Forum » Pomoč in nasveti » Odpoved zvočne kartice
Odpoved zvočne kartice
root987 ::
Osebno nimam velikih (okej, skoraj nobenih razen monitorja, kar se lahko na precej lahek način identificira [;)] ) izkušenj z odpovedi strojne opreme, zatorej bi zastavil eno majceno vprašanje. Prijateljici je odpovedal zvok po namestitvi nekaj kodekov za filme. Windowsi nato niso javljali nobene napake, winamp je predvajal glasbo normalno naprej, a zvok se ni slišal.
Format ni pomagal - windowsi še vedno prikazujejo napravo kot zdravo in normalno delujočo, winamp predvaja pesmi a zvoka iz zvočnikov/slušalk ni. Prej so najverjetneje bili krivi napačni kodeki, ampak po formatu bi vsaj mp3ji morali delovati bp.
Simptomi mrtve zvočne kartice ali sem kaj spregledal?
P.S. Matična plošča je Matsonic-ova MS9077C.
EDIT: Določene napake.
Format ni pomagal - windowsi še vedno prikazujejo napravo kot zdravo in normalno delujočo, winamp predvaja pesmi a zvoka iz zvočnikov/slušalk ni. Prej so najverjetneje bili krivi napačni kodeki, ampak po formatu bi vsaj mp3ji morali delovati bp.
Simptomi mrtve zvočne kartice ali sem kaj spregledal?
P.S. Matična plošča je Matsonic-ova MS9077C.
EDIT: Določene napake.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
- spremenil: root987 ()
Highlag ::
Pa da ni kakšna "hardwerska" napaka, kot recimo glasnost zvočnikov na 0, napačno / slabo vtaknjen konektor zvočnikov? Samo zaradi kodeka kartica nebi crknila.
Never trust a computer you can't throw out a window
STASI ::
Probi drugo kartico, pa boš vidu. Sem mel podobne težve pa je pomagala le nova zvočna.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
root987 ::
Zvočniki so lepo priklopljeni (poskusil tudi z slušalkami v vseh treh vtičih).
O drugi kartici sem pa že sam razmišljal... verjetno bo res potrebno poskusiti.
O drugi kartici sem pa že sam razmišljal... verjetno bo res potrebno poskusiti.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MPMAN MID 7COddelek: Kaj kupiti | 4319 (1718) | dottor |
» | Računalnik in domači diskoOddelek: Zvok in slika | 2028 (1733) | Korenchek |
» | [5.1] Genius zvočniki (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 16749 (10688) | FlamE#7 |
» | Zvok hitrejši kot slika - Winfast 2000 TV WDMOddelek: Zvok in slika | 2499 (2076) | |ke |
» | AC3filter for dummies - nedelujoči center zvočnikOddelek: Zvok in slika | 11362 (5170) | Sarimner |