Forum » Pomoč in nasveti » disk zmrzne
disk zmrzne
waters ::
Na računalniku imam dva diska. Zadnjih nekaj dni mi je računalnik kar nekajkrat zmrznil. V računalniku slišim klik in miš se ne premakne več. Ne pomaga ctr-alt del, pomaga samo resetiranje. Nisem spreminjal nastavitev. Predvidevam, da je eden od diskov WD. Kaj storiti? Kje je vzrok? Kabli, softvere, disk ?
Prosim vas za pomoč.
LP
Prosim vas za pomoč.
LP
gkovac ::
čimprej naredi backup diska in ga probi preformatirat in preglej ga z toolom, ki ga dobiš na uradni strani proizvajalca... če ti ta tool javi napake potem boš pač moral kupit novi disk
lp,
waters ::
Zanima me še sledeče: ali mislite da je to C na katerem je OS ali bi lahko bil drugi disk. Dodatno pa še to: disk mam razdeljen na dve particiji kaj to pomeni za formatiranje naj formatiram disk kompletno ali lahko eno po eno particijo.
lp
lp
pviran3 ::
Najprej backup, potem pa je najbolje, da sformatiraš cel disk z eno particijo. Lahko narediš tut low level disk format, ki poišče bad sektorje.
Če se ti disk izklaplja (se ustavi), poglej, če imaš vse kable trdno pritrjene v disk, ker bi lahko vn zlezu. Tak se je men dugajal, pa mi zadeva k sreči ni šla v nebesa.
Če se ti disk izklaplja (se ustavi), poglej, če imaš vse kable trdno pritrjene v disk, ker bi lahko vn zlezu. Tak se je men dugajal, pa mi zadeva k sreči ni šla v nebesa.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Disk in particije (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7882 (6254) | solatko |
» | Povečanje kapaciteteOddelek: Pomoč in nasveti | 2266 (1843) | Valentin |
» | Pomoč pri Windows 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 5234 (4810) | BorutK-73 |
» | Kako že obstoječo particijo razdeliti na 2 brez izgube podatkovOddelek: Operacijski sistemi | 6850 (6519) | Icematxyz |
» | Izpad elektrike & Disk Boot Failure (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5451 (4863) | Damjan Jagar |