» »

Problem z overclockanjem - MSI K7T TURBO

Problem z overclockanjem - MSI K7T TURBO

MaX ::

Imam osnovno palto MSI K7T Turbo z RAID-om in procesor duron 700.

Problem je pa naslednji...Večkrat sem že poskušal pobarvat L! mostičke, vendar imam vedno isti problem, ko sistem rebootam z spremenjenim množilnikom, se mi monitor ugasne, LED diode na osnovni plati pa pomenijo, da je problem z hard disk kontrolerjem??? sistem se mi normalno zažene, šele ko potegnem kabel iz vtičnice (in ga nato seveda vrnem tja>:D

Nimam pojma, kje bi lohk bil problem, mostički so verjetno v redu, ker sem že prb. 5x probu, pa je vedno isto, nazadnje sem jih celo prebarval z srebrno barvo, ki sem jo kupil v Conradu...(da ne bo kdo mislil, da sem jih cele prefarbu, bom raj narisu: | | | |)

Kakšna ideja??

Binji ::

Zamenjaj plato. Resno, MSIjke majo probleme z mnozilnikom, je pa tudi fora, da ugasnes racunalnik tocno med dvema klikoma takoj po zagonu.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

tico ::

Tocno tako kot je Binji napisal. Te plate (ne vse) imajo hibo da ne vedo spremeniti mnozilnika. Res pa je tudi tisto o izklapaljanju elektrike. Torej nastavis zeljeni mnozilnik das save in potegnes ven kabel pocakas par sekund in spet priklopis strom in bi moralo delat (pri meni deluje).

MaX ::

aha, kdaj točno, naj kabl vn potegnem?

Zanima me tut, a mi v tem primeru velja garancija in pa a sta že probala menjat bios?

tec ::

Sem imel podoben problem na tej plati z duronom 800. Sem upgrejdal bios pa ni pomagalo. Tud z izklapljanjem kabla ni bilo nic. Ko sem nabavil abit kt7a je sel isti duron na 1050 kot za salo

tico ::

ko posnames bios se racunalnik resetira in ce poslusas bos slisal da dvakrat klikne in med titi dvem klikoma probaj izklopit elektriko. Uradne verzje biosa ne podpirajo nizjih mnozilnikov od default mnozilnika procesorja tako da bos moral naloziti overclocersko verzijo mislim da je file w6330vsp.10g. tam imas na voljo tudi nizje mnozilnike.
glede garancije ne bodo ti upostevali ce bos imel gor neuradno verzijo biosa, druga pa mislim da bi morali ker ne morejo vedet da si ti elektriko izklapljal (razen ce jim bos to povedal).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje AMD1800XP-na QDI KT266A

Oddelek: Navijanje
331242 (890) schurda
»

MSI TURBO

Oddelek: Navijanje
201138 (903) tico
»

Vsi, ki ne morete spraviti FSB-ja na 133 pišite sem (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
684289 (3330) rc-car
»

duron

Oddelek: Navijanje
251510 (1076) tec
»

Ferkvenca al Faktor?

Oddelek: Navijanje
241688 (1466) SaTaNIsT

Več podobnih tem