» »

Bi Linux? Bi Debian? Ubuntu!

Bi Linux? Bi Debian? Ubuntu!

««
6 / 11
»»

christooss ::

link

/edit drugačen link
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Zgodovina sprememb…

64202 ::

Ok, testiram hoarya. Pa me zanima ali je kdo porihtal, da se z wine-om instalirani winprogrami pokazejo v start meniju pod 'Program Files' (podobno kot to SuSE pocne, ce je ze kdo videl). Sem malo len, da bi na roke delal .desktop filete za vsak SMS-Postar like program...

Pa se nekaj je cudno - bold fonti v firefoxu (mislim da samo tam) so bolj stisnjeni po sirini, kot pa regular iste velikosti. Lahko zalimam skrinshot.
I am NaN, I am a free man!

za fonte probej

sudo apt-get install msttcorefonts

al pa

Clear-type like fonts

Men je taprva možnost čist kul

Ah, sem ze pogruntal, pod fonti zamenjas sans-serif v kak konkreten font kot je Bitstream Vera Sans. Danke anyway. Hja, samo zdaj pa firefox narobe renderira pejdze, ker mam velik font, ugh! Namrec mam 1680x1050 laptop...

Ok, sem malo spustil minimum font size, kar je sicer workaround al jebiga.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 64202 ()

Pithlit ::

Ok... se odločim da proban to čudo tehnike. Pa grem in povlečem ubuntu-5.04-live-i386.iso. Seveda se odličim da bom zadevo zapekel na en CD-RW. md5sum gre lepo skoz, zapeka tudi... a glej ga zlomka. Po preverjanju datotek zadeva pogrne na celi črti. OK... zjeban CD-RW mogoče. Vstavim drugega in ponovim vajo, s popolnoma enakim rezultatom. OK... mogoče je tud ta CD-RW zjeban. Vzamem popolnoma nov CD-RW in ponovim vajo, z enakim rezultatom. Hmmm, mogoče je pa .iso sf**an... Povlečem nov .iso z drugega mirrorja - rezultati isti. Povlečem tretji .iso ... no good. Hmmm... mogoče je pekač mal čuden... probam drug pekač - no go, tretji pekač - nope. Grrrr... probam drug software (XCDRoast, prej K3B) - a-a, ne dela. (tu sem že živce zgubljal). OK /me does the unthinkable - probam z win in nero-tom... ISTO! Ne dela pa da se cel svet na glavo postavi. No mogoče me samo ubuntu ne mara... probam kubuntu - pa zadeva pravi: "I hate you!" in rezultat ostaja isti.

Je komu kaj jasno zakaj zaboga jaz ne morem tega na en ušiv cd zapečt? Aja, pa preden bo kdo rekel naj probam CD-R namesto CD-RW - same shit.
Life is as complicated as we make it...

Gandalfar ::

md5sum nad iso datoteko je pa kul?

Ja.

hruske ::

RAM imaš ok?
Pa CDROM je čil in zdrav tam, kjer nameščaš?
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator

Uhhh... Ja. Pozabil napisat da sem probal na dveh boxih. Torej, razen če imam res neverjetno nesrečo je vsaj en box popolnoma zdrav (prepričan pa sem da sta ob zdrava). Pa namestitev ne gre ker pač zadeva ni pravilno zapečena.

Dj probej nižjo hitrost pečenja

Men colony CD namestitev ni delala ker sm kao prehitro pekel CD. Amazing namestitveni program mi je to napisal :)

Nevem probej 2x hitrost pečenja. Ja je počas ampk na tej hitrosti mi je zazihr delal :)

Jst ::

Čist offtopic in by the way. Meni CDji zapečeni z in pod 12kratno hitrostjo (razen rw) delajo izredno slabo. Tudi takšen problem, ki ga je eden prej opisal sem že doživel.

Pekač je LiteOn 48x12x48; točne oznake ne vem.

Najraje ima pa Verbatim, 32X hitrost pečenja. Takšni cdji so bili vedno brez napak in surface poškodb.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Hmmm... no, zadevo mi je ratalo spečt pravilno vsaj do te mere, da deluje (par html dokumentov pač ne dela). LiveCD se zažene, včasih sicer kišto resetira... ampak zadeva deluje. Problem pa je v tem, da stvar ne podpira 3com Etherlink III NIC-a. Kišta je pa headless :'( . Zanime me torej če obstaja kaka varianta to zadevo usposobit. Oziroma, kolko časa približno instalacija vzame (da bom vedu povedat za kolko časa si bom monitor, tipkovnico pa miš sposodu).

kšno urco traja. Osnova

Ko pa dodaš po inštalaciji baskport repozitorije je pa še kšno uro DLja

Hja... urco DL-ja odpiš k NIC ne dela :P Razen seveda če z instalacijo pride tu kernel source (ni blema pol). Sam... shit ne... jest mam liveCD :| Install mi še ni ratalo zapečt do ene sprejemljive mere. Bo treba en pameten NIC zbrskat kje.

Hm pomoje da tale kartica dela po defaultu jo sistem po insallu zanzna oz. vmes če maš dhcp [nism zihr ampak pomoje da dela]

Drgač pa če ti ne dela net si pa zlodej add-on cd (sm postal link v tej temi nekje) sa si lahko namestiš mp3 podporo pa video player.

Zgodovina sprememb…

Kartica ziher ne dela, k je treba u kernelu podporo zrihtat pa potem kot modul zaganjat (ISA varianta). Sej pravim, če mam kernel source ni blema. Bom skanibaliziral eno kišto pa si sposodu kaj bolj pametnega.

Ja okj isa res ni podprta mislm pa da se da uštimat. Razlaga je pa gotovo v tej temi poglej ni se mi dal brat.

Emmm... da se uštimat ko enkrat že imaš instaliran sistem in lahko prevajaš svoje jedro. Jaz imam (ponavljam že ene petič) liveCD in ne installCD (kaj šele instaliran sistem).

Sicer pa... sem zabrisal un liveCD nekam u tri pm, dodal eno PCI mrežno, bootal Knoppix in zdej delam ubuntu netinstall s knoppix-a.

Ja sej vem da maš LiveCD. No zdej ga nimaš več :) Samo k si reku pol da boš inštaliral sm dal link kako porihtaš mrežno.

Novi ATI driverji

A lahko kdo pove kako spremenit lastnika množice slik. Trenutno so ROOT. A je kkšn ch*** v igri? :)

Zgodovina sprememb…

man chown :)

Hvala :)

Nisem si mogu mislt da je cko enostavno :)

Zgodovina sprememb…

Gandalfar ::

Pithlit: zakaj delas ubuntu knoppix netinstall .. zakaj ne das preprosto noter ubuntu install cd? :>

Gandalfar, pogosto se zgodi, da je to dejansko lažje, kot pa marsikaj drugega. :)

Recimo če nameščaš amd64 port.
Ali pa če imaš preveč novo kišto in kernel od installerja nima gonilnika za tvoj sata kontroler.

Nerdor ::

Pithlit: =) LOL!
... for lifetime!

Joj no Gandalfar... sej si bral o mojih problemih z iso slikami par postov višje. Če pač install CD ne gre skoz integrity check nimam kaj z njim delat.

Kako se nardi preprost VNC terminal server:

1. na serverju instaliras vncserver
2. vklopis XDMCP v gdm-ju (GUI way: login screen setup -> XDMCP -> enable)
3. dodas
5942 stream tcp nowait nobody /usr/bin/Xrealvnc :42 -inetd -query localhost -once -geometry 1024x768 -depth 16
v /etc/inetd.conf

4. /etc/init.d/inetd restart
5. z vnc klientom se povezes na server:42

Aja seveda, to je zelo insecure preko interneta... splaca se uporabit kak ssh tunel/vpn.

Zgodovina sprememb…

Kriptiran z ssh native X terminal server (rabis X windows na klientu - linux, cygwin pod winsi, ...)

1. na serverju instaliras xnest in openssh-server
2. vklopis XDMCP kot pise en post prej
3. na klientu pozenes
ssh -X -C user@server Xnest :48 -query localhost -geometry 1024x768 -depth 24

Mogoce bom poslal patch avtorju t.i. terminal server klienta, da ne bos treba teh klobas pisat :). Nesifriran X je ze podprt, tko da...

Azrael ::

@Pithlit

Pozen odgovor, ampak, nisi edini, tudi meni DL tega distroja ni uspel. Sicer drugače, DL install iso datoteke je prišel do 99%, potem pa nič, nobene aktivnosti na disku, samo okno za DL je ostalo... Po treh urah sem pa kliknik prekliči. Drug poskus enako neuspešen. Ne vem mogoče napaka pri meni (3 leta stari Win98) ali pa je bilo z mirrorjem kaj narobe (Irska).

Ker sem enkrat že zavozil nekaj CDjev s slabim DL, sem sedaj prav z veseljem naročil uradni CD in ko pride, bom poskusil z njim. Tako bom vedel, da je vsaj CD v redu.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Po enem dnevu uporabe sem obupal. Je sicer povsem v redu distribucija (istalacija čist simpl, tako netinstall kot s CD-ja) ampak na žalost ne zame. Grem zdej Jackass instalirat... mi je bolj domača zadeva :P

ja sej tole s cdji je res čudn. Nevem kaj je problem. Tud men so delal probleme. Zdj pa za vsako inštalacijo uporabljam ker 5.04 prewiev version k mi dela pa je.

Upam pa da bodo kmal pršli CDji k sm jih naroču.

Hm, kam so pa GNOME-ovci skrili seznam aplikacij za dolocene tipe fajlov? Recimo hocem vedno totem za .avi.

Desni klik na datoteko - lastnosti

pol maš pa tm odpri z. Tm maš seznam programov. Tm kjer je pika tisti program je default za odpiranje datoteke.

Tnx :( sem vedu, da se bom osmesu :D. Vcas je to blo pod preferences.

Hja, vem kaj me je motlo - firefox grdavs ne uposteva nastavitev od gnomea. Playliste (.pls) mi hoce odpret v gmplayerju, medtem ko pravi gnome programi to jasno v rhythmboxu odprejo (nautilus, epiphany, ...). Ali paket mozilla-firefox-gnome sploh kaj pocne?

A kdo slučajno ve kako se pregleda disketa če nima badsektorjev. A obstaja kkšn program?

Lahko probas za hec dd if=/dev/zero of=/dev/fd0 bs=512 count=2880 ali pa obratno dd if=/dev/fd0 of=/dev/null bs=512 count=2880, ce bo napisalo IO Error, pol ze ni fajn.

ps: prva stvar po pregazla disketo z nulami, tko da pazi :)

Zgodovina sprememb…

Poldi112 ::

Jaz sem ga tudi nalozil par dni nazaj. Kubuntu. Samo me malo bega, ker sem navajen na default KDE look. Ampak v splosnem je obcutek dober. Edino Firefox mi manjka pri default instalaciji (in prevec mi je mysql).
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Poldi to je tud men manjkalo. Gmail pa to :)

Škoda je edino to da če apt-getaš FF namesti še ubuntu-desktop paket

Kubuntu sledi Ubuntuju. En program za eno stvar. Kar je pa kul

Hvala 64202

Zgodovina sprememb…

U bistvu ma tudi floppy formatter v GNOME-u check for bad sectors :)

JA sej sm čist pozabu da ima to.

Ampak mi tvoj link služi namenu

Enlighment na Ubuntu sistemu

Po teh testih je najboljši. Zakaj ga ne bi poiskusili tud na Ubuntu sistemu. Gnome se uvršča v zlato sredino

cHRü$tooß: Upam, da ti je jasno, da je e17 pre-alpha zadeva. Je pa, mimogrede, tudi preveden v slovenščino... vsaj večinoma - se je v zadnjem tedni tolk spremenilo da kar glava boli. Se moram spet lotit.

$ enlightenment_remote -lang-set sl_SI.UTF-8

P.S. po tistih testih ni najboljši... raster je bog in batina pri edevelop, tako da je prav lahko pristranski - ne nujno namerno. Težko tudi primerjaš en WM z enim DM-jem (e17 in fluxbox proti gnome in KDE).

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

mi je popolnoma jasno da je pre-alfa.

Jest rabim WM (oziroma če so dodani paketki posebej za enlighement potem je že skori DE) za mojo miniram mašino. In če je res tako hiter super, ane. Bom probal jutr.

Sicer ne vem kako točno ubuntu to rihta... ampak jaz bi raje vsem, ki bi radi e17 preizkusili, svetoval naj si zadevo poberejo s CVS-a in si zadevo na roke prevedejo. Se splača.

Na vsak način si preber tole

K se je najdu en intuzijast pa je naredu deb paketke. Ker naekaterim ni ratal namestit e17

Skrat ::

Jaz sem na Debianu sprobal pre-e17 (ob mojih linuxaskih zacetkih sem bil fan e16) iz www.soulmachine.net paketkov. Zadeva je se ZELO experimental in bi za resne poskuse raje poskusil bodisi e16, bodisi vzel kaksen drug lightweight desktop (fluxbox, xfce...) ali pa pocakal na e17 final. Ceprav nanj cakamo ze leeeta sedaj izgleda da vseeno nekaj bo. Predvsem, kar se da "videti" na e17 je to, da je zadeva lahko hkrati hitra in migajoca >:D.

Ce se mislis pa samo igrati in testirati, pa le pogumno.
Free software is a matter of liberty, not price.
««
6 / 11
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Omrežna kartica nezdružljiva z Ubuntujem

Oddelek: Operacijski sistemi
151552 (1247) Zvezdica27
»

WiFi ne dela na Lenovo R500 z Ubuntu 10.04 LTS (64 bit)

181555 (1360) Icematxyz
»

Ubuntu compiz

161958 (1635) Loaded
»

Izbira Linuxa

472500 (1357) Border
»

Ubuntu 5.04 (strani: 1 2 )