Forum » Pomoč in nasveti » Linux, RAID, Ghost - kako dobiti nazaj?
Linux, RAID, Ghost - kako dobiti nazaj?
podtalje ::
Naredi sem Ghost image Linux-a RedHat 7.3, ki je imel dva IDE diska v RAIDu (mirroring)
Ko pa sem image naložil na drugo mašino s popolnoma isto konfiguracijo, pa ga ne morem
zbootati. Napiše samo GRUB, tako da bi bilo verjetno treba še enkrat nastaviti GRUB.
Če zbootam v linux rescue mode, lahko zmapiram oba diska posamezno, ne vem pa,
kako bi pripravil linux do tega, da bi videl samo en disk (RAID polje).
Za vsakršen nasvet ali idejo bom zelo hvaležen.
Ko pa sem image naložil na drugo mašino s popolnoma isto konfiguracijo, pa ga ne morem
zbootati. Napiše samo GRUB, tako da bi bilo verjetno treba še enkrat nastaviti GRUB.
Če zbootam v linux rescue mode, lahko zmapiram oba diska posamezno, ne vem pa,
kako bi pripravil linux do tega, da bi videl samo en disk (RAID polje).
Za vsakršen nasvet ali idejo bom zelo hvaležen.
noraguta ::
Raid in ghostanje, dokaj stare zelje vseh .
V praksi je pa nekako tako , da ne deluje vedno. In je edina resitev ,da ugotovis ,je da sam preizkusis ali najdes koga z enakim kontrolerjem , ki se je tega ze lotil.
Podobno zeljo sem imel jaz za raid5 polje pa nekako ni slo.
RAID je v osnovi namenjen ,da se upravlja in popravlja sam. In vecinoma deluje odlicno.Bojazen je le kaj ce pa se zmesa kontrolerju...
V praksi je pa nekako tako , da ne deluje vedno. In je edina resitev ,da ugotovis ,je da sam preizkusis ali najdes koga z enakim kontrolerjem , ki se je tega ze lotil.
Podobno zeljo sem imel jaz za raid5 polje pa nekako ni slo.
RAID je v osnovi namenjen ,da se upravlja in popravlja sam. In vecinoma deluje odlicno.Bojazen je le kaj ce pa se zmesa kontrolerju...
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
bmandelj ::
ni fora u samem sistemu in tud raid polje ni problem
Problem je linux in ghost
je ze nekaj casa kar sem pocel to ampak mislim da je fora rescue disk in pa potem mislim da reinstalacija boot loaderja v tvojem primeru grub
(sem imel podobno tezavo z mandrake brez raida in LILO je po ghostu napisal samo LI in potem se je ustavil)
ce se ne motim ima symantec lepo napisano kaj ti je storiti
vem ni resitev je pa mogoce napotek kam iti gledat
LP Brane
Problem je linux in ghost
je ze nekaj casa kar sem pocel to ampak mislim da je fora rescue disk in pa potem mislim da reinstalacija boot loaderja v tvojem primeru grub
(sem imel podobno tezavo z mandrake brez raida in LILO je po ghostu napisal samo LI in potem se je ustavil)
ce se ne motim ima symantec lepo napisano kaj ti je storiti
vem ni resitev je pa mogoce napotek kam iti gledat
LP Brane
There is no greater sorrow than to recall hapiness in times of misery....... Dante Aligheri
Sem si pogledal na Symantecovi strani in ugotovil, da je to kar splošen problem.
Vendar pa je pri meni glavni problem RAID. Če naložim driver od IDE Raid controlerja, sicer
vidim en disk, vendar pa imam na njem 6 namesto 3 particij. Tako da, ko sem na novo
skonfiguriral GRUB, se mi sicer zboota, vendar pa ni več v RAID polju.
Vendar pa je pri meni glavni problem RAID. Če naložim driver od IDE Raid controlerja, sicer
vidim en disk, vendar pa imam na njem 6 namesto 3 particij. Tako da, ko sem na novo
skonfiguriral GRUB, se mi sicer zboota, vendar pa ni več v RAID polju.
bmandelj ::
hm zanimivo
kolikor se jaz spoznam na raid, kontroler zapise par podatkov na disk tako da polje dela tudi ce ga das na drug kontroler recimo meni re to delalo pri hpt370 ko sem menjal plato iz bx133-raid na vp6 mi je polje ostalo
tako da mislim da bi pri tebi moralo polje se vedno funkcionirati razen seveda ce je kontroler drug.
glede driverjev pa nisem preprican ker v linuxu se vedno nisem strokovnjak (misel - mogoce ima novi kontroler drugacna sistemska sredstva pa ga zaradi tega ne prepozna pravilno)
LP Brane
kolikor se jaz spoznam na raid, kontroler zapise par podatkov na disk tako da polje dela tudi ce ga das na drug kontroler recimo meni re to delalo pri hpt370 ko sem menjal plato iz bx133-raid na vp6 mi je polje ostalo
tako da mislim da bi pri tebi moralo polje se vedno funkcionirati razen seveda ce je kontroler drug.
glede driverjev pa nisem preprican ker v linuxu se vedno nisem strokovnjak (misel - mogoce ima novi kontroler drugacna sistemska sredstva pa ga zaradi tega ne prepozna pravilno)
LP Brane
There is no greater sorrow than to recall hapiness in times of misery....... Dante Aligheri
Če mogoče koga zanima rešitev problemov.
Glavna fora je, da sem uporabil GRUB loader in je Ghost že pri izdelavi image-a nekaj zamučkal.
Če hočem odpreti image v Ghost (2003) explorerju, mi filesystem zazna kot FAT16 (namesto ext3),
čez kakšno sekundo pa javi illegal operation in se zapre.
Zato sem še enkrat instaliral Linux in tokrat uporabil LILO loader, naredil ghost image ter
naložil na podobno mašino z večjimi diski in stvar je brez problemov delovala.
(Na uradni strani od Symanteca sem prebral, da naj bi uradno podpirali do RedHata 7.3 in
uporabo LILO-a. Tam tudi piše, da ne priporočajo uporabe GRUB-a)
Glavna fora je, da sem uporabil GRUB loader in je Ghost že pri izdelavi image-a nekaj zamučkal.
Če hočem odpreti image v Ghost (2003) explorerju, mi filesystem zazna kot FAT16 (namesto ext3),
čez kakšno sekundo pa javi illegal operation in se zapre.
Zato sem še enkrat instaliral Linux in tokrat uporabil LILO loader, naredil ghost image ter
naložil na podobno mašino z večjimi diski in stvar je brez problemov delovala.
(Na uradni strani od Symanteca sem prebral, da naj bi uradno podpirali do RedHata 7.3 in
uporabo LILO-a. Tam tudi piše, da ne priporočajo uporabe GRUB-a)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kreiranje RAID1 v linuxuOddelek: Pomoč in nasveti | 991 (819) | c3p0 |
» | RAID1, bistvena vprasanjaOddelek: Strojna oprema | 3641 (2400) | element |
» | Program za clone diskaOddelek: Programska oprema | 1087 (1039) | roscha |
» | Inštalacija linuxaOddelek: Operacijski sistemi | 1647 (1295) | pblaz |
» | Porazni rezultati 2×WD800JB RAID0?!Oddelek: Strojna oprema | 1489 (1285) | Primoz78 |