» »

Kam v vojsko...

Kam v vojsko...

1
2
»

Loki ::

Se bom mal pozanimal, Orly.
I left my wallet in El Segundo

darh ::

kaj pa če se držiš psiholoških testov... ker tapru uprašanje je biu u stilu : Zame nadrejenih pač ni: DRŽI / NE DRŽI... jest sm itak obroču DRŽI... in po u vojski se ti jebe kaj ti un upije.... pa še v PM ga pošleš... a ti kej morjo ? oz kaj dobiš če ne ubogaš ukazov.. a te z vojske vržejo, hahaha ? ;))
Excuses are useless! Results are priceless!

MadMax ::

Johan Od Juga: a si v Kranju sluzil, da si tisto o merilcih izvedel??
Malo se pozanimaj, pa bos videl, da gre tehnika tut tam naprej (ni vec avtomatskih detektorjev ruske proizvodnje velikosti 60 let starega radija na 3 lucke in morje steklenick s kemikalijami...).

So nasi ze pred 6 leti imeli zanimive avstrijske detektorje, pa o izraelskih avtomatskih razmisljali...

Ce te ne zanima, ti res bolj malo povejo.

tejo ::

Ko je bil moj ata v vojski, je vrgel posteljo skozi okno.

OrlyTM ::

MadMax ... hja ... povejo ti lahko marsikaj ... sam pokažejo pa ne, ker tega ni. Eno leto nazaj sem bil v vojski in so nam kazali še čisto tak merilec radioaktivnost in kajjazvemkajževse , ki je ob preizkusu pokazal, da je v učilnici kjer smo bili radioaktivnost zelooo povečana :)))

Xbite: Hja ... če nočeš hodit na vikened in želiš bit karseda največ časa v vojašnici in zmer pucat in pometat in enmu rit odnašat, pol je odlično da poveljnike v PM pošiljaš :)))

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

noogy2noogy ::

Kako ste se zapametovali...
Fant je vprašal čisto nekaj druzga, vi pa ste vsi tako pametni. Vse veste o vojašnicah o katerih so vam "kolegi" vse po "resnici" povedali... :D
To, da so malo (ali pa celo malo bolj) nakladali pa noben ne odšteje...
Če vsaj poskušaš zadevo malo razumeti in si nabrati malo izkušenj (tudi življenskih, saj nam večini nekdo zmeraj komandira...:O) sploh ni tako slabo... pa še čas imaš razmisliti, kaj bi v življenju sploh rad počel...

Pred vojsko smo vsi sanjali, da bomo samo sami sebi šefi in ne bo boga nad nami... zdaj se pa samo poglejte... polna usta pluvanja, kot da se vam je svet podrl in ste čist na dnu... kje je tisti optimizem???

Vsi, ki samo pljuvate in stvari ocenjujete enostransko ste navadni pezdeti, ki ste človekovo dilemo izkoristili za izlivanje svojih bolanih "čustev" do nečesa, kar v bistvu sploh ne poznate saj ste že vnaprej negativno nastrojeni...

Več osebkov v tej temi se je pokazalo v zelo slabi luči glede na ostale teme v tem forumu... npr. Thomas in Orly.... zelo sta me razočarala... :O

Drugič dajte kakšno bolj konstruktivno zadevo skup spravt...
lp noogy

sinko999 ::

Vseeno je kam te dajo v vojsko vse je samo in samo odvisno od tvojega poveljnika . Če je tak bolj boli te k..
tip pol boš lepo skozi prišel , ne se ven metat in eccc
To si vejetno hotel vedeti ne druge filozofije in kak so določeni osebki trpeli v vojski .

LP
Ni? ni ve?no !

OrlyTM ::

hmm .. noogy2noogy ... ne vem v kako vojsko si ti hodil, samo to kar sem dal skozi jaz, ni bila vojska, temveč NAVADNO ZABIJANJE ČASA IN DENARJA BREZ KAKE VEČJE UPORABNE VREDNOSTI, naučili smo se malo ali skoraj nič. Vsa zadeva je mucho odvisna od poveljnika, kateri te zadevo uči, DEJSTVO PA JE, da niti najboljši poveljniki ne morejo vojske naučiti kaj konkretnega, ker za to nimajo sredstev niti jim sistem ne dovoljuje, ker se vse prevečkrat opira na sistem, ki je veljal v stari jugo armadi.


  • Ko greš na taktično vajo, dobiš manevrske naboje ... glej ga .... 10 komadov po osebi in nato naj simuliramo obleganje ?!?

  • Ko streljaš z ostrostrelsko puško, ugotoviš da je merek popolnoma netočen in ne zadaneš nič, ko pa končno umeriš puško, ugotoviš, da so naboji tako slabi, da niti dva ne priletita skupaj v premeru 5 centimetrov.

  • Ko streljaš z OSO ... ah .. z oso pač ne streljaš, ker je municija prestara in ga ni junaka, ki bi podpisal, da naj se uri z njo vojake.

  • Ko po sedmih mesecih šolanja v vojašnici ugotoviš, da je poanta, da je čista vojašnica in da ubogaš nadrejene, pa če imajo še tako bedaste ideje kot je npr. pometanja listja do čistega (niti lista ne sme biti na poti) jeseni v kostanjevem drevoredu !!!

  • Ko ... ah naj bo dovolj ... čeprav je tega še precej



Pa da se boš še malo razgovoril kak smo !!! pezdeti !!! in govorimo nekaj kar smo slišali od nakladajočih kolegov !!! ... vse stvari o katerih govorim sem preizkusil sam, kajti imel sem to ?!? srečo ?!? (not), da so me izbrali za podčastniško šolo in sem opravil tečaj za desetnika ter sem trenutno vodnik !?!

Kar pa se tiče tistega stavka:
Če vsaj poskušaš zadevo malo razumeti in si nabrati malo izkušenj (tudi življenskih, saj nam večini nekdo zmeraj komandira...) sploh ni tako slabo... pa še čas imaš razmisliti, kaj bi v življenju sploh rad počel...
Nekateri smo imeli že dve leti delovne dobe in smo že precej dobro vedeli kaj bomo v življenju počeli, zato nam res ni bilo potrebnih teh sedem mesecev "razmišljanja". Teh sedem mesecev bi prav lahko izkoristil mnogo koristneje.

Še to sem pozabil dodat ... Velik del naše vojske je LENARJENJE NA UKAZ oz. NEDELO NA UKAZ !! Zdej če vam je všeč, da 90% dneva ne delate drugega kot čakate da bo prišel naslednji dan, pol kar veselo v vojsko, če pa bi bli radi koristni, pa civilno ali sploh ne !!!

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Yohan del Sud ::

No ja sreča v nesreči: prebral sem lahko ene 100 knjig ter rešil 50 križank na teden, zato sem izdatke v kantini in nakupa enormne količine antidepresivnih substanc lahko pokril z nagradami od poslanih križank... :D

Ostalo pa stojim za Orlyem 100% 8-)

Rott-von-weiler ::

jas ko sn bil na tej komisiji al kira je ze sn reko da hočem it v vojsko v srbijo pa so malo čudno gledali pol pa so kr napisali nesposobn zaradi psihičnih motnj pa sn se rešo ku**evih šestih mescov to pa je blo mislim da glih leto dni po osamosvojitvi tak da je palilo iz prve
priporočam ti pa če se malo spoznaš na radioamaterstvo al kaj podobnega ta na tistem testu to napišeš ker toti ko to v vojski delajo najbolj uzivajo tak je vsaj en moj frend:O
-------------------------------
piši kao što govoriš

Loki ::

Denis od teh testov je velik odvisn - lahko ne ne posljejo v vojsko, lahko ti preprecijo, da delas vozniski izpit (ce psiholog ugotovi, da si mal samomorilca), ne mores prit na kaksno visje mesto v sluzbi (direktor in podobno, nekatere drzavne sluzbe...), ne mores postat policaj (dvomim, da to sploh hoces)...

Noggy2noggy se cist strinjam s tabo.
Sicer pa njihovega nakladanja itaq (razen na zacetku) nisem jemal prevec resno.

Orly ce mas ti kej prot SV, ne nam tezit s tem tukaj. (razen ce je res).
I left my wallet in El Segundo

OrlyTM ::

hehe ... Roberto ... nič nimam proti SV, mam pa proti SV na tak način kot se dogaja sedaj. Točneje preberi moj prejšnji post. Vse kar je napisano tam je RES in doživeto NA MOJI LASTNI KOŽI in točno to bo potrdil vsak, ki je bil v zadnjih par letih v SV !!!

Itak pa vidim, da si želite sami izkusit ... kar ... se bomo pol menli kok je fino, pa kok boste minerci pa vezisti pa topničarji pa tankisti :)))

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Loki ::

Aja?
To je blo res?
To je pa cist druga fora...
I left my wallet in El Segundo

Loki ::

Se mal vec pizdarij za tiste, ki smo letos dobil nabor:
z julijem letos so ble ene spremembe, tko da ne bomo vec sli sluzit v najblizjo (skoraj) vojasnico, ampak na drug kocn Slovenije - recimo mi Gorenjci mamo Ptuj, Novo Mesto, Ilirsko Bistrico pa se enga, k se ga ne spomnem zdej.

Se ze vidm, koko bom delal sklece.
I left my wallet in El Segundo

OrlyTM ::

ja sej to je blo že takrat ... jest sm mu na izbiro Cerklje ob Krki alpa Vipavo. Šu sm v Cerklje ... tečaj za Desetnike je bil pa v Ptuju ....

Oh ... kok je fino k je to preteklost :)))

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Thomas ::

Slovenija rabi en bataljon profesionalcev doraslih vsakim posebnim enotam.

Slovenski športniki se lahko merijo s svetovnimi in tudi profesionalni vojaki bi se.

Da pa Orlyja pa mene pa take silijo neki - je pa tko kot bi nas silili v operi pet. Nima smisla. Nismo talenti.

No saj jest ne. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMax ::

OrlyTM: sem se nerodno izrazil: tudi pokazejo marsikaj (ker IMAJO), ampak res ne vsakomur. Pa ne govorim v 3 dni, kot vecina tle, ki vojasnice in vojaske opreme se ni videla blizje kot 100m- pa s tem nimam namena nikogar zalit, ampak so se enostavno premladi.

Loki ::

MadMax glede na tvoj prejsnji post (vojska je sranje...) mam eno vprasanje.
Kam tocno pa si ti sel v vojsko?
I left my wallet in El Segundo

MadMax ::

RKBO Kranj, zacetek 1995 in naprej.

SkIDiver ::

Zanimivo. Dobu sm čist drug pogled na vojsko in služenje vojaškega roka. Po vsem tem je moje mnenje da je najbolj da grem med gasilce pa baje še 30 čuku na mesec stisnejo. Je to res al ne?
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izogibanje služenju vojaškega roka - nujno (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
855740 (4170) Binji
»

Kaj napisat v prošnji za civilno služenje?

Oddelek: Loža
212174 (1850) Zax
»

Kako zbežati ognjenim zubljem VOJSKE (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
817168 (5694) Andor
»

Izkušnje z civilnim služenjem vojaškega roka

Oddelek: Loža
192607 (2216) krneki0001
»

Civilno služenje vojaškega roka

Oddelek: Loža
453126 (2379) miha

Več podobnih tem