Forum » Programiranje » Funkcja v excelu
Funkcja v excelu
robbe ::
Mam en problem. Namreč če imam v določeni celici neko število in bi jo rad razcepil na vse cifre. Torej imam npr. številko 123 in di rad da se mi v določeni celici izpiše prva cifra z desne=> torej 3 .
bojsi ::
Uporabi eno izmed naslednjih funkcij:
LEFT
MID
RIGHT
Uporabi tisto, ki jo pac potrebujes...
LEFT
MID
RIGHT
Uporabi tisto, ki jo pac potrebujes...
Natancneje povej, kaj bi sploh rad naredil... Ce imas npr. 10-mestno stevilo bi rad izluscil posamezno ali vse? Vsako v svojo celico ali kako?
ToniT ::
Označi vse celice, kjer želiš števila razbiti in potem izberi
Podatki->Besedilo v stolpce ->Fiksna širina, naprej pa bo verjetno šlo....
Podatki->Besedilo v stolpce ->Fiksna širina, naprej pa bo verjetno šlo....
Ja samo njegova rešitev nima veze s funkcijami. Torej ta funkcija mora poljubno število razdružit.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: robbe ()
Hmm, zdaj ko si v 'enacbo' vkljucil POLJUBNO stevilo, se stvar zakomplicira. Kaksen makro pride v postev?
Oki čez to sm zdj nekak pršu, zdaj me pa zanima tole. Ali se da v excelu izkljčit to da če napišeš neko veliko številko z decimalko npr. 100000000,001 ti excel zaokroži to številko na 100000000 ?
iskra ::
Format cells za ta zadnje vprašanje in potem urejaš pod "Number" kolko decimalk ima. Excell ne zaokroži, če se ne motim, samo decimalke skriva po želji.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.
iskra ::
OK še malo sem se poigral že k sm meu paljen Excel: tle dobiš mojo rešitev. Je en malo šlampasta in cifre obrne kontra ma verjetno ti ne bo problem dojet koncepta in še malo preuredit funkcij
V A2 vpišeš željeno cifro in to je to.
[edit] 300 zbrisanih fajlov ... Zadeva ne dela. Smo pa delali u srednji šoli en podobn primer ma se na žalost ne morem spomnt
V A2 vpišeš željeno cifro in to je to.
[edit] 300 zbrisanih fajlov ... Zadeva ne dela. Smo pa delali u srednji šoli en podobn primer ma se na žalost ne morem spomnt
Ajow! 5 metru drow ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iskra ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excel - vprašanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 2641 (2180) | 111111111111 |
» | [Excel] Dodajanje ničle na začetek števila v celiceOddelek: Programska oprema | 3436 (3194) | prtenjam |
» | [MS Office][Excel] zaokroževanje in spajanje podatkovOddelek: Programska oprema | 4233 (3590) | milc |
» | Excel - decimalna vejicaOddelek: Programska oprema | 3941 (3705) | tempoFlow |
» | branje iz datoteke c/c++Oddelek: Programiranje | 1451 (1320) | Vesoljc |