Forum » Omrežja in internet » Dosto do interneta preko brezžične mreže brez routerja?
Dosto do interneta preko brezžične mreže brez routerja?
demokedes ::
Pozdravljeni,
Torej zadeva je sledeča. Imam ADSL, ter od sedaj pač navaden LAN-a. Če se je kateri od računalnikov želel povezat v internet, se je pač povezal prekoADSL-jevega Clienta. Naenkrat niuso smeli bit več kot 4-je računalniki povezan. AMpak ok, to me ni motilo. Sedaj pa sem nabavil D-Link-ov Acces Poiunt DWL-900AP, ter PCMICIA kartico DWL-650+. In sedaj bi rad, da bi imel internet še v eni sobi, do katere z navadnim kablom ne morem. Torej AP sem priklopil z UTP kablom na switch, v katerega so priklopljeni ostali računalniki, kakor tudi ADSL modem. PCMICOA kartico v laptopu dela, ker sem na faksu dostopal do eduraoma-a normalno. Tudi doma se mi poveže na acces point, toda računalnik ni viden v mreži. Ima kdo kako idejo, zakaj ne. Kaj moram nastvait? v tej brezžični mreži sem začetnilk. ALi se bo sploh dalo da bo ADSL client preko wireless mreže dostopal do ADSL modema.
Vsi predlogi so več kot dobrodošli.
lp
ROk
Torej zadeva je sledeča. Imam ADSL, ter od sedaj pač navaden LAN-a. Če se je kateri od računalnikov želel povezat v internet, se je pač povezal prekoADSL-jevega Clienta. Naenkrat niuso smeli bit več kot 4-je računalniki povezan. AMpak ok, to me ni motilo. Sedaj pa sem nabavil D-Link-ov Acces Poiunt DWL-900AP, ter PCMICIA kartico DWL-650+. In sedaj bi rad, da bi imel internet še v eni sobi, do katere z navadnim kablom ne morem. Torej AP sem priklopil z UTP kablom na switch, v katerega so priklopljeni ostali računalniki, kakor tudi ADSL modem. PCMICOA kartico v laptopu dela, ker sem na faksu dostopal do eduraoma-a normalno. Tudi doma se mi poveže na acces point, toda računalnik ni viden v mreži. Ima kdo kako idejo, zakaj ne. Kaj moram nastvait? v tej brezžični mreži sem začetnilk. ALi se bo sploh dalo da bo ADSL client preko wireless mreže dostopal do ADSL modema.
Vsi predlogi so več kot dobrodošli.
lp
ROk
Zahvaljujem se vam za odgovore, ter vam še naprej želim lep dan.
Gapi ::
Daj dostopni točk netmask pa ip kot ga ima tvoja mreža
npr. tvoja mreža ip je 192.168.0.xxx netmask pa 255.255.255.0 Dostopne točke imajo ponavadi ip 192.168.1.1 .Če pa imaš router ki je ponavadi na 192.168.0.1 dej dostopni točki ip 192.168.0.2 i poštimej dhcp v acces pointu da dobi mrežna kartica ip v isti obliki npr. 192.168.0.100.
vem vem nisem glih pisatelj
npr. tvoja mreža ip je 192.168.0.xxx netmask pa 255.255.255.0 Dostopne točke imajo ponavadi ip 192.168.1.1 .Če pa imaš router ki je ponavadi na 192.168.0.1 dej dostopni točki ip 192.168.0.2 i poštimej dhcp v acces pointu da dobi mrežna kartica ip v isti obliki npr. 192.168.0.100.
vem vem nisem glih pisatelj
No person is rich enough,to buy back his past.
demokedes ::
Ma dobro, zdej sem jest to tko skonfiguriral, da se vse zadeve med seboj pingajo. Problem je zdej edino v tem, da vse skupaj deluje smešno počasi. Stran google. naprimer odpira 1 minuto. Pa tudi če bi želel med recimo enim računalnikom znotraj navadne mreže ter rlaptopom, ki je na wi-fi prenesti določeno datoteko, gre to zelo počasi.
Ali ima kdo kako idejo, kaj bi to lahko bilo. Je to morda kaka nastavitev.
Za vaše ideje, se vam že vnaprej zahvaljujejm.
lp
ROk
Ali ima kdo kako idejo, kaj bi to lahko bilo. Je to morda kaka nastavitev.
Za vaše ideje, se vam že vnaprej zahvaljujejm.
lp
ROk
Zahvaljujem se vam za odgovore, ter vam še naprej želim lep dan.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569840 (6669) | c23po |
» | Kako konfigurirati ICS? Need HELP!Oddelek: Omrežja in internet | 1467 (1393) | Gwanaroth |
» | Linux CC kot router... problemOddelek: Operacijski sistemi | 1732 (1484) | kitarist |
» | Povezava 2 Rač. preko switchaOddelek: Programska oprema | 1832 (1520) | nimus |
» | Domace omrezjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1899 (1595) | ToniT |