» »

Abit KT7 RAID + AMD1.4 + cromOrb

Abit KT7 RAID + AMD1.4 + cromOrb

matic ::

nekaj vprasanj za ta pametne:

1. Ne morem nalozit sistema gor ker mi sploh ne boota CROM, ceprav sem v isosu dal dal da kor prvo napravo boota CDROM! V raid setup pa sploh ne morem prit, kjer pise naj prtisnem CTRL+h in se racunalo nato sploh ne odziva!? Kdo kak nasvet glede tega in kako sploh upravljat ta k*** raid?

2. CromORB je fulllll glasen! Proti hldailniku pIII 866 u ibeeerrr! Je to pri vseh orbih tako? V biosu pa pise da ima mal cez 6000 obratov..

3. Navodila od maticne plate so v svabscini, ma kdo kako anglesko
varinato?

4. V bisosu je maksimum nastavitev cpeja na 1250Mhz pri fsb 100.. je to zarad starga bisosa al ne podpera to 1.4Ghz sploh?

yjj ::

1. Uporabi zagonsko disketo, cd-roma pa ne priklapljaj na vtič RAID kontrolerja
2. Da, strinjam se. Golden orb je bil priljubljen ravno zaradi svoje tihosti, ki jo je pridobival z funkcionalno oblikovanimi rebri in s šibkejšim pogonom. Mogoče je tišji Vulcano2
3. Dobijo se tudi na abitovi spletni strani
4. Naloži nov bios in se strogo ravnaj navodil

ChiefThunder ::

strinjam se s tem, kar je povedu yjj; in da, vulcano je tišji od krom orba.
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

morphling1 ::

Ej, ker butast prodajalc ti je prodal corba zraven 1.4 G TB, ce ze placas tolko denarja za proc. si omisli malo boljsi hladilnik in tu tudi ne mislim volcano2, ker je za tak procesor tudi praslab. Na zalost v Sloveniji se nisem nasel kaksne konkretene hladilnike kot recimo Globalwin , Thermoengine , Vantec ,Swiftech in podobne variante, tako da jih je treba kupit zunaj. 1.4 G proc. je 133mhz procesor in ima mnozilnik 10.5 po defaultu. Kaj si mislil delat v raid setupu, raid polje ? Cd ne dajat na Promisov kontroler ,seveda pa mora bit CD zagonski drugace ti tista opcija v biosu ne bo delala
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

cyber ::


matic ker sistem bi rad naložu.....kar se pa tiče cd-roma priskrbi si drug cd medij ki ti ga bo zbotalo ker men tud ne zbota vsakega,odvisen kak je posnet ,.disk pa je lahko priklpoljen na raid saj ga imam jaz tud pa dela vse normalno,če nameščaš recimo wk2000 pol moreš namestit gonilnike za raid kontroler,preden nameščaš sicer to je itak med samim postopkom nameščanja wk sicer prvo kot prvo pa resetiraj bios,naj bodo vse default nastvitve in potem poskušaj,glede orba ga pa potem utišaj z speedfanom ki ga lahk tukaj na slo techu dol potegneš malo mu zmašaj obrate pa bo dost tišji.

Modri dirkač ::

Ma kaj še zmeraj ni jasno folku okol AMD TB procov?Vse izvedbe vključno z ta novo 1.4 varianto, ki se jo mimogrede v Nemčiji da dobit že okol 2 meseca za slabih 600 DM so v dveh različicah z 200 MHZ FSB in 266 MHZ FSB!!!!Mogoče se z 200MHZ ne da dobit v Sloveniji obstaja pa!!:D
Everybody lies!

Yohan del Sud ::

Evo moje izkušnje:

1. Meni ravno tako ni hotel bootati s CD roma. Nato sem si sposodil originalen CD in glej zlomka brez problemov. Če ti ne prime ctrl-h to pomeni da sta IDE3 in / ali IDE4 neuporabljena.

2. imel isti problem in ugotovil da to ni bil problem. Orb je bil v resnici tiho, ventilator na plati je bil glasen. Poskusi če je pri tebi isto. Za pol sekunde s orstom ustavi vsak ventilator v ohišju (na lastno odgovornost) in ugotovi ker je glasen. Nato namaži z majonezo.

3. Da, jaz.

4. Dobro vprašanje

matic ::

Hvala vsem za pomoc.. namenjena je bila itaq Gregatu.. kermu!? Kr enmu.. >:D Ker ni mogu objavt svog glasa tuki ga je pa pr men.. tko da mislm da je vsem hvalezen..
Jest pa itaq prisegam na intel.. :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem (najverjetneje) z Leadtek GF4Ti4400 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
573181 (2471) Blizz
»

ESC Elite K7S5A

Oddelek: Kaj kupiti
151098 (871) Tavher
»

Nov PC

Oddelek: Kaj kupiti
211521 (1165) jakinj
»

VOLCANO II - GLASNOST?!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
181564 (1273) Binji
»

zakaj se mi proc tako greje

Oddelek: Pomoč in nasveti
191329 (1079) Pizzicato

Več podobnih tem