Forum » Omrežja in internet » Nastavitvr ip-ja za adsl povezavo
Nastavitvr ip-ja za adsl povezavo
kalcek16 ::
Imam adsl, in ko se računalnik zažene, moram čakati 2 minuti, da se lahko povežem. Vem da je treba naštimat neki ip, samo nevem kakšen je. Zanima me tudi kako vem kam naštimat ip, ker imam več mrežnih. prilagam slikco. Aja, ali lahko komu pošljem slikco da mi jo da gor?
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
Meamoto ::
Z nastavitvijo IP-ja se ti izboljše samo komunikacija do modema, ampak lahko da je tudi to problem. V glavnem, IP tvojega PC-ja je v tem primeru 192.168.0.1., Maska podomrežja 255.255.255.0, DNS-ji od Siol-a pa so 193.189.160.11 ter 193.189.160.12.
Za nastavitev IP-ja: Omrežne nastavitve v nadzorni plošči, klik na tisto kartico, katero uporabljaš za povezavo z modemom in v polja vpiši zgoraj navedene naslove.
Za nastavitev IP-ja: Omrežne nastavitve v nadzorni plošči, klik na tisto kartico, katero uporabljaš za povezavo z modemom in v polja vpiši zgoraj navedene naslove.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meamoto ()
Jaz imam dva izhoda na matični, za povezavo z internetom, kako vem katero povezavo uporabljam?
Če uporabljaš samo eno kartico (se pravi če druga ne služi povezavi z drugim PC-jem ali kaj podobnega), ti bo (v primeru da imaš WinXP) v oknu omrežne povezave pokazalo, da je na eni povezavi izključen kabel. Uporabljaš seveda drugo.
Ok, sm zrihtu, hvala. Imam pa še eno uprašanje, da nebom nove teme odpiru. Drugo povezavo bi pa rad naštimal, za povezavo z drugim računalnikom, da bi s frendom lahko igrce igrala, pa me zanima kaj moram naštimat na moji mrežni in kaj na prijatlovi?
Al če imava tako povezavo da igrava igrce, al pol lahko tud kakšne fajle z njegovga diska prenašam al je treba spet kj novga naštimat?
Če povežeš oba računalnika z cross-wire UTP kablom, dobiš skoraj isti efekt, kot če bi jih vezal v mrežo preko routerja. Se pravi, če daš določene mape oziroma datoteke v skupno rabo, jih boš lahko mirno kopiral iz enega PC-ja na drugega.
Kar pa se tiče igric, pa se bo povezava avtomatsko skonfigurirala.
Kar pa se tiče igric, pa se bo povezava avtomatsko skonfigurirala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Router ali klicna povezavaOddelek: Pomoč in nasveti | 1235 (1065) | KoMar- |
» | xbox 360 & windows media playerOddelek: Konzole | 3573 (2720) | astras |
» | kater Linux ruter/firewall izbrat ?? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 4302 (3248) | sverde21 |
» | Windows 2000 serverOddelek: Operacijski sistemi | 1651 (1250) | _Dejan_ |
» | problem mrežaOddelek: Omrežja in internet | 1859 (1710) | maticm |