Forum » Izdelava spletišč » Nekaj informacij v zvezi z domeno
Nekaj informacij v zvezi z domeno
svejk ::
Na lastnem linux strežniku mi teče servis apache. Danes sem poinstaliral Bind in vanj vpisal master A record za domeno .si, ki so mi jo že registrirali pri Arnesu. S kolegom sem zamenjal tudi slave vpis, tako, da imam oba DNS-ja. Sedaj pa me zanima kako naprej...kaj moram arnesu sporočiti in je pravzaprav sploh mogoče gostiti .si domeno na ADSL-ju?
Bossek ::
če jaz prav vem je .si isto kot vsaka ostala domena tko da nevem zakaj nebi mogel mogu gostiti domene na ADSL. - to sem 100%
Fora je samo da za vsako spremembo pri .si domeni moreš arnesu pisat ko pri ostalih lahko prek weba to nardiš. - to sem 50%
Fora je samo da za vsako spremembo pri .si domeni moreš arnesu pisat ko pri ostalih lahko prek weba to nardiš. - to sem 50%
Skrat ::
Arnes ti je ob registraciji domene vpisal primarni in en sekundarni DNS (to si moral navesti ob registraciji domene). Ce si sedaj sam postavil DNS streznik (bind) in ta DNS streznik ni vpisan kot primarni DNS pri Arnesu za tvojo domeno, zadeva ne bo delala.
Drugace pa: DNS Quick Check
Drugace pa: DNS Quick Check
Free software is a matter of liberty, not price.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup domene!Oddelek: Omrežja in internet | 4732 (3625) | c3p0 |
» | Registrarji so v nemilost prepustili skoraj 5-tisoč domen .SIOddelek: Novice / Omrežja / internet | 4896 (3639) | AtaStrumf |
» | Mnenje: 100 milijonov tolarjev?Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 5901 (3750) | poweroff |
» | Vpis registrirane domene v primarni DNS strežnikOddelek: Izdelava spletišč | 3520 (3214) | Tody |
» | Kabelski internet in domenaOddelek: Omrežja in internet | 1361 (1228) | pivmik |