Forum » Izdelava spletišč » PHP dinamiči menu
PHP dinamiči menu
pjotr ::
S PHP-jem sem ustvaril drop-down menu, v katerem prikazujem željene vrednosti iz MySQL-ove baze.
Vrednost, ki jo izberem, želim nato prebrati v neko spremenljivko, katero bom potem uporabil za kreiranje naslednjega drop-down menuja. Vendar te vrednosti ne znam prebrati. Branje preko imena "< SELECT name ="name">".. mi ne vrne nobene vrednosti.
Zanima me, ali je možno vrednost prebrati s PHP-jem, ali je potrebno uporabiti kak drug skriptni jezik.
Preiskal sem že kar nekaj tutorialov, vendar vsi prikazujejo kreiranje seznama, branja izbire pa nisem našel, zato prosim za pomoč.
LP
Vrednost, ki jo izberem, želim nato prebrati v neko spremenljivko, katero bom potem uporabil za kreiranje naslednjega drop-down menuja. Vendar te vrednosti ne znam prebrati. Branje preko imena "< SELECT name ="name">".. mi ne vrne nobene vrednosti.
Zanima me, ali je možno vrednost prebrati s PHP-jem, ali je potrebno uporabiti kak drug skriptni jezik.
Preiskal sem že kar nekaj tutorialov, vendar vsi prikazujejo kreiranje seznama, branja izbire pa nisem našel, zato prosim za pomoč.
LP
- premaknilo iz Programiranje: OwcA ()
Brilko ::
Seveda se da čeprav ne razumem kaj ti sploh hočeš. Ja vrednost iz selecta dobiš pač normalno tak če maš preko POST-a takle:
$var = $_POST['name'];
$var = $_POST['name'];
pjotr ::
brilko hvala. Delno mi je pomagalo rešiti problem.
Konkretno pa me zanima sledeče:
želim napraviti stran kjer bodo trije spustni meniju v katere se bodo vpisovali podatki iz baze ali poenostavljeno v drugem meniju bodo podatki odvisni od tega kar bom izbral v prvem, v tretjem pa v odvisnosti od drugega.
Branje izbranega itema v spremenljivko je, če sem prav razumel, možno samo ko pritisnem submit button na formi ?
Zanima me, kako je to možno napraviti že s samo izbiro itema v določenem meniju, kot npr. na dnu te strani, kjer lahko izbiraš med temami.
Žal sem se s formami in php.jem začel ukvarjati šele pred kratkim, zato ne zamerite mogoče tudi neumnim in preprostim vprašanjem.
Konkretno pa me zanima sledeče:
želim napraviti stran kjer bodo trije spustni meniju v katere se bodo vpisovali podatki iz baze ali poenostavljeno v drugem meniju bodo podatki odvisni od tega kar bom izbral v prvem, v tretjem pa v odvisnosti od drugega.
Branje izbranega itema v spremenljivko je, če sem prav razumel, možno samo ko pritisnem submit button na formi ?
Zanima me, kako je to možno napraviti že s samo izbiro itema v določenem meniju, kot npr. na dnu te strani, kjer lahko izbiraš med temami.
Žal sem se s formami in php.jem začel ukvarjati šele pred kratkim, zato ne zamerite mogoče tudi neumnim in preprostim vprašanjem.
To boš pa mogu js uporabit. A misliš tak k majo na www.avto.net za znamko pa model narejen s tem da maš še ti enega dodatne ne?
jeso ::
Za to vsekakor uporabi Javascript. Javascript pa generiraj s php...tako boš menu lahko imel v mysql.
Na avto.net maš tut javascript, nekako takole bi moralo biti: <select onChange="nekafunkcija()">.
Malo boš moral kombinirati, v bistvu.
lp
Na avto.net maš tut javascript, nekako takole bi moralo biti: <select onChange="nekafunkcija()">.
Malo boš moral kombinirati, v bistvu.
lp
Tako je JS boš moral generirati glede na podatke iz baze, sam sem delal enkrat že podobno zadevo in je kar fajn izpadlo.
Alpheus ::
Torej nekaj takega kot na http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp ...
Ce meniš da neboš mel moralnih problemov, pojdi tja, poglej page source pa vzemi tist JS za pomoč.
Ce meniš da neboš mel moralnih problemov, pojdi tja, poglej page source pa vzemi tist JS za pomoč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Geforce go 7300 gonilnikiOddelek: Pomoč in nasveti | 1678 (1492) | M-XXXX |
» | NVidia predstavila GeForce 8600 GTS in GT in 8500 GTOddelek: Novice / Grafične kartice | 6301 (5389) | msms |
» | gonilniki za grafično karticoOddelek: Strojna oprema | 1217 (1137) | kitesurfer |
» | težava-linuxOddelek: Operacijski sistemi | 943 (817) | Pithlit |
» | Spreminjanje multiplierja in voltaže v winxp?Oddelek: Navijanje | 1039 (949) | Poldy |