» »

Gigabyte 6800 GT --> ne prikazuje temperature

Gigabyte 6800 GT --> ne prikazuje temperature

lopov ::

Ziv!

Na omenjeni kartici z nalozenim coolbits sem pricakoval v nastavitvah kartice tudi zabelesko o temperaturah, tako kot jo ima FX5900. Preveril sem se z RivaTuner in tudi tam ne prikaze temperatur.

Dela sicer super (16x1, 6vp). Preveril sem na 3 racunalih in z razlicnimi verzijami drajverjev.

Kartica je model GV-N68T256DH s heatpipe in 1 ventilatorjem, zraven je prilozena igra Doom III, kupljena v JAE.

Ima se kdo enako kartico? Prikaze temperaturo?

boštjan ::

povej še kako se navija
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

cole-22 ::

Točno to, kartica nima možnosti da pogledaš temperature (v nastavitvah kartive)!Edina možnost je, da si inštaliraš program ki ga dobiš zraven za navijat (sem že pozabil kako se reče)!Moja Gigabyte se ni dala nič naviti + grela se je na 96 stopinj in sem jo takoj vrnil:\

PARTyZAN ::

Em. Kokr jest vem bi mogu met v ForceWare control panelu menu z temperaturo.

Ja moglo bi biti samo NI!Takrat sem probal z različnimi driverji in nikjer ni bilo temperatureb 8-O

Zgodovina sprememb…

• spremenil: cole-22 ()

Ker kolikor sem dobil feedback drugih (tudi na Guru3D forumu) bi moralo prikazovati temperaturo.

Kartica dela super in sem zelo zadovoljen, vseno mi pa ni vsec ideja, da nekaj, kar bi moralo delovati ne deluje, ker hkrati pomislim tudi na varianto, ce je crknil temp. senzor, gre lahko tudi cela grafa.

Poleg tega je to ze svinjsko veliko denarja!

Racun imam ze pripravljen in se bom oglasil v stacuni, skrbi me le, da ne bodo imeli kartic :/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

delfinus ::

Kolega ima tocno to graficno in jo je kupil v JAE. To je tista, ki je poleg Doom3 in je v gromozanski skatli je tako? No ce je tako ti sporocim jutri zvecer kako je s prikazovanjem temperature pri njemu. Bom preiskusil in porocal.

Tista, ja.
Naus verjel, kr sama je skocila s police v narocje, pol pa milo zajokala in ni dala miru, dokler nisem sel z njo skozi vrata. Zdej pa ne vem, a so jo tam kej nadlegoval pa je se zdaj pod stresom in senzor ne deljue al kaj ... Se grem jutri pogovort, kaksni nadomestni starsi so to ...

mato22 ::

Men prikazuje temperaturo normalno v programu V-tuner. Greje se mi največ do 56C. Do sedaj sem jo navil na 420/1150 naprej še nisem probal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mato22 ()

Najbrš si mislu 420/1150?Jah očitno je bil res sam moj primerek slab:\

mato22 ::

ja 420.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mato22 ()

Hoj!

No sedaj tipkam od kolega in na njegovem Gigabyte 6800GT se temperatura normalno prikazuje. Pogledal sem s programcicom V Tuner II, ki je od Gigabyta in ga dobis tudi tam. Trenutna temperatura GPU je 46C.

V RivaTuner pa nekako nisem nasel taba, kjer bi prikazovalo temperature.

Torej, ce ti ne dela nesi nazaj. Sej si dal pravo malo premozenje za kartico. Za tak denar bi ti morala kartica se kafe vsako jutro skuhat in psa sprehodit :D .

lp, D.

Ojla!

Na moji grafi imam trenutno "unsupported" bios in V-tuner sploh ne morem instalirati. Kolega je prisel na idejo, da je mogoce Gigabyte kaj spreminjal (layout namrec *ni* enak referencnemu!) in zna biti, da njegova aplikacija temperaturo prikazuje, ostali programi pa ne.

Ce ima kdo od vas moznost bi prosil za sledece:

- nalozi Coolbits dodatek in preveri, ce se nato pojavi zabeleska o temperaturah --> jaz je namrec sploh nimam.
Coolbits se dobi na Guru3D, ali pa ti jaz posljem, ker je fino imeti verzijo 2.

Gre za *.reg dodatek, kateri prikaze nekaj dodatnih informacij o adapterju in tudi omogoca navijanje.

- preveri z RivaTuner --> v zgornjem delu kjer pise "256-bit NV40...) je DESNO napis customize in gumb s trikotnikom, katerega se klikne in izberes predzadnjo moznost "hardware monitoring". Meni prikaze 3 polja in sicer Core.Clock, Memory.Clock in Core.VID, na FX5900 pa imam 5 polj in sicer prva tri in dadatno "Core.Temperature" in "Ambient.Temperature". No, vsaj nekaj takega, ker trenuto nimam sestavljenega racunala da bi pogledal, kako je v resnici.

jep kolega je imel tudi samo tri kategorije v RivaTuner in tocno te kot jih navajas ti. CoolBitsa nisva nalagala. No V-Tuner II je pa delovalo in je pokazal temperaturo GPUja in sukanje ventilatorja. Tut kontrola ventilatorja je preko V-tunerja mogoca. Kako pa to da imas nek X bios gor? Sam dajal ?

lp, D.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

Imam nalozen modificiran Quadro bios, da "malce" pohitrim delo v 3D :D

Hvala za info, bom se enega kolega z enako kartico nahecal da pogleda, a kot kaze bo res fora v spremenjenem layoutu. Sicer imam v mislih se "crno" variato in sicer moznost, da je Gigabyte kaj zaje.bal in je to kksna cudna serija in so pac zraven dali se igro.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pehitra grafika!

Oddelek: Pomoč in nasveti
141225 (841) kixs
»

8800gts navijanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje