da je dobila svoje. Jah, vidva že vesta, a ne. To je vse. Nisi se povsem naključno pojavila točno tu in točno zdaj. Kar se podatkov na bizi. si tiče, je že jasno, v čem je problem. Na bizi.si ne izgleda nič narobe s podjetjem, ki pokriva pač Publishwall, je pa slaba situacija z oglasnikom.si, torej s celjsko zgodbo. Jaz sem komunicirala pa o PW in kot zainteresirana za vsebinsko pondubo tega portala itak replicirala le komentar o obetavnosti tega portala. Maščevalni hajp zaradi osebnega sodelovanja, česar del je tudi Kurzweil, se je razvil kasneje med komentatorji Davi, Kurzweil itd. in počasi se je začelo razjasnjevati, da tukaj ne poteka klepet o portalu, ampak gre za osebno obračunavanje s tem podjetjem iz časov oglasnika, zato K. tudi še vedno ni podal nobene replike na vse pluse projekta, ki sem jih izpostavila in zdaj želi projektu vse najbolje. Tudi ti priznavaš, da je zanimiv. Krasno. Torej se strinjamo, da ta projekt vendarle obeta. Problem je le v tem, da so motivi dveh komentatorjev tukaj pač drugi.

Ti kot anonimna komnetatorka trdiš, da imaš izvršbo itd. Take zadeve anonimno pač ne štejejo kaj dosti, ker se lahko tako v smer podpore ali miniranja nečesa pač zavaja, laže, podaja polresnice. V kolikor si imela res težave s tem podjetjem in so ti bile kršene kakršne koli pravice in ti ni bil izplačan res zaslužen denar za marljivo, vestno in dobro opravljeno delo, taradi česar te je delodajalec želel obdržati, a ne tudi plačati, te seveda popolnoma razumem in sočustvujem. Vendar tega na podlagi takega pisakanja ne morem vedeti in te zgodbe v vseh pomembnih detajlih ne pozna noben bralec te strani, ki ni v to osebno vpleten ali ima informacije iz prve roke. Jaz samo vztrajam, da ta projekt je obetaven in ponuja nekaj novega, kar bi bila lahko tržno zelo uspešna zgodba in večini, ki koristi internet - omrežja, bloge itd. dobrodošla uporabniška izkušnja. Očitno se pa odvija tukaj miniranje projekta s strani nekaj posameznikov zaradi nekih neljubih senc preteklosti, ki lahko vplivajo na sedanjost in prihodnost. Odvisno od uspeha zgodbe v sedanjosti in uspešnega reševanja problema z vami iz preteklosti. To pa ni bila izvirna tema in upam, da se vse razreši pravično.

@Kurzweil:

V pojasnilo tudi tebi velja komentar claudyki, da se ne bi preveč ponavljala. Problem je v tem, da sem oddala komentar na presojo o Publishwall projektu in izrazila nestrinjanje s tvojo oceno, ki se je kasneje tudi izkazala za res osebno motivirano in neobjektivno, kar je že okvirno na vpogled vsakomur, da se prepriča, in da pač nima nobene zveze z bolho niti v bistvu ponudbe, kaj šele v celotnem kontekstu. Mene na primer oglasnik kot del portala sploh ne zanima, ampak vse drugo. In projekt je zelo ambiciozen, mogoče kar preveč. Kot izgleda se je projekt v letih od tvojega srečanja z njim vendarle razvil v nekaj obetavnega, kar si v nekaterih točkah kasneje tudi sam naknadno priznal. Podlaga je, kako se bo zadeva razvijala, bomo videli.

Jasno sem povedala, da imam interes v ta projekt, da mi je bil tudi bolj od blizu predstavljen, da sem se zgolj zaradi tega oglasila in da ni vse še tako izpiljeno v tej beta verziji, kot predvidoma bo. Manjkajo le še detajli, ki so lahko zunaj v enem tednu ali pa več mesecih, odvisno od hitrosti inputa. Nisem se pa oglasila na prekljanje o teh zadevah, o katerih ti zdaj pišeš, kot da ni bilo izvorno govora o tem, kaj ponuja ta portal, odkar sta se zapletla v konflikt s komentatorjem Davijem. O tem sem svoje mnenje tudi povedala, čeprav je nepotrebno. In drži ta del, da je to konfliktno sranje z ognjem na olje prilil tudi komentator Davi s svojim načinom, ampak jaz se nisem prišla sem pričkati, kdo je koga bolj užalil med prepirom in kdo je bolj upravičen do osebne prizadetosti, ker naj bi bil bolan, kreten ali kaj jaz vem, kaj še vse. To je sama otročja megla, za katero mi dol visi. Nikogar pa jaz na vse kriplje ne branim, ker mi sploh ni treba, ampak samo stojim za svojim mnenjem, da ta projekt pač ni kr neki, česar je dovoj že drugod. In ravno zaradi konflikta z Davijem se je pač izkazalo, da je tvoj problem s tem projektom pač druge narave, bolj osebne in ima korenine v oglasnik.si preteklosti in da si prišel minirat ta projekt iz teh drugih razlogov in na pomoč ti je prihitela še claudyka, s katero se očitno poznata. Na to lahko rečem pa le, da velika škoda, če bo tak projekt miniran zaradi disputov iz preteklosti, ki jih osebno ne poznam in težko sodim. Ne sodim zlahka po takih anonimnih zapiskih pa zato, ker nisem več tinejdžerka in ker sem pri raznih sodelovanjih v raznih projektih imela priložnost spremljati že neverjetne kolobocije, v katerih nič ni bilo tako, kot se zdi na prvi pogled, in sem lahko celo v resnih časopisih prebirala kakšne površne črno bele nebuloze, v katerih so zle predstavljali za dobre in obratno. Ponavadi je šlo za klanovsko pristransko interesno bitko med zlimi in popolno spregledanje dobrih, ampak če je pa že bil kdo podrekan, pa skoraj praviloma ni bil najbolj zaslužen za tak lonec dreka na glavo. V dveh primerih sem se tudi oglasila, podpisana. Seveda tam, kjer ni interesa za stvar, ampak so prisotni le osebni interesi, ne glede na zaslužnost, nikogar resnica in koristi dela ali projektov nič ne brigajo. No, enkrat sem pa dosegla popravek v mediju, ko je bila pavšalno zlita gnojnica v smer, ki si to ni zaslužila, namesto tja, kjer je smrdelo. Itd. Pač naša dežela, prepolna osebnih interesov, namesto kakovostnega dela, profita za vse in objektivnega pregleda nad zaslužnostjo in nezaslužnostjo.

Upam, da se vse uredi tako, kot je prav, je največ, kar lahko rečem.

Kurzweil ::

Še enkrat:

V prostorih v Celju sem bil samo na razgovoru, presodil sem da to ni zame in nisem več kazal želje po sodelovanju. Nobenega ne poznam osebno in nimam popolnoma nobenega razloga, da bi kakorkoli miniral, kot praviš projekt Publishwalla. Tu sem celo mnenja, da si zelo veliko drzneš, da me kriviš "miniranja", samo zato, ker sem podal svoje mnenje, ki ni bil hvalospev. Vse sem vzel nazaj, za vse se opravičil, če je tako izpadlo in ne vidim več razloga in problema z moje strani. Pisanje je bilo v okvirih pravilnika foruma, moderatorji so opozarjali Davija in to večkrat, vsi vidimo kakšen status ima (Persona Rudis). Mislim, da se tokrat Infrared igraš ti, situaciji daješ razsežnosti, ki jih ni bilo in jih ni.

Moderatorji in administratorji naj preverijo, če sem kakorkoli povezan z uporabnico claudyka in me potem povezujte z žensko, ki je nisem ne videl, ne slišal v življenju.

Kot rečeno svojega mnenja o projektu več nebom podajal, er ste ga nekateri ocenili za preveč kritičnega, čeprav nevem zakaj potem debata. Projektu želim vse dobro, ampak MOJE mnenje še vedno ostaja isto. Sicer pa kdo sem jaz, da toliko štejem, gre zgolj samo za eno mnenje.

Da povem še eno stvar, ki jasno kaže na to, da ni bilo slabih namenov tako v temo kot moderatorju sem napisal, da je bolje, da temo zbriše, ker ne koristi verjetno nikomur, še najmanj pa Daviju in podjetju za katerega dela, pri čemer ni popolnoma nobena krivda z moje strani. Če nebi imel želje, da se vse dobro konča, nebi zaprosil, da se vse to pobriše.

Infrared ::

@Kurzweil:

Verjetno si dobro presodil, da to ni zate. To je tvoja stvar, v kolikor drži, da si sploh na kakšnem razgovoru bil ali da si se sam odločil, da to ni zate. In seveda si s svojim komentarjem miniral projekt. V tem ni nikakršne posebne predrznosti in kakršni koli poskusi discipliniranja pri izražanju mojih mnenj in argumentov ne bodo užgali, ker nisem neka uboga smrklja, ki bi se ji lahko žugalo in diktiralo, kaj in kako bom kaj poimenovala ali kaj in kako bom nekaj povedala. To je samo pot na minirano območje, kjer lahko pomeni že poskusiti greh in ne obratno.

Zakaj si miniral projekt, trdiš, da ti ni jasno? Ker tvoje mnenje pač ni bilo v skladu s preverljivimi dejstvi o tem, kaj ta projekt nudi, čeprav si se predstavljal kot nekdo, ki projekt dobro pozna, ker mu je bil blizu. Predstavil si ga pa kot primerljiv projekt z bolho, ki ne ponuja nič novega, kar ni na voljo že drugod, pri tem si posebej omenil pač bloge, kot da se ponuja zgolj objavljanje blogov. Projekt si oblatil z izjavo, da je brez repa in glave in še zadovoljno pribil, da samo še čakaš, kdaj bo vsega konec itd. To je blatenje, s čimer samo po sebi še ne bi bilo lahko prav nič narobe, če ne bi podajal zavajajočih informacij o ponudbi. S tem v paketu pa gre seveda za miniranje.

Zamolčal si vse tisto, kar sem kasneje okvirno sama omenila in tudi demantirala, da gre zgolj za bolho št. 2. Oglasnik je postranska stvar, je pa res, da po drugi strani lahko ni, ker ravno zaradi drugega bistva in konteksta ponuja dodatne možnosti oglaševanja, ki jih drugi oglasniki ravno zaradi ciljne izoliranosti nimajo. Ampak pustimo to. Pustimo tudi to, da si poleg zavajajočih vtisov še označil obveščanje o portalu naokrog za brutalno spamanje, kar lahko rečemo čisto za vsak projekt, ki se po logiki stvari oglašuje, še posebej za socialno omrežje. Brez veze.

Šele kasneje si besede začel jemat nazaj in začel poudarjati, da si bil zgolj na razgovoru, torej ne nevemkako blizu projektu. Začel si poudarjati, da si si tako mnenje pač ustvaril takrat. Razjasnilo se je namreč, da tvoj domnevni razgovor sega v čas izpred več let, pri čemer kakršno koli mnenje o projektu seveda ne more biti več kredibilno. Vprašanje bi bilo torej le, ali si miniral projekt namerno ali nenamerno. Nenamerno bi lahko pomenilo, da si projekta, kot je v prišel na plano (mimogrede, zavajal si tudi z izjavo, da je projekt na netu že dolgo časa, pa nič ne napreduje, čeprav je online šele zelo kratek čas, kakšen dober mesec in kar lepo nabira uporabnike) pač nisi ogledal in bil prepričan, da je tak, kot se ti je zdelo, da bo pred leti. Takšno presojanje bi seveda vsak pri sebi lahko upravičeno označil za neumno in neverodostojno, ampak vsak ima pravico tako delovati, vendar pa gre spet za zavajanje, če nekdo tako ustvarja mnenja in jih razglaša. Druga možnost nenamernega zavajanja, torej miniranja projekta, bi bila v tem, da si si portal sicer ogledal, ampak začuda nisi niti v osnovi poštekal, kaj ponuja in se ti je prikazovala le bolha. Če bi to držalo, bi pa izpadel zelo, zelo neumen in če bi ti kdo kaj takega zabrusil, bi verjetno začel klicati na pomoč mamo, očeta, policijo, upravljalca tega portala, odvetnike ... Vendar si itak kasneje govoril o dizajnu, ki je okej itd., tako da verjetno nisi preskočil preverbe, kakšen je okvirno izpadel portal, pri katerem pred leti nisi postal del ekipe. Tako da ... Kaj naj si človek misli, da si počel?

Drži, da si se potem začel za morebitne napačne presoje in predstave opravičevati. To je po eni strani hvalevredno, lepo, po drugi strani pa, kaj pa naj bi drugega rekel glede na vse priloženo, če nisi želel izpasti zgolj zloben spamar oziroma kot nekdo, ki je prišel minirat projekt, ker goji neke druge zamere do nosilca projekta, ki jih je na začetku "pozabil" omeniti.

Kar se tiče tvojega zatrjevanja, kako ne poznaš claudyke in naj upravljalci s tem portalom potrdijo, ali sta povezana, pa res hecen izpadeš. Nisem vedela, da lahko administratorji ali uredniki javnosti verodostojno razlagajo, kdo od uporabnikov je komu kaj in v kakšnem odnosu do koga. Tako daleč pa upam, da še nismo, in ta portal vendarle ni cia, niti sova, pa še v tem primeru ne bi mogli razlagati odnosov med uporabniki. Tako da claudyka bi bila lahko tvoja punca, sorodnica ali prijateljica. Ne vemo. Pa s kom misliš, da komuniciraš. Z debilom? Praviš, da te ženske še videl ali slišal nisi v življenju, vendar si izrazil domnevno vedenje, kaj vse je preživela, da se je le dokopala do svojega. Težko se odločiš očitno, kaj poznaš dobro, kaj pa zelo slabo. Ti, kot nekdo, ki se je baje želel zaposliti pri tem projektu, a si je premislil, pa bi bil lahko zdaj zaposlen pač pri kakšnem konkurenčnem podjetju in bi bil lahko tvoj dodaten razlog za blatenje projekta oziroma miniranje tudi osebni konkurenčni interes. Dogaja se dan na dan po internetu. Anonimnost je pač pekel in prednost interneta.

Claudyka mi bo pa verjetno še dodatno pojasnila, kako skrbno, vestno in kakovostno je opravljala svoje delo, za katerega potem baje ni bila plačana, da je bila prisiljena podati sama odpoved in še zahtevati plačilo za pošteno orpavljeno delo preko izvršbe. Ali pa mi ne bo.

Nikoli tvojega mnenja nisem označila za preveč kritičnega. Kritična mnenja me motijo najmanj na svetu. Sama se pretežno ukvarjam s kritiko tega in onega. Označilo sem ga za informativno zavajajočega, v tem je pa velika razlika. S kritičnostjo, če je utemeljena, ni prav nič narobe. In težko je razumeti tvoje poudarjanje, da nisi imel slabih namenov. Slabi nameni so razvidni. Pa tudi s tem ni nič nujno samo po sebi narobe, če imaš razlog za slabe namene in je ta razviden. Konec koncev si kasneje svoje slabe namene tudi utemeljeval v zvezi s poslovanjem podjetja v Celju in poudarjanjem domnevnih kršitev na podlagi primera claudyke itd. Okej. Vendar to še vedno ne opravičuje zavajajočih informacij o portalu. Lepo, da si se opravičil in domnevno celo prosil uredništvo portala, naj temo umakne. Vendar taka scena je zdaj. To nima veze s tvojimi prvotnimi cilji, kakor se odražajo iz komentarjev.

Ja, ja, ja ... vem, da je Davi označen, ker se je pustil sprovocirati in te je pač ozmerjal z bolnikom, s čimer ti je seveda naredil veliko uslugo. To pa moraš priznati, a ne?

Kurzweil ::

Še enkrat...

Bom probal biti objektiven (in probal hvaliti, da nebom ponovno označen za škodoželjnega). Ko grem na spletno stran Publishwalla (tudi če grem na oglasnik.si me redirecta na Publishwall), se registriram, kar sem seveda storil, kot je to seveda običajno. Vzel sem si nekaj ur časa, da sem pregledal portal, na katerem bi delal, če bi takrat sprejel delo (oz. po tvoje bil dovolj sposoben za njega) v pisarnah v Celju, da ti mimogrede odgovorim še na to, da nisem bil zavrnjen, ampak sem sam zavrnil delo, kot sem že prej omenil zaradi same predstavitve projekta na razgovoru in stanja, ki sem ga opazil na bizi.si. To so javno podatki, ki jih verjetno preveri vsak drugi slovenec, ki išče zaposlitev, po mnenju nekaterih sem že na tej točki zloben. To, da sem bil na razgovoru je zelo lahko dokazljivo.

Da ti malce omenim, zakaj se čutim kompetentnega. V programiranju sem že leta, nasplošno posedam za računalnikom že iz časov Amige in Atarija. Programiral sem že v številnih programskih jezikih, sodeloval v številnih projektih, nekajkrat se tudi sam opekel, ravno toliko da vem kaj je riskantno, imel sem tudi lastno podjetje, a ko ni šlo sem ga seveda zaprl, freelancal sem leta, delal na portalih, ki so bazirali v Indiji in ponujali mobilne vsebine, razvijal svoj CMS sistem, s kolegi razmišljal podobno o socialnem omrežju in raznih pripadajočih featurjih. Sem bil zelo blizu doma, videl veliko tovrstnih zgodb in kar verjetno še največ šteje poznam spletni marketing, oglaševanje in sem mnenja, da imam občutek za stvari, ki imajo potencial in za tiste, ki ga nimajo. Kar se same kode tiče sem s Firebugom in ostalimi stvarmi pregledal celotno kodo (kar se seveda da), tako da mi je projekt poznan dovolj, verjetno še najbolj pd vseh razen seveda "vas treh". In mislim da imam pravico do mnenje, glede na vse zgoraj napisanono. Za tebe ni nihče da si deklica, verjamem da si ženska z močnim karakterjem, česar nebom ocenjeval, če te ne poznam. Zanimivo pa je, da nadaljuješ nekje od tam, kjer je Davi ostal.

V preteklosti sem tudi sam precej pisal bloge, kar je prva rubrika na portalu Publishwall. Pisal sem jih zato, da sem izrazil svoje mnenje, do velike ljubezni do tehnologij in programiranja, da sem se nekako očistil in o tem nisem potem v družbi razlagal kolegom in predvse kolegicam, ki jih to definitivno ni preveč zanimivo. Zato recimo, kar se bloga tiče sem probal kar nekaj rešitev, dopadle so se mi predvsem rešitve, kjer sem lahko sam dosto konfiguriral in dodajal razne module (recimo za obisk in še miljon drugih), da sem lahko spreminjal grafično podobo oz. skine, da sem prišel do unikatnega izgleda. Tega na Publishwallu nisem našel (ne pravim, pa da ni mogoče). Im pa Publishwall nekaj kar pa se pri večini ni bilo mogoče odreči, to pa so nadležne reklame, kar se designa tiče sem že povedal, da je všečen sam po sebi (ampak to se zgleda ignorira in išče samo tisto kar ni hvala in se še dodatno potencira). Tudi vsebina ni ravno meni po godu, če podam kar dva naključna zapisa Bosa Noga in pa recimo Kunilingus je nevarna žwau
Zaradi veliko občutljivosti in dovoljenega samo hvaljenja, naj vsek presodi sam. Moje mnenje je da se morajo blogi pozicionirati (vsaj tisti na vrhu) od bolje ocenjenih blogerje do manj ocenjenih, verjetno bo to dovolj.

Naslednja rubrika je Mesta. Tu sem že povedal, da za podobne stvari obstajajo uradne občinske spletne strani, facebook strani in skupine, tweeter, Pinterest in še kakšna storitev, se zavedam, da so te strani namenjene verjetno bolj oglaševanju in predstavitvam lokalnih podjetij, ampak tudi argumentiram še eno stvar, ki sem jo označil za spamanja, da to je spamanje, koliko sem dobil povabil, novic, nepremičninskih in avtomobilističnih oglasov ne štejem več. Res je ne direkt od Publishwalla, ampak posredno preko ene spletne strani vmes. Zame to je spamanje, vse kar dobim in ne želim je spamanje, moram pa tudi tukaj pohvaliti nekaj, da niste med hujšimi, ki spamajo ampak za človeka v računalništvu, ki že leta ni imel virusa, ki ne odpira avtentizirane spletne strani, ne odpira sumljvih mailov, predvsem pa ne mara sporočil v kakrnikoli oblike razen od fizičnih, poznanih oseb, je to zame tako kot sem rekel brutalno spamanja.

Tretja rubrika pa so oglasi, na kar sem se najbolj obesil, poglej za nove stvari gledamo verjetno vsi na ceneje.si, mesetar.com veliko drugih spletnih trgovin (osebno večinoma kupujem v tujini), za vse ostalo pa gre takole. Tehnične stvari se prodajajo na Slo-techu in bolhi, vsaj pri meni je tako in seveda govoril sem zase. Za nepremičnine bi dal oglas na nepremicnine.net, za avto na avto.net in tako naprej. Tu vidim namen, da se to vse združi, kar bi bilo seveda super, če bi z enim uporabniškim računom lahko imel vse pod kontrolo, kar je spet pohvalna ideja na Publishwallu, ampak spet se bom obrnil na svoje poznavanje spleta, oglaševanja, optimatizacije, predvsem pa navad spletnih obiskovalcev. Če na hitro povzamem, danes so ljudje razvajeni, svoje navade neradi spreminjajo, pravtako neradi gredo naprimer statistično dalje od 3. menija dalje (do tu je v prednosti Publishwall brez dvoma) in nasplošno neradi sprejemajo nove stvari, če stare delajo in imajo bazo obiskovalcev/kupcev/prodajalcev večjo. Če je tako kot sem nekje zgoraj prebral da vam baza uporabnikov raste sem še posebej vesel. Je pa ena stvar, ki je priznam nisem preveril, to pa je oddajanje oglasov, če je slednje zastonj, pa vam gre tu ena velika pohvala, višje rangiranje pri prikazu pa je tako težko drugače rešiti, kot s plačilom.

Za kaj zmotnega sem se že tolikokrat opravičil in se bom še enkrat, za vse ostalo so tu DURS, AJPES, bizi.si, ePRS, zelo veliko pa je razvidno tudi na spletni strani supervizor.
Vsi ti podatko so javni, komentiral jih nebom, da nebom ponovno izpadel zloben. Ampak podajanje slednjih je, povsem legitimna stvar.

Im še enkrat Infrared, ni bilo slabega namena, naredil sem prav vse, da to kar je počel Davi ne vidi nihče, ampak nakoncu ugotavljam, da sem sam veliko bolj uvideven do prijekta Publishwall in vsega kar stoje za njim.
In še enkrat, ženske z uporabniškim imenom Claudyka ne poznam in nimam pojma kdo je, kako izgleda in pri vsem skupaj, kar se mene tiče nima veze in me tudi ne zanima. Če me pa že ravno sprašuješ zakaj sem požegnal njen komentar, pa mislim da je jasno, da zato, ker je to logično nadaljevanje tistega, kar sem pričakoval ob prvem in edinem kontaktu s projektom v Celju in je neposredno povezano s tem, kar sem rekel, da sem osebno bil mnenja, da .... nebom napisal, da nebom slučajno spet izpadel zloben.... kar je potem vidno na bizi.si
V to se mešal nebom, kar nimam nič s tem in da nebo kdo skoval še kakšno zaroto in prijateljstvo, ki ga ni. Ampak koliko mi je znano, neglede na to ali si je claudyka denar zaslužila ali ne, pogodba je gospod in jo je treba spoštovat, no vsaj tako bi naj to zgledalo v sodobnih sistemih.

Kot rečeno, srečo s projektom, žalosti me, da pohvale spregledate in jih celo označite, kot nek kič, češ da s tem prikrivam samo slabo in vse najslabše na tem svetu, tisto kar pa je argumentirano kritično in večinima vse preverljivo pa se vam zdi seme vsega zla in najhujšega.
In lepo bi že bilo, da nehate pisati v 3. osebah in podobno, jaz sem že iz samega začetka eden sam, pri vas pa nevem več s kom se pogovarjam.

Peace and love!

Infrared ::

@Kurzweil:

Ja, okej, tudi jaz sem ena sama in pišem s svojega vidika, nisem Davi, niti se ne oglašam pod katerim koli drugim psevdonimom.

Presoje o tvoji odločitvi za delo ne bom komentirala in lahko sprejmem verjetnost, da je takrat vse skupaj delovalo, kot praviš. Na škrge. Ne - varno. Štekam. Ampak nekako so očitno z vztrajnostjo in voljo prijahali do te točke danes. Če v ne ravno carskih razmerah, je v bistvu po eni strani tudi pohvalno. Saj bedne razmere, kritična situacija v Sloveniji pri malih podjetjih (zdaj tudi velikih) res ni unikum. Na žalost. Lahko se pa človek pobere in ustvari projekt, ki ozdravi stare rane in prinese pomlad. Redko kdo itak uspe takoj v prvo, pa tudi tisti, ki jim uspe, to še ne pomeni, da bo zgodba o uspehu trajala. Ravno zdaj se po naših zaporih in priporih sprehaja kar nekaj nekdanjih najbolj hvaljenih in uspešnih biznismenov, ki so bili večinoma celo proizvod bolj vez in poznanstev kot pa izjemnih sposobnosti in nadpovprečne inovativnosti, a ne. :):) Torej, dokler si živ, se zgodba ne konča. Ta minus oglasnika, kot sem preverila, je pa za prenekatere pufe v naši deželi, tudi v povezavi z nekdanjimi zgodbami o uspehu, smešen drobižek. Seveda je odvisno od okoliščin. Lahko te tudi drobižek v minus pokoplje. Brez vez in poznanstev pri nas je pot toliko bolj trnova.

Hvala za pojasnila o kompetencah. Ti lahko tudi verjamem in razumem, da se čutiš kompetentnega, ampak v tej fazi menim, da gre že bolj za druge zadeve, ki se tičejo stikov z javnostjo, marketinga in izpiljenosti projekta, pa tudi ocene okoliščin. Tvoje mnenje v povezavi z naštetim, pa verjamem, da je močno štelo takrat na začetku in v tisti fazi si lahko imel tudi povsem prav. Zadeve pa tečejo dalje in se spreminjajo v dobro ali zlo. Všeč mi je, da si zdaj napisal nekaj več konkretnega o projektu, na kar se da replicirat. Kar po vrsti ...

Z bloganjem sem več kot na ti in v tem prostoru sem, kar se bloganja tiče nekdanja zgodba o uspehu, ki je nekaj časa celo nekaj služila s tem hobijem povsem direktno, posredno pa tudi nekaj izžela iz vsega skupaj na drugih mestih (povsem zasluženo, tudi če se naduto sliši, je upravičeno in še premnogo premalo). Izkusila sem največ, kar se je dalo v tem prostoru z blogom narazgrajati in potem nastopi beda, dolgčas in abnormalno demotivacijska klima slovenskega prostora, ki seva tudi v internetno sfero. Še tisti začetni bum upa nekje z začetkom pred petimi leti se je potopil. Najbolj uspešni blogerji upravičeno ali s strateško uspešnim ponujanjem pofla so dosegli svoje in se naveličali futrat portale s kliki v zameno za nič. Nekateri še vztrajajo, ampak to ni to. Ni poanta samo v modulih, čeprav je logično, da več možnosti obstaja, bolje je. Števec seveda mora biti in PW, kolikor mi je bilo povedano, ga bo imel. Vse bo imel, kar se sicer ponuja, razen možnosti izbire platforme na wordpressovski način zaradi poenotenja portala, dizajn sam pa je všečen, se strinjam. In unikaten izgled tudi ni bistven za blogerja, ki ponuja ambiciozne vsebine za določeno bolj ali manj široko ciljno publiko. Pomembno je, da lahko operira z vsemi funkcijami in da lahko sledi obisku seveda. Tako da se strinjava v tem. Še pomembneje pa je, da ima možnost, da se nekje izpostavlja, da je sploh opažen. Da lahko nečemu konkurira. Ker za zbiranje prijatljčkov za na kavo imaš FB in se ni treba mučit z bloganjem. Osebno pozdravljam tudi urednikovanje na tem mestu, ne le možnost tekme za klike na povsem kvantitativni komercialni bazi, ker je na tak način jasno, da bodo do bralcev prihajali predvsem serijski, dnevni štepalci populističnih objav, od porna do tračev. To ni realna ponudba in ne zajema širše slike možnih uporabnikov. Temu je nekoč stregel edino blogos, a je šlo z razlogom vse v potop. Razlogi so neupravičeni, ampak so se dogajali, in so bili razvidni. In zdaj te ponudbe ni nikjer. In kot je razvidno po naslovnici, ima PW očitno namen to vzpostaviti. Krasno. Če bo delovalo okej. In s tega vidika menim, da bi blogerji imeli motiv, da objavljajo tam, ker jim je tudi ponujeno nekaj več možnosti za pridobivanje bralcev. Vendar pa se v tej fazi popolnoma strinjam s tabo, da je zadeva bedna. Preočitno ni urednikovana, ampak se stvar še postavlja. Priporočila zapisov so tudi daleč od mojega okusa in mislim, da gre zgolj za zapolnitev prostora v trenutni fazi, ki še ni izdelana. Vipa ni itd. Je pa smešno to, da ta zdeva sploh še ne funkcionira, pa vendar zapisi, ki so tam bolj po naključju izpostavljeni, niso tako porazni, kot so na blogosu, kjer te zadeve celo urejujejo neki administratorji, ki imajo na voljo najširši bazen izbire. Ne gre za stran v izdelavi, pa v morju možnosti zapisov objavljajo Posladek dneva (fotke tipčkov) ali pa zapis Moja šalčka in podobne kozlarije. Sramotno. PW zaenkrat še izbire nima in še postavlja zadevo, pa vse skupaj ni tako porazno kot tam, kjer že imajo bazo blogerjev, ki so lahko tam samo demotivirani, ampak boljše možnosti pač itak ni, razen da greš na svojo domeno. Tako da upam, da bo vsebina seveda boljša, ko in če jo bodo imeli na voljo in če se bodo ukvarjali z vsebino.

Seveda je pri mestih drugače, ker gre v primerih, ki si jih naštel, za serviranje vpliva na javnost, za samopromocijo. V tem primeru gre pa za dvosmerno komunikacijo na enem točno določenem mestu in s tem povezanim pushem, pri čemer z zadevo operiraš direkt s svojega mesta. Na FB pač odpiraš strani lahko z različnimi interesi in upaš, da bo opažena, težiš drugim, naj jo opazijo pač. Zadeve so razdrobljene in stvar volje posmeznikov. Ni izpostavljenega meeting pointa za vse. Kar se spama tiče, sem že napisala zgoraj v enem izmed komentarjev, da ne vem in da še nisem videla primera in da mogoče to res ne deluje okej, mogoče tudi na nadležen način. Zato je druga oseba množine odveč, ker, kot vidiš, nimam pojma o tem. Če je prenadležno, upam, da bodo zadeve uredili.

Se strinjam s tvojo presojo o psihologiji uporabnikov v zvezi z oglasi in omenjenimi portali. Zato se tudi strinjam, da je to najmanj mamljiv in zanimiv del portala. Vendar pa, kot si že sam zapisal, je prednost v tem detajlu vsega na enem mestu, predvsem pa v možnostih oglaševanja še na druge načine po portalu. Seveda to pride do izraza lahko šele po tem, ko in če portal zalaufa in na tak način lahko tudi oglasnik zaživi v prednostih pred drugimi. V tej začetni fazi pa je sigurno ta del najmanj vabljiv in smiseln na prvi vtis. Strinjam se tudi s tem, da je moč navade pri uborabnikih železna srajca in da s tega vidika je tak projekt vedno tvegan, tudi če ponuja marsikaj več in bolje. Tukaj se nič ne da narediti, razen da se poskusi. Ni pa nemogoče, če se ponudi dovolj zanimive stvari na pravi način, tudi okoliščine in nekaj sreče mora biti. Seveda se navade spreminjajo s časom, ne čez noč. Se pa, če ljudje pokapirajo, da se jim dovolj splača. In ne vem, kako je trenutno z oglasi, ali so zastonj ali ne, oziroma, koliko je kaj. Za to se še nisem zanimala, ker, kot rečeno, me osebno oglasnik najmanj interesira.

Možnost je, jo zaznavam, več kot dovolj ambiciozno. Kako se bo zadeva razvijala, v dobro ali v slabo, bomo pa videli in je vpletenih več faktorjev vpliva. Podlago pa podpiram in menim, da bi bila lahko z nekaj naklonjenih okoliščin zgodba o uspehu in zadovoljnimi uporabniki. Samo to. Preprek predvsem za ambiciozne projekte, ki se skušajo prebiti solo brez botrstva na trgu, pa sigurno nikoli ne zmnajka v naši mali Sloveniji.

Pogodba je res gospod, ne glede na to, kaj si človek zasluži ali ne. To tako pač mora biti v sistemu, ki ga živimo, čeprav včasih tudi to dejstvo žal nima zveze s pravičnostjo ali upravičenostjo. Največkrat so zaradi sumljivih pogodb oškodovani zaposleni, ampak včasih pa tudi delodajalci, če so slabi kadri preveč zaščiteni. Ne bom pametovala o tem primeru, ki konkretno pač ni na prangerju in ne poznam vseh plati. Upam, da se uredi zadeva pošteno in kolikor je mogoče dobro. Nimam kaj dodati na to.

Vse dobro želim.

Še to. Oba sva pozabila omeniti še bistvo prednosti kratkih objav, albumov in predvsem direktnega komentiranja novic ali kakršnih koli vsebin (ta funkcija je meni še posebej ljuba, s tem da imaš na svoji notranji strani direkten pritok vsebin, kakor jih sam odkljukaš po medijih - super funkcija). In šeranje tudi na druga soc. omrežja. Torej vse, kar ima FB, plus nekaj več in vse z možnostjo direktnega povezovanja. In to je verjetno tisto, kar bi se največ uporabljalo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Infrared ()

Kurzweil ::

Lepo videt tvoj komentar Infrared, upam, da so sedaj še zadnji dvomljivci dobili občutek, da ni bilo slabega namena. Mislim, da sva ljudem za projektom, predvsem z zadnjima dvema komentarjema, dala kar nekaj iztočnic, kaj je zaželjeno, kaj se naj doda oz. spremeni.
Kot rečeno tudi sam sem se pred časom registriral, da vse potestiram in če bo kakšna storitev prišla prav jo bom vsekakor raje uporabljal, kot katero od tujih storitev, kot sem že omenil nekajkrat, vedno rad in z ponosom uporabljam slovenske IT storitve pred, katerokoli tujo, če seveda ponuja tisto, kar potrebujem. Bi pa verjetno tako kot ti bil vesel, da Davi namesto, da se ukvarja z vsem mogočim, raje nam pove, kaj lahko pričakujemo v končni verziji (razumem, da se v detajle neda spuščat zaradi morebitne molčečnosti pri projektu), ampak vsaj okvirno, mi smo delali zaključke iz beta verzije iz drugega se zaenkrat še neda, OP pa je že v prvem postu prosil, naj podamo mnenja. Upam tudi, da se neboste zapikovali v vsakega posebej, ki je bil tako ali drugače kritičen, ker kot sem že večkrat omenil vse je v okvirih delovanja foruma, pravtako ne vidim ničesar, kar bi bilo spornega.

Da nebo kdo mnenja, da hočem preusmerit fokus. Še vedno velja, da sem bil na razgovoru v Celju, takrat še pod okriljem oglasnik.si, vsaj tako mi je bilo predstavljeno (ostalo sem podal zaradi teh razlogov AJPES, supervizor in bizi.si), če se ne motim je tudi na vratih pisarne bila oranžna nalepka oglasnik.si, pogovarjal sem se za službo, nikdar pa nisem rekel, da se je tam programiralo, takrat je bilo tisto podjetje v položaju, kot sem ga omenil. Stvar se je vmes prestrukturirala in očitki name letijo, kot da govorim, da sem bil na razgovoru v Ljubljani in pod okriljem podjetja Objavna deska, ki pa ni v rdečih številkah, normalno posluje in nima blokiranega računa, kot rečeno sedanjost nima nobene veze s tem, kar sem se pogovarjal v Celju (in vse bazira na tem) takrat in prosim Davi ne mešaj stvar od danes s stvarmi od takrat, ko sem bil na razgovoru. Sicer pa kot je že Infrared namignila, niso to tako velike številke in nič čudnega, če človek vse postavi na kocko, ker verjame v projekt, še posebej v državi, ki nima posluha in že tako visok davek še poviša, tako gre pri večini srednje ali velikih projektov, s tem sem se že nekajkrat srečal z različnimi zaključki, zato podal svoje mnenje, ki je zame še vedno isto, sem pa razočaran nad nekaterimi, da vse pohvale ali predloge gladko spregledajo.

Kot rečeno nimam slabih namenov in nikakor nimam niti razloga, da bi jih imel. Vse kar si želim je, da tako kot sem jaz pojasnil stvari, se opravičil za morebitne zmote, prosil Davija za pojsanila, da se to javno razjasni in navsezadnje, poslal zahtevo moderatorjem (precej zgodaj), da izbrišejo to temo, če komurkoli škoduje, to so dejstva, ki krisalno jasno kažejo, da kot rečeno slabih namenov ni bilo - vse kar pričakujem je opravičilo Davija na tem mestu, da se kot zaposlen oz. kot sodelavec pri tem projektu opraviči za vse žalitve, ki so letela name, torej bolnik, lažnivec in škode željan.

Jaz lahko še enkrat, rečem peace and love.

Infrared ::

@Kurzweil:

No, vidiš, saj se da vse pomeniti na nekem razumnem nepristranskem nivoju, če se hoče.

Vse dobro še naprej.

trizob ::

Tudi nekateri občinski uslužbenci ga priporočajo lokalnim društvom in to prek službene el. pošte. Najbrž po naročilu nadrejenih ali znancev.

Kot projekt se mi zdi bedarija brez primere. V podrobnosti se ne bom spuščal, vsak naj sam presodi, kakšno uporabno vrednost ima. Zame je ta = 0.

pisa ::

Slučajno sem naletela na temo pw pa me zanima če mogoče kdo ve kako izbrisati profil ki je odprt na tvoje ime na pw ki ga ne želiš imeti oz. ga sploh nikoli nisi sam odprl...

111111111111 ::

Kako ste to lepo podebatirali. Infrared moram prav čestitat, saj si lepo zgladila vso situacijo. Kje pišeš blog? Lahko tudi link na ZS.

Imam samo eno vprašanje: Infrared in Davi, od kje sta se pojavila in se vrgla res v samo eno temo? In kaj imata od tega? :)

O Publishwall-u pa nimam nobenega pozitivnega, ne negativnega komentarja. Bom raje tiho o stvareh na katere se ne spoznam. :)

Infrared ::

Nekdo me je iz nekega razloga spomnil na to debato tukaj in zdaj lahko še enkrat odgovorim na trapasto in podtikovalsko vprašanje Chuapoiza, ker sem nanj že odgovorila in hkrati podam mnenje, ki ni za rep privlečeno, kot so bila mnenja tistih, ki so že preventivno pljuvali, bluzili o bolhah in ne vem čemu. Pojavila sem se zgolj zaradi interesa v portal in možno obetavnost tega projekta glede na nekatere navedbe, kako naj bi na dani podlagi zadeva v bodoče delovala in potekala. Zdaj lahko rečem, da ni nič od tega in da temu primerno tudi mojega interesa ni več. Ekola. Podlaga je, a vse je odvisno od tega, na kakšen način se zadeva pelje. Zdaj je smer že zastavljena, portal vsebinsko profiliran, in ne, to ni to, o čemer sem tukaj klepetala s Kurzweilom kot možnem obetu, kar so nekateri z vnaprejšnjim namenom linča na vse kriplje želeli dojemat kot neko zaroto z namenom glajenja napadov. Ja, glajenje napadov, preden je sploh jasno, kaj bo, je upravičeno, potem pa ... je, kar je, ali pa ni, kar ni.

111111111111 ::

111111111111 je izjavil:

Kako ste to lepo podebatirali. Infrared moram prav čestitat, saj si lepo zgladila vso situacijo. Kje pišeš blog? Lahko tudi link na ZS.


Infrared je izjavil:


Z bloganjem sem več kot na ti in v tem prostoru sem, kar se bloganja tiče nekdanja zgodba o uspehu, ki je nekaj časa celo nekaj služila s tem hobijem povsem direktno, posredno pa tudi nekaj izžela iz vsega skupaj na drugih mestih (povsem zasluženo, tudi če se naduto sliši, je upravičeno in še premnogo premalo).


Še vedno nisi povedala kje pišeš blog, glede na to da si nekdanja zgodba o uspehu mora tvoj blog verjetno nekje obstajati.

Pa hvala za odgovor na moje trapasto in podtikovalsko vprašanje, si si pa vzela čas. :)

Infrared ::

Čas sem si vzela, ja, da sem medtem lahko marsikaj tako in drugače preverila in opazovala, zakaj nimam števca s svojim nadzorom, pa kako se delijo objave in kakšen nadzor imam nad tem jaz, kakšnega pa kdo drug, pa kako in kam se razvija "uredniška" politika, ki je "ni" (a vedno nekaj je, samo kaj?), podoba prve strani drenjanja "svega i svašta", kamor nekaj paše, nekaj pa nikakor (jaz že ne), pa kakšne imam informacije o čem, kako pa kaže, da je v praksi ipd.:):) in potem pač spokala.

Moj blog še obstaja na blogosu z bolj redko frekvenco objavljanja. Razumem firbec, ampak v tem primeru sem se tukaj javila anonimno, ker nisem hotela kot oseba povzročat, da bi me kdo kar koli v zvezi s tem na osebnem nivoju spraševal ali si gnal k srcu moje mnenje v pozitivnem ali negativnem smislu, ker je bilo še prezgodaj. Kot blogerka namreč nisem anonimna.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaposlitev - osebna spletna stran?

Oddelek: Loža
213211 (1781) Boomerang
»

Kaj pravite, se splača narediti spletni oglasnik? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6910123 (6481) 2dark
»

Prošnje za delo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6816465 (13984) bluefish
»

Razgovor za službo - info/izkušnje/mnenja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13427055 (23149) IceIceBaby
»

Kako postaviti spletne strani kot so Bolha.si ali Nepremicnine.net? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8111135 (9177) Tody

Več podobnih tem