» »

PHP dinamiči menu

PHP dinamiči menu

pjotr ::

S PHP-jem sem ustvaril drop-down menu, v katerem prikazujem željene vrednosti iz MySQL-ove baze.
Vrednost, ki jo izberem, želim nato prebrati v neko spremenljivko, katero bom potem uporabil za kreiranje naslednjega drop-down menuja. Vendar te vrednosti ne znam prebrati. Branje preko imena "< SELECT name ="name">".. mi ne vrne nobene vrednosti.
Zanima me, ali je možno vrednost prebrati s PHP-jem, ali je potrebno uporabiti kak drug skriptni jezik.
Preiskal sem že kar nekaj tutorialov, vendar vsi prikazujejo kreiranje seznama, branja izbire pa nisem našel, zato prosim za pomoč.
LP

Brilko ::

Seveda se da čeprav ne razumem kaj ti sploh hočeš. Ja vrednost iz selecta dobiš pač normalno tak če maš preko POST-a takle:

$var = $_POST['name'];

pjotr ::

brilko hvala. Delno mi je pomagalo rešiti problem.
Konkretno pa me zanima sledeče:
želim napraviti stran kjer bodo trije spustni meniju v katere se bodo vpisovali podatki iz baze ali poenostavljeno v drugem meniju bodo podatki odvisni od tega kar bom izbral v prvem, v tretjem pa v odvisnosti od drugega.
Branje izbranega itema v spremenljivko je, če sem prav razumel, možno samo ko pritisnem submit button na formi ?
Zanima me, kako je to možno napraviti že s samo izbiro itema v določenem meniju, kot npr. na dnu te strani, kjer lahko izbiraš med temami.
Žal sem se s formami in php.jem začel ukvarjati šele pred kratkim, zato ne zamerite mogoče tudi neumnim in preprostim vprašanjem.

Brilko ::

To boš pa mogu js uporabit. A misliš tak k majo na www.avto.net za znamko pa model narejen s tem da maš še ti enega dodatne ne?

pjotr ::

ja to me zanima, ja
a za to je uporabljen js ?

jeso ::

Za to vsekakor uporabi Javascript. Javascript pa generiraj s php...tako boš menu lahko imel v mysql.
Na avto.net maš tut javascript, nekako takole bi moralo biti: <select onChange="nekafunkcija()">.

Malo boš moral kombinirati, v bistvu.

lp

Brilko ::

Tako je JS boš moral generirati glede na podatke iz baze, sam sem delal enkrat že podobno zadevo in je kar fajn izpadlo.

Alpheus ::

Torej nekaj takega kot na http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp ...

Ce meniš da neboš mel moralnih problemov, pojdi tja, poglej page source pa vzemi tist JS za pomoč.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Geforce go 7300 gonilniki

Oddelek: Pomoč in nasveti
81601 (1415) M-XXXX
»

NVidia predstavila GeForce 8600 GTS in GT in 8500 GT

Oddelek: Novice / Grafične kartice
256171 (5259) msms
»

gonilniki za grafično kartico

Oddelek: Strojna oprema
61158 (1078) kitesurfer
»

težava-linux

Oddelek: Operacijski sistemi
7889 (763) Pithlit
»

Spreminjanje multiplierja in voltaže v winxp?

Oddelek: Navijanje
8980 (890) Poldy

Več podobnih tem