Forum » Programiranje » [php] blowfish decription
[php] blowfish decription
kihc ::
Delam eno skripto kjer berem geslo iz datoteke, ki jo generira nek program (psybnc). V tej datoteki so gesla, vendar v kodirani obliki. V manualu od programa piše da naj bi uporabljal blowfish encripton modul.
Zdaj pa moram jaz to geslo dobiti nazaj v prvotno obliko oz. geslo zakodirat na enak način, če ga hočem preveriti. V phpju sicer je funkcija crypt, vendar si vsaj jaz z njo ne znam pomagat.
primer gesla:
osnovno geslo: letalo
geslo v datoteki: `Y0i0t1b0L1m`A0G0K
Na kakšen način bi s phpjem dobil enak rezultat (crypt da vedno drugega, četudi nekaj piše o podpori blowfisha)
Hvala za odgovor
Zdaj pa moram jaz to geslo dobiti nazaj v prvotno obliko oz. geslo zakodirat na enak način, če ga hočem preveriti. V phpju sicer je funkcija crypt, vendar si vsaj jaz z njo ne znam pomagat.
primer gesla:
osnovno geslo: letalo
geslo v datoteki: `Y0i0t1b0L1m`A0G0K
Na kakšen način bi s phpjem dobil enak rezultat (crypt da vedno drugega, četudi nekaj piše o podpori blowfisha)
Hvala za odgovor
x
kihc ::
uffff
... zdaj sem komaj usposobil ta libmcrypt, ker mi je mankal en .dll file.
Sem pregledal to zadevo samo mi še vedno ni jasnu kako naj zdaj tole odprem, ker vse mcrypt funkcije rabijo 'key' po katerem potem zadevo zakodirajo/odkodirajo. Jaz pa tega key-a nimam? Edino če bi ga probral pogruntat iz mojga gesla ter skodiranega - samo te funkcije pa ni?
... zdaj sem komaj usposobil ta libmcrypt, ker mi je mankal en .dll file.
Sem pregledal to zadevo samo mi še vedno ni jasnu kako naj zdaj tole odprem, ker vse mcrypt funkcije rabijo 'key' po katerem potem zadevo zakodirajo/odkodirajo. Jaz pa tega key-a nimam? Edino če bi ga probral pogruntat iz mojga gesla ter skodiranega - samo te funkcije pa ni?
x
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Po Sloveniji se širi Cryptolocker (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 31855 (18851) | alro |
» | php+enkripcija geslaOddelek: Programiranje | 2190 (1695) | Housy |
» | Izšel TrueCrypt 7.0 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 32175 (28675) | Jst |
» | Brazilska in ameriška policija nemočni zoper TrueCrypt (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Diski | 33333 (23457) | poweroff |
» | Skrivanje geselOddelek: Izdelava spletišč | 3162 (2402) | Tr0n |