» »

DAO RAW način pisanja ubil CDRW enoto?

DAO RAW način pisanja ubil CDRW enoto?

[SkA] ::

Lep pozdrav vsem,

par dni nazaj sem s programom BlindWrite (podobno kot Clone CD, Alcohol 120% itd) poizkusil narediti backup enega svojega CDja, pri čemer sem zaradi protekcije moral uporabiti DAO RAW način pisanja. Enota mi je CD zapekla, v DVD-ROMu je bil berljiv (ampak nedelujoč, nažalost ni bil pravilno posnet zaradi securom protekcije). Zapekel sem na TRAXDATA medij. Medij je bil kupljen v piti - 50 kosov. Od teh sem porabil cca. 25 komadov. Sedaj pa "catch". Od tega snemanja dalje sem si očitno uničil CDRW enoto. Enota je TEAC 552E (da, DAO RAW način pisanja je podprt).
Če v CDRW vstavim nov prazen TRAXDATA medij (torej, s tistega kompleta, kjer sem jih polovici že uspešno porabil) mi enota medija enostavno noče več prebaviti - sliši se "spin up", par tihih ropotov in to je to. CDRja enota enostavno noče prepoznati/prebrati kot prazen medij.

Vstavim v enoto drug medij, takisto TRAXDATA. Zgodba se ponovi. Vstavim v enoto Verbatimov medij, ki pa ga uspešno zazna kot prazen CDR. Poizkusim še s Philipsovim medijem in zgodba je enaka kot pri Verbatim mediju - torej uspeh. Zanalašč odnesem "nedelujoče" TRAXDATA medije v službo ter jih tam preizkusim na LGjevem CDRWju. Delujejo, oziroma so snemljivi, brez težav.

Da sem CDRW očitno uničil, ugotovim pravzaprav pri preprostem preikzusu. Posnamem podatke na CDRW medij (nov medij, pred incidentom z DAO RAW sem ga nekajkrat uspešno uporabil) in poizkusim vsebino prekopirati nazaj na disk (medij sem vstavil v drugo enoto - DVD-ROM). Na žalost nekje na sredini snemanja dobim obvestilo o CRC errorjih. Torej, vsebina zanič. Mogoče velja tudi omeniti, da je že samo pisanje potekalo na sumljiv način, saj je pekač ob začetku pisanja spuščal čudne (in meni sedaj že dobro poznane) škrtajoče zvoke.

Sicer nič tragičnega, ker se tako in tako spravljam kupiti DVD pekač, ampak ostane grenak okus v ustih - ne poizkusi več DAO RAW način pisanja?
Zanima me torej, če se je še komu zgodilo podobno, ali sem preprosto imel "srečo"? ;(
  • spremenil: [SkA] ()

_Dejan_ ::

Pozdravljen,
No pa da še jst napišem svoje izkušnje z tem pekačom, cca. 1 mesec nazaj mi je pričel tudi men spuščat take kovinske in škrtajoče zvoke in cd dolgo rabil da ga je zaznal sam pol ko ga je zapeku je delal ok(in med peko je delal ok) zadni teden pa mi vse pogosteje škrta in tudi med peko ko pride na 3-5% začne škrtat in ustavi snemanje(tut če čakam 10min ostane na istih procentih)- buffer na disku se naloži na 100% v pekaču pa se ne napolne niti 1%. V glavnem in pol cd zavrti mal zaškrta in zapiska pa ga spet umiri in to se ponavlja v nedogled, dokler ne prekličem snemanja. Če hočm posnet 1CD mi zraven še 3 uniči:D V zadnjem tednu mi je tut samo 2x preklopilo na PIO mode in sem mogu dat na DMA.
Z njim pa nism zapeku več kot 300 CD-jev in si bo treba omislit DVD pekača ker to več ni znosno.:D
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

[SkA] ::

Se pravi, da obstaja možnost, da ni najboljša serija tale CDRW pekač. Hm.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Liteon DVD-R kaj prida? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Kaj kupiti
35221270 (12786) svejk
»

Kateri DVD+/-RW? (strani: 1 2 3 )

1009610 (7234) AtaStrumf
»

Kaj NE kupiti!!! (strani: 1 2 3 )

13710040 (6364) jastreb
»

Teac CD-W548E & firmware (strani: 1 2 )