Forum » Pomoč in nasveti » Zunanje ohišje Canyon na USB 2.0 (8rda+) problem
Zunanje ohišje Canyon na USB 2.0 (8rda+) problem
Tugo ::
Živjo!
Moj problem je tak, da na disk lahko prenašam podatke s hitrostjo 22-26M/s, prebrati dol pa ne morem ničesar.
Je imel kdo podoben problem? Rešitev bi bila zelo priporočljiva ;)
disk: WD 40G (brez jumperja)
Probal sem tudi s priklopom na 2 druga PCja in 1 Laptop, kjer ni bilo nobenih težav (prenos okoli 20M/s read ali write).
En izmed PCjev je imel tudi nForce2 čipovje.
Probal sem tudi z deinštalacijo USBjevih driverjev a je bil problem še vedno prisoten.
Kakršnakoli pomoč je zelo zelo dobrodošla.
lp, Tomaž
Moj problem je tak, da na disk lahko prenašam podatke s hitrostjo 22-26M/s, prebrati dol pa ne morem ničesar.
Je imel kdo podoben problem? Rešitev bi bila zelo priporočljiva ;)
disk: WD 40G (brez jumperja)
Probal sem tudi s priklopom na 2 druga PCja in 1 Laptop, kjer ni bilo nobenih težav (prenos okoli 20M/s read ali write).
En izmed PCjev je imel tudi nForce2 čipovje.
Probal sem tudi z deinštalacijo USBjevih driverjev a je bil problem še vedno prisoten.
Kakršnakoli pomoč je zelo zelo dobrodošla.
lp, Tomaž
sem, na 3 različnih sem probal.
Sem pa v BIOSu vklopil samo USB 1.1 in deluje. Problem je torej za USB 2.0.
Prej sem pozabill omeniti, da stvar deluje zelo lepo s kolegovim 2.5" diskom od prenosnika. Prenos okoli 17M/s pri branju in okoli 14-15M/s pri zapisovanju.
Prosim za še kakšen predlog, ker je vsak dobrodošel, pa čeprav sem že zelo veliko stvari probal.
lp, T.
Sem pa v BIOSu vklopil samo USB 1.1 in deluje. Problem je torej za USB 2.0.
Prej sem pozabill omeniti, da stvar deluje zelo lepo s kolegovim 2.5" diskom od prenosnika. Prenos okoli 17M/s pri branju in okoli 14-15M/s pri zapisovanju.
Prosim za še kakšen predlog, ker je vsak dobrodošel, pa čeprav sem že zelo veliko stvari probal.
lp, T.
Oglasam se še enkrat. Lucio, hvala za tvoj odgovor, vendar sem našel problem. Matično ploščo sem dal v popravilo dopoldan, odgovoril sem ti pa takoj, ko sem PC sestavil in nisem utegnil probati, če je kaj boljše, ker mi je serviser zagotovil, da je bil problem s kondenzatorji, ki imajo vpliv na AGP in RAM, ne pa na USB. K sreči se je motil!!! ZDEJ MI VSE DELA!!!!! :D :D :D :D
Hvala še enkrat za pomoč in upam, da ti kdaj uslugi vrnem.
lp, Tomaž
Hvala še enkrat za pomoč in upam, da ti kdaj uslugi vrnem.
lp, Tomaž
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gradnja/sestava diskovnega polja (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 17652 (13984) | levaky |
» | Router z USB vhodom (torrent gadget)Oddelek: Strojna oprema | 4130 (3389) | floyd1 |
» | Prostorni prenosni USB diskOddelek: Novice / Diski | 6202 (4285) | sv7874 |
» | IR sprejemnik ali daljinec za PC (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7367 (6334) | sidd |
» | Zakaj mi preko mreže vleče samo 2 MB/s??Oddelek: Omrežja in internet | 1263 (1033) | bastadu |