» »

Pravice in dolznosti (civilnega) vojaka

Pravice in dolznosti (civilnega) vojaka

Yurko ::

Zivjo!

OK, vem da se je o vojski (redni in civilni) na tej tabli prebralo in pretipkamo ze mnogo besed.

Pa vendarle, nekega mojega kolega zanima, ce obsaja kaksen pravilnik o pravicah in dolznostih vojaka na civilnem sluzenju. Koliko ur, koliko dopusta, kaj vse mora delati, koliko denarja za hrano, ipd.

Sem ze malo brskal po netu, da bi na vladnih straneh nasel kaj podobnega, pa brez uspeha.

Je mogoce kdo od vas v kaksni taki organizaciji, da lahko priskri ta pravilnik.

Hvala vnaprej,

Yurko

Aja, pa se to. A kdo mogoce ve koliko drzava placuje na vsakega vojaka organizaciji, ki le tega sprejme na civilno sluzenje?

Kekec ::

Pravilnik oz vse podatke mora "MORA" dobiti v tisti organizaciji v kateri sluzi, dnar ki ga dobi je odvisno od vsake organizacije posebi mislim da je minimum cca 4.800. Organizacija pa se mi zdi da dobi cez 70 000 SIT ampak ne me za dobesedno vzet ker lahko da je od organizacije zopet odvisno!
lp!

gkovac ::

Pravila in dolznosti??? hehehhe... ko sem jest prisel v CSOD civilno sluzit sem najprej slisal dolznosti ne pa pravic in delovnika....

dolznosti:
1) odnasanje riti vsem zaposlenim
2) odnasanje riti vodji doma (poudarek tuki)
3) ukvarjanje se z otroci takrat k zaposleni nimajo casa in se igrajo na racunalniku igrice
4) takih primerov je se in se!

k sem prisel prvic na centralo v CSOD mi je vodja rekla, da bom mel 12 urni delovnik... to pomen da sem moral bit cel ljubi dan na razpolago (no... po kaksnih 2 mesecih sem jih haldno in mrtvo poslal v 3 PM, in stvari so se umirile...) dejstvo pa je, da ce nebi imel se "sovojaka" bi umru (vcasih od dela, vcasih pa tut od dolgcasa)

pravice in dolznosti civilnika so ZELO razlicne od ustanove do ustanove.... jest sem recimo na mesec dobival okol 5000 SIT (ker sem mel hrano in stanovanje v domu), srecniki k so pa delal na Centrali (v LJubljani in so imeli 8 urni delovnik) pa so dobil okol 40.000 SIT.

logika civilnega sluzenja je za bruhat... je pa res da mi ni blo treba puzat po prahu in blatu in da sem se mel v 80% casa tam ZELO uredu...

lp,SuLc
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Medved ::

V slovenski vojski ni discipline. Kje si vidu demokracijo v vojski. Vojak mora ubogat, če ne to ni vojska. Kako bi to zgledal, treba v borbo mi pa okroglo mizo in debata al pa forum na internet, a bomo šli al ne in kdo bo šel namesto mene hahaha. V boj se gre po ukazu brez besed za domovino in politike, ponavadi grejo mladi in brez zvez sinovi ostalih pa na ta račun kujejo dobiček hehe. Zato stran z vojsko, stran z natom in ostalim sranjem>:D
Medved že spet tuki in me natrguje odozad

Kekec ::

Mah sej to j ze bilo povedano pa sej lahko se enkrat gres v slovensko vojsko pa te dobi en mlad tipcek v roke in te najeda u bozjo mater, jaz naprimer ki pa bi mi to slo prekleto v nos bi ga verjetno slej ko prej mahnu in kaj bi se zgodilo ali bi dobo kako fino denarno kazen ali pa bi sel celo sedet, iz vojske tako in tako ne potegnes nic saj vse kar te naucijo je puzanje bo blatu pospravljanje postelje in se kako drugo bedarijo, streljat te itak ne naucijo nic bolj kot te eden v enem samem dnevu, v glavnaem potrata casa in denarja kot za drzavo kot zame!

Medved ::

maš prou kekec, ne vem zakaj slovenija tok teži s to vojsko, čista zguba in maltretiranje ljudi, nismo mi narod za take gluposti, razen seveda izjem (kacin, janša in podobni seratorji);((


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izogibanje služenju vojaškega roka - nujno (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
855735 (4165) Binji
»

Kako zbežati ognjenim zubljem VOJSKE (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
817160 (5686) Andor
»

Izkušnje z civilnim služenjem vojaškega roka

Oddelek: Loža
192606 (2215) krneki0001
»

Kam v vojsko... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
695308 (4544) SkIDiver
»

Civilno služenje vojaškega roka

Oddelek: Loža
453121 (2374) miha

Več podobnih tem