» »

Specifično domače omrežje

Specifično domače omrežje

aljazh ::

Zadeva je sledeča:

V hiši A je 2MB ADSL povezava. Nanjo je priključen router. Iz tega routerja gre UTP kabel v hišo B, kjer je 6-portni HUB. Na ta HUB, ki se nahaja na skupnem hodniku, je priključenih 6 računalnikov v tej hiši. (redkokdaj so v uporabi vsi hkrati).

Jaz bi sedaj želel imeti v svojem apartmaju brezžični dostop do mreže za dva računalnika (Notebook in PC). Trgovec v trgovini mi je dejal, da zadošča, če kupim Access point in wireless kartico za PC (Notebook je Centrino).

Do tukaj vse OK. Kar me zanima je to, ali lahko namesto Access pointa kupim Wireless Router, saj gledam nekoliko naprej in mi bo nekoč prišel prav na drugi lokaciji. Torej - ali lahko kupim Wireless Router in ga uporabljam samo kot Access point, ne da bi uporabljal še "primarno" funkcijo Routerja?

Pa še nekaj - če se odločim za Access point - ali obstajajo takšne, da imajo vgrajen še požarni zid, ali je to zgolj domena Routerjev? Ker bi imel med Notebookom in Desktop PCjem omogočeno "File and printer sharing", ne bi rad, da bi se kdo drug, ki je na isti skupni mreži "sprehajal" po mojem računalniku. Prav tako me zanima, ali lahko na Access pointu omejim dostop tako, da se slučajno ne bi mogel preko njega priključiti še kdo drug.

... veliko vprašanj, a upam, da mi bo kdo pomagal odgovoriti nanje.

Hvala!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Server 2003 bi delil WIFI omrežje. Kako ?

Oddelek: Omrežja in internet
10672 (538) Spc
»

Internet + IPTV preko WLAN omrežja

2823018 (13845) umexteacher
»

Wireless access point ali router?

62430 (2275) pujsek_
»

WLAN rešitev