» »

Moneybookers je drag, Paypala pa še ni

Moneybookers je drag, Paypala pa še ni

celk ::

Ali ima kdo kakšne izkušnje s Moneybookers?

Gre za firmo tipa PayPal, ki pa deluje tudi v Sloveniji (ki jo Paypal še ne podpira). Sredstva na njihov račun lahko nalagaš preko kreditne kartice ali pa z bančnim nakazilom.

Zame je zanimivo samo slednje, ker v primeru če želiš napolniti račun preko kreditne kartice zahtevajo fotko prve in zadnje strani kartice, pa en podpisan slip, ko si nekaj s svojo kartico plačeval, pa fotko osebne ali potnega lista. Skratka veliko - in nisem jim pripravljen zaupati svojega podpisa in fotke iz osebne. Kaj pa če jim baza uide? Npridipravi imajo poleg številke moje kartice še moj podpis in fotko!

Pri polnjenju računa z bančnim nakazilom pa je navidez vse lažje. Preprosto jim na njihov "lokalni" (pojasnilo kasneje) račun nakažeš sredstva s svojega računa, sklic pa je tvoj ID. V nekaj dneh se na tvojem accountu pri Monebookers sredstva pokažejo in lahko začneš s kupovanjem na klik.

Ker sem želel nekaj kupiti in spletna stran ni ponujala nobenih drugih alternativ, sem pri njih odprl račun in želel nakazati denar na njihov lokalni slovenski račun (pri Bank Austria Creditanstalt Ljubljana) kot to pojasnjujejo v navodilih.

Najprej sem poskušal preko Klika in polog na račun se je čez par uric vrnil! Napišem reklamacijo in za "hec" še enkrat poizkusim. Isto! Denar se je spet vrnil. Matr so face, ne pustijo mi zapravljati. Nato je prispel odgovor s Klika zakaj se denar vrača (povzetek): "Lastnik računa ni slovenska pravna ali fizična oseba in čeprav ima odprt račun pri slovesnki banki velja, da se denar na takšen račun nakazuje kot da gre za nakazilo na TR v tujino, oglasite se v svoji poslovalnici in opravite nakazilo z obrazcem 1450".

OK, grem pa v banko, bom že požrl tistih 250 SIT za polog (na Kliku je "le" 40 SIT). V banki so moji upi splavali po vodi. Obrazec 1450 je menda zadeva v 4 kopijah (+ izvirnik), ki stane (provizija) okrog 5000 SIT (natačna števila mi je ušla iz glave). Želel sem kupiti reč, ki bi stala 4800 SIT in res ne morem dati več za "spremljajoče" storške. Zakaj je Moneybookers sploh odprl lokalni slovenski račun? A se ni nihče pozanimal kako nas obirajo?

Ali je komu uspelo kaj ceneje "upload-at funds" preko bančnega nakazila kot temu rečejo pri Moneybookers?

Hvala za vaše izkušnje.

Beernarrd ::

Lahko dodam samo to, da je pri spletnem adekvatu klika pri probanki isto. Sem že hotel iti peš po ta omenjeni obrazec, pa si me odvrnil.

celk ::

No, končno mi je le uspelo! Na svoji banki (NLB) sem končno naletel na osebo, ki ji prenosi na nerezidentne domače račune niso tuji. Potrebno je uporabiti obrazec MN+ in zadeva sedaj stane "le" 1500 SIT.

Vmes sem poskušal nakazati denar še na nekaterih drugih bankah in ugotovil, da ima večina bank probleme pri nakazilu tolarjev na nerezidentzne račune (nakazilo v Evrih je neproblematično), cene pa variirajo.

Lep dan še naprej.

OZZY ::

teh 1500 sit mi je nekaj preveč znano. tok plačaš tudi če nakažeš na kak drug račun v tujini. SAmo s tem, da moreš imeti ibn/swift kodo. Če je ni potem tuja banka vzame nekaj provizije. Da ne gre to za tak postopek. Ker potem če si nakazal samo znesek kupnine ti bo na drugi strani nekaj zmanjkalo...od 3-5 evrov.
Go with the flow.

_Tom_ ::

Za tako provizijo nakažeš denar kar direkt prodajalcu na njegov TRR in je.

celk ::

Ja točno zato se gre. Postopek je tak kot pri nakazilu denarja v tujino. Tudi jaz bi uporabil postopek direktnega nakazila na prodajalčev račun v tuji banki a prodajalec si s tem žal ni želel ubadati. Preprosto prodaja le preko Moneybookers, ker ima s tem najmanj dela z birokracijo, ... V mojem primeru je šlo le za to, da sem najprej dolgo upal, da je provizija majhna, ker je Moneybookers odprl račun v slovesnki banki a ker je MB tuja oseba (nerezident) zanj v sloveskem bančnem prostoru veljajo enaki postopki kot za nakazila v tujino. Hecno ali pa žalostno dejstvo (ostalina zakonov ex. Yuge s katero kot kaže še nismo opravili). V glavnem že v banki ti povedo koliko več moraš nakazati, da bo prejemnik dobil želeni znesek. Okoli obrazcev pa je vedno zmešnjava, ker so uradniki za okenci vajeni le nekaj pogostih tipov transakcij.

Upajmo, da se bo situacija kmalu popravila. Najbolj žalostno je to, da ti cel sistem še vedno tako otežuje vsakršno željo po podjetnosti.

Lep vikend še naprej.

Gandalfar ::

celkukec: koliko casa pa je trajalo, da se je denar potem pojavil na tvojem MB racunu?

celk ::

Nakazal sem v petek, denar pa se je na MB pojavil v sredo. Skoraj v skladu z njihovo trditvijo, da se prenos zgodi v 0-3 delovnih dneh. Plačevanje (potem ko je račun napolnjen) pa je bilo potem trenutno (v cc 5. minutah po mojem kliku na ikono "kupi" je prodajalec dobil obvestilo, da je dobil sredstva).

Corpse ::

sj vem da ni cisto v skladu teme sam nism odpiral nove ker je se vedno dosti podobna tema.

ali kdo upoarblja e-gold? kako si tukaj nakazes na e-gold racun sredstva? kakšne so izkušnje z njim ?

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Corpse ()

Gandalfar ::

Po tej logiki bi se splacal nakazat 50k naenkrat na en racun pa potem razdelit med ostale racune (pac .. vec folka naenkrat nakaze)

Tilen ::

A ti je ostalo se kaj/bos se kaj nakazal na svoj racun? Bi se dogovorila in ti jaz dam kes pa placava se vsak pol tistih 1500. :) Kr bi rabil neko transakcijo nekam... kjer je podrt ta MB.

Ce si za, ZS.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Soprano ::

Da ne odpiram nove teme: ima mogoče kdo informacijo o tem, kdaj naj bi Paypal pričel podpirati tudi Slovenijo?

Gandalfar ::

Pomojem je nasa prva sansa ko dobimo Euro..

Dirkac ::

www.yowcow.com

Podpira tudi Slovenijo.
.: www.mobile.si :.

TheJFK ::

Erm, ce je kdo se vedno pripravljen preko moneybookersa kaj placat.
Ravno pricakujem nakazilo na racun iz tujine. Kdor bi zelel kaj placati
bi mi lahko osebno dal svoje $$$ in jaz bi mu v zameno poslal $$$ na
zeljeni moneybookers racun... Na racunu bom imel natancno 152$.

LP
Uros

teleban ::

Zanima me ali kdo ve kaj jim moram sedaj poslati? Ali prav razumem da to pomeni da jim moram poslati obe strani svoje kreditne kartice in en podpisan slip ko sem nekaj plačeval s kartico (se pravi recimo ko sem na pumpi plačal bencin).
Dobil sem pa tak email (no tukaj ni v celoti)

Forgive us in contacting you, however, the credit card clearing company
have advised us that they are unable to obtain a credit card
verification from your bank. Verifications are necessary to avoid the
abuse of credit cards over the Internet.

We trust you will understand these precautions, and assist us by sending
a scan of your credit card statement and both sides of your credit card...

Gandalfar ::

To je men sumljivo ...

perci ::

Ne podpisanih slipov naokol pošiljat. Ničesar ne naokol pošiljat.

teleban ::

mah ja sej vem ampak to je kao "poštena" >:D stran s stavnicami in casinojem :D
Ker tole prek MB-ja mi je pa še slabš če je treba pošiljat še svojo sliko pa ne vem kaj še vse.
Kako pa poteka dvig denarja preko MB-ja, če se da komu mal opisat. Kaj vse rabiš?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: teleban ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skrill (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10224402 (2629) Marko61
»

Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
817134820 (14784) igi82m
»

Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
333107012 (34059) PINki
»

Nakazanje na paypal (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5120310 (17387) Kwizlord
»

PayPal (končno) podpira nakazila v Slovenijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
7316642 (8963) techfreak :)

Več podobnih tem