Forum » Navijanje » Navijanje procesorja
Navijanje procesorja
borki ::
Imam stari računalnik ki ima matično ploščo cuple-vm od asusa, procesor pa je celeron.Pa me zanima kaj moram narediti da ga vsaj malo navijem, ker se v biosih ne da.Iz 900 bi ga rad spravil na 1000.Mislim da se da nekje na matični plošči samo nisem siguren.Hvala
AvAkI ::
Najprej si najdi knjigico od matiče plošče in povej katera sploh je, da ti lahko pomagam/o. Nato poglej če se da navijati kar iz bios-a ali pa gre preko jumperjev na plošči.
AvAkI ::
hm... ce se ne da iz biosa, pa mogoce gre preko jumperjev na plošči. Malo pogledaj po plošči, če najdeš kakšne jumperje in kje kakšno tabelo o nastavitvah(bi morala bit). V glavnem bi moral povečati FSB in povišati voltažo, ker imaš zaklenjen množilnik procesorja...
~*-,._.,-*~> SLOVENIA THE BEST! <~*-,._.,-*~
borki ::
Kje pa naj bi bila ta tabela?Misliš shemo ki je v navodilih.Edino če bi se dalo to naredit z kakim programom.Ali pa če bi se dali biosi kaj spremenit,samo to sem že probal, ker sem jih nadgradil pa ni nič isto kot prej.Matična plošča je res neko čudo.Hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem s CPU taktom - IBM NetvistaOddelek: Strojna oprema | 1501 (1132) | zcetrt |
» | Težave pri na novo sestavljenem računalniku.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2003 (1466) | Dominik91 |
» | AMD duron na Asus plati?Oddelek: Navijanje | 996 (934) | pierlo |
» | Problemi z FSB frekvencam - pomoč zaželjenaOddelek: Strojna oprema | 1384 (1186) | cekr |
» | Plata Asus ali Gigabyte ??Oddelek: Kaj kupiti | 1823 (1295) | schurda |