Forum » Pomoč in nasveti » Smrad iz Racunalnika
Smrad iz Racunalnika
redT ::
Pozdrav,
Ta moment mi je crknu pc...normalno je laufo pa sploh nism nc delu,nakar je zamrznu in se ugasnu, ven pa je nekaj zasmrdelo. Sem odpru sktlo in pogledu ce je kaj osmojeno pa nic ni videt.
Napajalnik ni seu ker se rac. se vedno zazene, vendar gori ene 10 sek nakar zacne smrdet nekaj na plati in se sam ugasne (monitor kaze samo kurzor v zgornjrm levem kotu)!!
Kaj bi lahko blo, skurlo kaj??
Hvala za pomoc
Konfiguracija:
Intel Celeron 500Mhz
192 rama
Abit va-1.00E
Ta moment mi je crknu pc...normalno je laufo pa sploh nism nc delu,nakar je zamrznu in se ugasnu, ven pa je nekaj zasmrdelo. Sem odpru sktlo in pogledu ce je kaj osmojeno pa nic ni videt.
Napajalnik ni seu ker se rac. se vedno zazene, vendar gori ene 10 sek nakar zacne smrdet nekaj na plati in se sam ugasne (monitor kaze samo kurzor v zgornjrm levem kotu)!!
Kaj bi lahko blo, skurlo kaj??
Hvala za pomoc
Konfiguracija:
Intel Celeron 500Mhz
192 rama
Abit va-1.00E
OrlyTM ::
am ... ce smrdi po kurjavi pol vsekakor se nekaj kuri! zej mors sam ugotovit kaj in ce se ni prepozno :)
je bil kej navit proc?
lp
OrlyTM
je bil kej navit proc?
lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>
Brilko ::
Pri meni je tud plata smdela. Jo boš mogu dol, dat, ker boš šele na azdnji strani vidu če kdo peče jajca.
Jah bil je navit, ce loht temu recs iz 500 na 563Mhz, ampak je tega ze 1 leto.
Brilko@ dej povej kaj je tebi zazgalo, predn zacnem plato vn sraufat, ku jebemu zdej nimm cajta, dej povej kaj je blo, si mogu kej zamenjat, ker verjetno nebo zacnu kr naenkrat delat, tko da???
hvala
Brilko@ dej povej kaj je tebi zazgalo, predn zacnem plato vn sraufat, ku jebemu zdej nimm cajta, dej povej kaj je blo, si mogu kej zamenjat, ker verjetno nebo zacnu kr naenkrat delat, tko da???
hvala
Brilko ::
Men je en "šraufek" padu na plato, mal pred IDE vklopi (diska). No pa je začel smrdet ven, pa nisem vedu ka je to, comp je freeznu, ko sem ga hotu pa ponovn zagnat, je pa ko je hotu začet braz z diska vedo ugasnu.
No probu sem vse mogoče na drugem kompu kaj je, nisem bil ziher (disk al grafična al plata...) nakonc sem šou plato dol šraufat pa vidu na drugi strani da je bla na enih 2cm2 zapaljena. No staro sem dal v arhiv in naroču drugo. Sej fajn, ker je ta dost boljša.
No probu sem vse mogoče na drugem kompu kaj je, nisem bil ziher (disk al grafična al plata...) nakonc sem šou plato dol šraufat pa vidu na drugi strani da je bla na enih 2cm2 zapaljena. No staro sem dal v arhiv in naroču drugo. Sej fajn, ker je ta dost boljša.
Tomson ::
Preveri kondenzatorje na osnovni plošči če so napihnjeni ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Ja, demn no: Sem masino cist razsraufau, pa ni nobenih vidnih poskodb...da bi blo kaj zazgano al podobnega...
Ta je edina crna sled na plati....je to to??
Ta je edina crna sled na plati....je to to??
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Predator ()
overlord_tm ::
A se zajebavaš al resno mislš?
ker jest nč črnga ne vidm razn črnih kablov dbeh dion in bridga
ker jest nč črnga ne vidm razn črnih kablov dbeh dion in bridga
Dr_M ::
southbridge si zakuru
si meu ksno sumljivo zadevo prklopljeno na plato (pci, usb...)?
si meu ksno sumljivo zadevo prklopljeno na plato (pci, usb...)?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Hmm ne da bi vedu...sumljivga nc, ce je stvar ze nekej cajta laufala tko (standard stvari: mrezna, modem, na usb pa tiskalnik, dig. fot vcasih in to je to...).
In zdej je konc s plato, rabm novo?
Ma zakej se ja pa skuru kr naenkrat? hmmm
In zdej je konc s plato, rabm novo?
Ma zakej se ja pa skuru kr naenkrat? hmmm
overlord_tm ::
Jst vidim gor na VIA čipu en temno liso, ki je verjetno posledica skurjenja čipa
Ups! Se moem bliži monitorja usest
Zdej sm plato zamenju pa morm se enkrt winse instalirat ker zgleda ne prepozna.....
Zanima me pa sam se nekaj....je mozno da se suoth bridge pregreje zarad mrezne....danebo se tega skurlo???
LP!
Zanima me pa sam se nekaj....je mozno da se suoth bridge pregreje zarad mrezne....danebo se tega skurlo???
LP!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: redT ()
korenje_ver2 ::
meni je grafična začela smrdet, ko sem pozabil priklopit ventilator. v glavnem možno da ker ventilator ne dela.
cekr ::
Vsaka stvar ima svoj rok trajanja, če pa zadevo naviješ, se pa ta rok še bolj skrajša. Raje v tem smislu razmišljaj.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj ste vse uspeli skurit z OC? (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 6071 (3820) | MasterMiG |
» | Kateri procesor za mojo matično?Oddelek: Kaj kupiti | 1904 (1404) | boštjan |
» | a bo treba grafo zamenat?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1367 (954) | Scorpia |
» | Navijanje AMD 1GhzOddelek: Navijanje | 2180 (1644) | OwcA |
» | Strela vdarla!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1828 (1311) | BoO |