» »

katera Plata za AMD 64 939 z Raidom + Miroring

katera Plata za AMD 64 939 z Raidom + Miroring

Arzen ::

Potrebujem dobro plato z dobro ceno in da je sposobna narediti raid + miroring. Po možnosti da bi imela NF3 čip in seveda da podpira 939 procesorje

Hvala!

Arzen ::

Kaj mi nočete pomagati ali nihče ne ve... ?:\

Daedalus ::

Asus, Abit, Gigabyte, Epox... Na njihovih domačih straneh pod v kategoriji products našel točno takšno plato, kot jo želiš. Pa veliko uspeha pri iskanju. Ko boš pa mel nagledane izbire, pa vprašaj ponovno in folk ti bo povedal, kaj si misli.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Arzen ::

Hvala vendar tam tak čudno piše da ne vem točno če podpira mirroring piše 0,1,1+0. A je 0+1 mirroring mislim da ne? Kako mora pisat da pomeni da podpira tudi mirroring? Sem že spraševal v trgovini pa so rekli da morajo pogledat, zato sem se potem obrnil na vas. Pa spet kaže da se bom lahko samo na sebe obrnil.


Hvala!

Zheegec ::

RAID 0 = stripping
RAID 1 = mirroring

Če bi v Googla napisal RAID 1 bi to takoj našel.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Arzen ::

Kaj pa je potem 0+1?

Zheegec ::

Kombinacija obojega, rabiš 4 diske.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Arzen ::

Se pravi če prav razumem na 0 daš dva diska(v RAID) na 1 pa daš disk ki velik toliko kot prva dva skupaj in njega se izvaja mirroring. Se pravi če piše 0,1 je to kar jaz potrebujem. če pa piše 0+1 potem pomeni da lahko priklopiš gor 4 diske v RAID (po dva skupaj seveda) vendar nimaš kam delat mirroring.

Hvala!

jest10 ::

Ne.
0+1 je oboje hkrati. Po 2 diska gresta v stripping potem pa je med njimi še mirroring. Se pravi narediš dve raid 0 polji od katerih je eno kopija drugega

Arzen ::

Ker ne razumem najbolje bom povedal na primeru kaj hočem.

Imam 3 diske 2 dika 80GB in enega 160GB. Rad bi 2 diska 80GB povezal v stripping (jaz si stripping predstavljam da sta dva diska povezan med sabo in se obnaša kot eden) na 160GB disk pa bi delal mirring (mirroring pa si predstavljam kot identično sliko prejšnih dveh diskov kot eno). Se pravi če mi se seujeta dva diska po 80GB mi še vedno ostane vse na 160GB disku in nič ni izgubljeno. I če še vse prav razumem se arhiva dela istočasno ko se stvar spreminja na obeh 80GB diskih tudi na 160GB.

Imam Prav?

Zdaj pa vprašanje ali za to jaz potrebujem plato kjer piše 0,1 ali plato kjer piše 0,1,0+1.

In še podvrašanje pri platah ki imajo samo dva sata priklučka deluje moja varianta ki sem jo zgoraj opisal?


Hvala!

Pa ne se razburjat če sem izpadel nizobražen.

Arzen ::

No naj mi še kdo odgovori na to vprašanje potem vem vse.

Daedalus ::

Lej, zakaj mamo strica googla? Zato, da z njim iščemo informacije. In če te zanima delovanje RAID polij, kr lepo googlat. Itak boš rabil nekaj teorije pri postavljanju konfiguracije.

Stripping je način delovanja RAID polja (znano tudi kot RAID 0) pri katerem se uporabljata dva diska, na vsakega se piše polovica podatkov. S takšnim načinom delovanja zmanjšaš dostopni čas za podatke in nekoliko povečaš hitrost prenosa podatkov z diskov. Je pa ta način delovanja rahlo problematičen, ker če ti crkne en disk, si ob vse podatke. Zato so si brihtne buče omislile tudi RAID 1, pri katerem se podatki sproti zapisujejo na backup disk, oziroma pri kombinaciji 0+1 dva backup diska. Če ti katerikoli disk odpove, ga zamenjaš in potem s pomočjo kontrolerja prepišeš na njega podatke. To je recimo precej dobra rešitev za varnost podatkov na (poceni) serverjih ali pa delovnih postajah, ki zahtevajo intenzivno šarjenje po disku - rabiš hitre dostopne čase in dobre prenose podatkov, obenem pa seveda tudi varovanje podatkov. Čeprav ti pri serverjih itak tračna enota ne pobegne...

Ti bi pa rad imel tri diske - dva v RAID 0 pa enga za backup. Ehm, za to boš rabil poseben RAID kontroler in RAID 5 polje (če se ne motim). Takšna rešitev za domačo rabo ni nevemkako primerna, ker so hardverski RAID kontrolerji draga reč, domačim uporabnikom namenjene plate pa take konfiguracije ne podpirajo, vsaj jaz ne vem za nobeno. Torej ti je edina rešitev RAID 0, in pol ročen backup na 160Gb disk. Raje pa še enkrat razmisli, če sploh rabiš takšno konfiguracijo - ponavadi se RAID polja na delovnih postajah uporabljajo pri aplikacijah, ki zahtevajo veliko dela z diskom. Če nameravaš met RAID polje s tvojim trenutnim znanjem in zato, da se ti bojo windoze naložle 5s prej, raje nehaj, ker te bo ob morebitnih težavah bolj bolela glava, kot pa bo vse skup dejansko melo učinka.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

celada ::

ena ta nova epoxova plata podpira raid 5 sam je draga k zafran

Arzen ::

Potem je ta plata za mene ASUS K8N-E Deluxe. Ima raid 5. Je to to kar jaz rabim. Kaj menite o sami plati.

Še link:

http://www.cluboverclocker.com/reviews/motherboards/asus/k8ned/

Hvala!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Arzen ()

TribesMan ::

Arzen, to kar si si ti zamislil je znanstvena fantastika... Skoraj nemogoče izvest, razen z kakšnim profesionalnim krmilnikom...

Obični krmilniki načeloma že obstoječega RAID 0 polja ne znajo povezati v še eno RAID 0 polje. Oziroma se da sam to je takoimenovani način 0+1 ki pa zahteva 4 enako velike diske...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Arzen ::

Saj si nisem nič taga zamislil.

Bim še enkrat razložil imam dva 80gb diska ki bi jih povezal kot enega nato pa bi mirroing delal na 3 disk 160GB a to je znastvena fantastika. če je to znastvena fantastika potem mi vsaj ocenite plato ki sem jo napisal zgorja.


Hvala!

nodes ::

v bistvu nima za dviganje voltaže pri CPU-ju
prva je poginila prvi dan in sem imel probleme z firewallom pri obeh...nisem uspel usposobit apacha za omrežje (ne vidim omrežnih mest in pika)

jaz bi jo ocenil z tri

Jux ::

To kar ti govoriš je znanstvena fantastika - vsaj v smislu hardwerskih rešitev.

Lahko:
A) povežeš 4 !!!enake!!! (vsaj po velikosti) diske v 0+1 polje (prostor ki ti bo navoljo je 2x velikost enega diska)
B) povežeš 3 !!!enake!!! diske v raid 5 polje (prostor na voljo je 2x velikost enega diska)

Mislim pa, da si lahko narediš strojno raid 0 polje iz obeh 80gb diskov ter nastaviš softwareski mirorring na 160gb disk. V windows server mislim da imaš vgrajeno podporo za software-ski raid 0,1. To bi mogoče šlo, za hardwaresko rešitev pa ne vem če obstaja.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Arzen ::

Ne sam jaz bom poganjal XP ker v bistvu uporabljam rač. za programe (Grafični oblikovalec) in potrebujem hitrost ne gre se mi za igre. A znajo XP softwersko mirroring delat na 3 disk. Uno plato pa sem ugotovil da ne pride v poštev ker ni na 939 podnožju. Tako da iščem drugo rešitev. Sicer je rešitev enostavna če XP znajo softversko to rešit (mirroring).

Hvala!

Jux ::

Brez zamere Arzen, ampak lahko bi vsaj malo svojo leno rit premaknil in pobrskal po internetu za informacijam. Upam da ti nihče ne odgovori, ker če bi tvoja lena roka v google odtipkala tri keyworde bi bil odgovor na dlani.

Nismo na karitasu, da bi lenim ljudem reševal probleme. Jst sem dobil odgovor na tvoje vprašanje v 15 sekundah, v google sem vpisal 4 keyworde, zadetek je bil na prvi strani. Da se ti pa ne da vptipkat štirih besed? ;(( 8-O :(
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

Arzen ::

Potem je zadeva čist enostaavna. Ne rabimo foruma, če imaš problem poženeš Google in vtipkaš problem. Google ti najde problem in reštev in to je to. Forum pa uporabljimo da se boš lahko hvalil kolk FPS ti naredi računalnik v določeni igri ali kakšen je rezultat vtestnih programih z tvojim računalnikom. Da bi ga pa uporabljali za rešitev problemov to je itak brezveze saj imamo google. Pa še nekaj zakaj bi rešitve reševal v Angleščini(pa ne da je ne znam) če se lahko pogovrajam v slovenščini. In nisem len sem vtipkal vendar se meni ne izpiše če lahko zadevo rešim softwersko v Windows XP. še manj pa bi zameril. problem je v tem da ste določeni zelo pametni vendar ne veste da vsi vsega ne vemo in to še ne pomeni da če je tebi kristalno nekaj jastno da je meni tud. Tudi na mojem področju ti lahko jaz marsikaj povem pa boš butast gledal pa te zato ne bom zmerjal da si len, če bi vsi vse znali potem ne bi rabili poklicev ker bi vsak nardel vse sam.

Zadevo sem predvsem s tvojo pomočjo spravil tako daleč de že vem da lahko moja dva SATA diska (2x80GB)povežem v RAID 0 in da Mirroring lahko softwersko rešim na tretji disk (160GB) vendar na windows serverju nevem pa če lahko naredim to v XP-jih. Insamo to je še moje vprašanje očitno sem pa tako zabit ne neznam na googlu pravilno vpisat 4 besede da bi prišel do odgovora.

in iskeran hvala za tvojo dosedanjo pomoč in bodi malo bolj strpen.

HVALA!

p.s Pa ker zadeve ne obvladam bom dal zadevo urediti ljudem ki to znajo vendar se hočem prej prepričat kako to gre da kdo ne nategne.(trgovci)

VASkO ::

amen

Jux ::


Potem je zadeva čist enostaavna. Ne rabimo foruma, če imaš problem poženeš Google in vtipkaš problem. Google ti najde problem in reštev in to je to. Forum pa uporabljimo da se boš lahko hvalil kolk FPS ti naredi računalnik v določeni igri ali kakšen je rezultat vtestnih programih z tvojim računalnikom.

1. ljudje so ti na forumu svetovali rešitev.
2. nihče se ni važil z svojimi fpsji


Da bi ga pa uporabljali za rešitev problemov to je itak brezveze saj imamo google. Pa še nekaj zakaj bi rešitve reševal v Angleščini(pa ne da je ne znam) če se lahko pogovrajam v slovenščini.

Zaradi tega ker se nisi niti toliko aktiviral, da bi v google napisal "software mirroring windows raid". Zato me to razjezi. Ker nisi bil niti toliko kul, da bi sam to vpisal v google. Sej razumem, da niso vsi znalci, ne spoznajo se vsi na delovanje računalnika in nihče tega tudi od nikogar ne zahteva. Ampak če ti pa povemo, kako se stvar reši bodi pa toliko kul in sam vpiši zadeve v google, ne pa da pričakuješ od drugih da ti bodo v google vpisali query in ti dali link do pejđa. Če bi sam vedel odgovor bi ti že v postu takoj povedal točno kako rešiš problem.


In nisem len sem vtipkal vendar se meni ne izpiše če lahko zadevo rešim softwersko v Windows XP. še manj pa bi zameril. problem je v tem da ste določeni zelo pametni vendar ne veste da vsi vsega ne vemo in to še ne pomeni da če je tebi kristalno nekaj jastno da je meni tud. Tudi na mojem področju ti lahko jaz marsikaj povem pa boš butast gledal pa te zato ne bom zmerjal da si len, če bi vsi vse znali potem ne bi rabili poklicev ker bi vsak nardel vse sam.


Nisem tako odreagiral zato ker bi spraševal preproste/butaste stvari. Tako sem odreagiral, ker si sam nisi niti malo pogledal. Če imam sam težavo z oblikovanjem, vprašam oblikovalca - "hej, kako bi pa to rešil, kako se to pa to naredi" in ne pričakujem od njega da mi naredi projekt, rajt?


Zadevo sem predvsem s tvojo pomočjo spravil tako daleč de že vem da lahko moja dva SATA diska (2x80GB)povežem v RAID 0 in da Mirroring lahko softwersko rešim na tretji disk (160GB) vendar na windows serverju nevem pa če lahko naredim to v XP-jih. Insamo to je še moje vprašanje očitno sem pa tako zabit ne neznam na googlu pravilno vpisat 4 besede da bi prišel do odgovora.

Windows 2003 server je enak kot windows XP, samo da ima support za dodatne "funkcije". Skratka, če ugotoviš da na winXP ne moreš narediti mirroring-a (tudi sam nisem 100% ali se da naresti kakšen hack da to winXP znajo) - naloži win2003 server in si ga nastavi da je delovanje optimizirano za način delovna postaja. Tema o tem je v "forum/operacijski sistemi".


in iskeran hvala za tvojo dosedanjo pomoč in bodi malo bolj strpen.

Ni zakaj, od tebe se pa pomojem tako kot na vsakem forumu pričakuje kanček več samoinciativnosti, tako kot se pričakuje od uporabnikov, da bodo vsako temo vsaj preleteli preden postajo novo vprašanje vanjo.


p.s Pa ker zadeve ne obvladam bom dal zadevo urediti ljudem ki to znajo vendar se hočem prej prepričat kako to gre da kdo ne nategne.(trgovci)

Če si mnenja, da ti bodo trgovci znali pomagat in da te nočejo nategnit se kar pripravi na resničnost. 99% trgovcev v slo ne bo imelo pojma kako se stvari streže in te bodo nategnili samo da kupiš čim več opreme. Been there, done that.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jux ()

Arzen ::

Tako kot sem rekel sem vpisal v google vendar sem uporabil drugačne besede in drugačno zaporedje zato tudi nisem prišel do rezultatov in sem se potrudil vendar žel nisem imel dovolj sreče pri iskanju oz zaporedju besed. Probaj uporabit drugačne besede z istim pomeni pa boš videl da dobiš drugačne rezultate. Sicer pa to tako in tako ni važno. Sprejmem tvoje grajanje samo da bo mir v hiši.

PEACE! :D

MrStein ::

80+80 v mirror z drugim 160 GB diskom je mala malica.
Deluje z vsako plato.

Pod linuxom.

Če imaš win....dows (hotel sem napisat winšit) pa se lahko pritožiš stricu Billy-ju...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Arzen ::

Ok.

Potem pa imam drugo vprašanje oz 3 variante.

Če rečemo da imam 4 diske 120GB in bi želel naslednje:

1. priklop dveh diskov na RAID 1 in dveh na RAID 0?

2. Priklop vseh 4 na RAID 1?

3. Prklop vseh 4 na RAID 1 tako da bi se podatki zapisovali na način če crkne eden iz ostalih treh zmerom dobiš kompletne podatke?


So vse variante možne in katere je najhitrejša in katera najpočašnejše s tem mislim in hitrost prenosa kot obremenitev procesorja.


Hvala!

MrStein ::

Vse to je možno.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Arzen ::

Če imaš kontroler na plošči ki podpira raid 1 in raid 0?

In kateri od teh primerov je najhitrejši in katrei najmanj?


Hvala!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RAID1, bistvena vprasanja

Oddelek: Strojna oprema
293532 (2291) element
»

RAID 0

Oddelek: Strojna oprema
302367 (1551) zee
»

2X S-ATA => Raid

Oddelek: Navijanje
161830 (1454) Tilen
»

RAID???

Oddelek: Strojna oprema
152214 (1959) falotXP
»

2xMaxtor 120GB(2MB) v RAID-0 *Nooro*! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
18413580 (9184) matrix2

Več podobnih tem