» »

Poceni plasme

Poceni plasme

rokobaroko ::

Vse več je plasemskih zaslonov 42'' na tržišču ki jih lahko dobimo že za ca. 450 kSIT? Recimo v Celovcu v Metro jih imajo v vsaki akciji. Največkrat gre za neznane proizvajalce kot so Soemtron, Harsper, Dayton,.. Tudi na E-bay se dobi Hyundai ter Gericom plasme kar ugodno.
Ali ima kdo izkušnje z temi plasmami. Ker se mi zdi čudno, da je taka razlika v ceni v primerjavi z uveljavljenimi znamkami kot so Pioneer, Hitachi, Sony.
Na nakaterih tujih forumih nekateri hvalijo drugi stokajo o teh poceni plasmah.
Kje bi lahko dobil kakšne dobre teste teh plasm. Katera je trenutno dovolj dobra pa še vedno ugodna.
VIDEOFILI NAVALITE Z ODGOVORI

LP
rokobaroko

BlazP ::

Ce bos kdaj v Ljubljani zavil v Harvey-Normana, si lahka zelo nazorno pogledas, da drazja plazma ne zagotavlja kvalitetne slike. Tak da ni cudn, ce eni stokajo eni pa hvalijo plazme v istem cenovnem razredu. Bos mogu najdit test konkretno za tisto ko isces, oziroma si jo pogledat v zivo.

Phoebus ::

Plazma nima za burek. Po parih letih jo lahko samo stran vržeš ker se prežge noter.

LexLuthor ::

Baje je res, kar pravi Phoebus. Isto velja za LCD-je! 3-4 leta potem pa zdravo! Mislim, da se zadeva ne izplača, razen kakim kešarjem ki jim je itak vseeno. Mislim, da je sedaj dober nakupa kaka flat 100 Hz televizija 72+ cm, kake dobre firme, ki jo dobiš že za 120K. HDTV-ja pa itak pri nas ne bo še 133 let.

Keyser Soze ::

Hm, plazma tehnologija se nisem veliko zanimal kako deluje. Baje pa pokuri veliko štroma, kar tudi nekaj pove. O pregrevanju ipd.

Kar se tiče pa LCDjev, pa močno dvomim, da se ti pregrajejo. Kvečjemu ti luč crkne. Kar se tiče pa pikslov pa ponavadi crkujejo na začetku. Če že. Kasneje pa ne več tako pogosto. Vsaj pri desktop monitorjih je tako.

Vikking ::

edina prednost plazme je, da so lahka zasloni u iber veliki, večji od lcd zaslonov!!! Vse ostale prednsti so v prid LCD-ju,,, tko kot je že en povedu pazma nima za burek oz. če maš le preveč dnarja ga kupi!!! pa še to se bolj splača kak projektor nabavt pa na platno!!!!

LexLuthor ::

Za LCD-je mi je razlagal en tip iz Sony-a. Da po toliko in toliko urah crkavajo lučke al karkoli že. Normalni monitorji pri nas še praviloma niso toliko stari, da bi se to že množično dogajalo, bomo videli. Res pa je da se ne grejejo, je pa na navadnem TV-ju še vedno lepša slika.

Stepni Volk ::

Moj alternativen pristop:
Klasičen CRT TV - s katerim gledaš dnevne oddaje ipd.
LCD projektor - z njim gledaš filme (800x600 je dovolj, glede na max resolucijo DVD-jev).

Zakaj:
- teža (plasme so zelo težke zadeve)
- plasme nimajo velikih resolucij (problem izdelave tako majhnih cevčic),
- burn out (pomeni, da na mestu, kjer se pojavlja LOGOTIP TV postaje, obstaja velika nevarnost Vžganja le tega v zaslon)
- LCD projektor ima lahko poljubno veliko diagonalo (omejeno le s prostorom)
- 42" = 106,68 cm = moraš imeti resnično velik prostor, kjer lahko to reč potem gledaš z dovolj oddaljenosti (po svoje paradoks, kupiš nekaj zato, da boš od daleč gledal ?)

BTW plasme so pri življenju samo zato, ker je izredno drago narediti velik LCD zaslon (zelo velik izpad)... in so trenutno cenovno ugodnejše. Vendar jih LCD-ji hitro lovijo... Razlog: LG in Philips sta ustanovila skupno podjetje za LCD TV... prav tako Sony in Samsung...
Sony in Philips sta zaspala na področju LCD TV-jev... verjetno sta bolj stavila na plasme... zašla v slepo ulico in poiskala bližnjico

Kako deluje plasma?
Kako deluje LCD?

Phoebus ::

LCD ne "crkne". Lahko po XXX urah odpove katoda (=lampa), ampak to se da zamenjat. (Do zdaj mi dela celo LCD od 386 laptopa, tako da to ne crkuje kar tako).

Medtem pa pri plazmi zaradi ogromnih tokov, ki tečejo, dejansko pride do uničenja same plazme. To se seveda da zamenjat- z nakupom nove >:D >:D >:D

mat11 ::

Tudi pri plasmah je tako, kolikor daš toliko dobiš. Če že kupuješ plasmo jo kupi raje pri nas ali vsaj v bližini(garancija).
V HN raje ne hodi gledati, ker je kvaliteta porazna, še najboljše imajp pri Big bangu, po vsej verjetnosti boš doma imel boljšo sliko. RAZEN če imaš slab tv signal, jaz ga imam pa ni take katastrofe.
Cenejše plasme(ponavadi) dajo slabšo sliko, črna ni ravno črna, obrazi imajo lahko plastičen videz....
Proizvajalci kvalitenih katodnih tv jev niso tudi proizvajalci kvalitetnih plasem, nekako takole so grupe:
Loewe, Pioneer, Fujitsu, Hitachi,
Panasonic, Sony, LG, pogojno Philips
Samsung, Hyundai in ostali.......
Glede užganin? Pri kvalitetnih plasmah tega več ni, pri cenejših moraš paziti da nimaš statične slike, kakšne dve ure prižgano.
Ostrine? Ah, ja . Vidim vsak mozoljček, kocino iz nosa........
Skratka, nekateri blebetajo thja v tri dni, ali ker so to nekje slišali ali ker so prebrali kakšen "članek", ali pa so preprosto fouš.
LP
mat
mat

sinko999 ::

Kaj pa narediš ko ti crkne kontroler od LCD-ja greš v trgovino po novega pa ga zamenjaš ?
Ni? ni ve?no !

sparc49 ::

Svetilnost kvalitene plazme pade za 50% po 30.000 urah uporabe. To je 20 let po 4 ure na dan, kar bi moralo biti dovolj.
Ko sem videl LCD TV poleg plasme v temnejšem prostoru pa sem bil presenečen nad izredno slabo črnino LCDja. Slika LCDja je delovala kot da bi bila 'oprana'. So pa cene LCDjev in plasme zaenkrat previsoke.
Samsung naj bi naslednje leto začel izdelovati CRTje z globino 35cm.

Valentin ::

Se popolnoma strinjam z povzetkom, ki ga je napisal Stepni Volk.

Četudi vse druge protiargumente odmislim (ki pa so vsi na mestu), sem najbolj razočaran nad kvaliteto slike plasma ekranov, še posebej nad ločljivostjo.
Tu so jih LCD-ji že prehiteli. Sem gledal sliko na enem z ločljivostjo 1920 x 1080. Se lahko plasme skrijejo. Dočim ima naprimer največji Sony KE-P61MRX1 le 1365 x 768 pikslov, stane pa čez 21000 Eur...

Tako tudi jaz mislim, da je nakup plasme zgrešen.
Po drugi strani LCD-jem cena res pada, vendar so še predragi. Zato bi do prihoda HDTV raje nabavil kakšen dober katodni TV. Naprimer Philipsa z Pixel 2 tehnologijo in vsaj 82cm-skim ekranom - okrog 350kSit.

Phoebus ::

Po mojem je najboljši nakup en projektor z dolgo življenjsko dobo žarnice + potem kupovanje "generičnih" žarnic pa ajmo.

bravoslo ::

Zanimivo

Po dolgem ogledovanju plasemskih zaslonov,primerjanja razmerja cena = kvaliteta sem kupil Pioneer plasmo in sem z njo maksimalno zadovoljen.Ko postaviš skupaj LCD in Plasmo je razlika v barvah in v kvaliteti slike tako očitna da si šele potem ustvariš PRAVO mnenje.Ni vse v denarju ampak če že kupim nekaj novega potem se o nakupu maximalno pozanimam kaj kako in po čem in se šele potem odločim.Svetilnost Tv jev že dolgo ni več tako kritična da bi morali RES film ali kaj gledat zelo od daleč in če preberete malo monitor revijo vidiš kaj je resnično PRAVA razdalja gledanja.Plasmo imam v garsonjeri na steni in se čudovito poda v prostor še večji užitek pa je gledat kak filem na njej saj imaš definitivno občutek kot da si v kino dvorani.Neodvisno od dnevne svetlobe in hišne razsvetjave je slika na plasmi ZELO DOBRO vidna,kar pa nemorem trditi za Projektorje in projekcijske TV je ter LCD je saj že malo sončne svetlobe popači sliko in potem gledaš sence ali pa spuščaš rolete itd.
Zame osebno je PLASMA kvaliteten nakup saj uživam ob kvalitetnem ogledu kakega filma.
Drži pa da je Tudi pri plasmah rek MAlo denarja malo muske še kako resničen in če se kdo kupuje plasmo mu priporočam visok rang kvalitete saj le visok rang nudi popoln užitek in TRajnost izdelka.
http://www.bravoslo.com
Na Fertik Ne

ČIP 008 ::

Menim da je nakup plasme zgrešena investicija tako po kvaliteti kot po roku trajanja. Res da se klasični TV po dolgih letih poslavlja, njegova zamejava pa ne bo plasma ampak LCD. Edini problem pri LCD je cena, vendar se bo tudi ta do poletja uskladila. Potem pa vsi ki nameravate zamenjati TV je prava izbira LCD.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ČIP 008 ()

ZaFo ::

Vsi te LCDje neki. Jaz ze par mesecev kupujem plasmo. Sem malo primerjal LCD pa plasme. Razlika v barvah in sliki je res velika. Za enak denar lahko dobim 42 plasmo ali LCD od Philipsa. Ma LCD boljso resolucijo. Pa sn 100% da bo padla plasma. Ful je razlika. Kak je na plasmi bolj kontrastna slika.

Stepni Volk ::

Ker obstaja malce "lepša" tema Kater PLASMA tv ?, bom to starejšo zaklenil.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Končana doba plazemskih televizij (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
16743597 (15217) kurjač
»

Lcd sony ali plasma panasonic (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16973377 (67212) mamomu
»

LCD ali plazma? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
7733416 (30866) jajcar
»

Kater PLASMA tv ?

Oddelek: Zvok in slika
113124 (2719) Jago
»

LCD TV ali PLASMA

Oddelek: Kaj kupiti
174583 (4370) Šimpanz

Več podobnih tem