» »

antikorozijska zaščita

antikorozijska zaščita

daKine ::

Torej zanima me kaj bi mi vi predlagali kot zaščito pred rjavenjem železa, katerega bom uporabljal za pretok vode v vodnem hlajenju?
razmišljal sem med cinkanjem, in kemičnim nikljanjem
vendar ne vem kje bi mi to naredili v okolici maribora, in koliko bi me to stalo?
dK

moi ::

Ehm kam bi pa ti zelezo dal ? Baker/aluminij je bolje pa se ceneje e kot niklanje/cinkanje se mi zdi.
oh no its alive

daKine ::

naredil sem si takšna dva razdelilca, ki mi ustrezata po mojuh merah, pa jih iz drugačnega materijala nisem znal narediti
dK

Eddy ::

Nikljanje je čisto poceni, samo malo povvprašaj kakšne ki se bavijo z orodjarstvom kdo v tvoji okolici niklja.
www.ekwaterblocks.com

Keyser Soze ::

Kaj si to varil? Železa res ni za dajati v sistem vodnega. Čeprav... Hladilnik lada ima za pritrditev prirobnice v komoro vstavljeno "matico" z vijakoma, na katera privijačiš prirobnico. Ta "matica" je iz železa. In lahko ti rečem, da je bila popolnoma rjava dva dni po tistem, ko sem hladilnik spucal in opral z vodo(do čistega zbrusil tudi to matico).

Sedaj ko uporabljam kar pripravljeno mešanico antifriza(razmerja ne vem) od Istrabenza ni več problemov z rjavenjem. Tako da...

Drugače pa. Baker in cin. Verjemi. Na domačem "šporhetu" lahko zaciniš takšen adapter iz bakra. Pa ne bo problemov z rjavenjem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odkrusen delcek barve na avtomobilu

Oddelek: Na cesti
4210261 (1587) MIHAc27
»

Nakup avta za -+2000 evrov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
22128278 (5782) KTr1sk
»

Razkamenjevanje vode!?

Oddelek: Loža
4511594 (9763) Pyr0Beast
»

geotehnična sidra

Oddelek: Znanost in tehnologija
425930 (4842) matusk
»

Elektroliza?