» »

Notebook-> mrežna se obeša !!!?!!!

Notebook-> mrežna se obeša !!!?!!!

Crnobog ::

Imam notebook Fujitsu-Siemens Amilo 7620 v katerega je vgrajena mrežna kartica VIA Rhine II.
Ob prenosu večje količine podatkov, se mi redno dogaja, da se mrežna kartica preprosto obesi. Mašina javi "Network name is no longer available" in preko mreže ne morem dostopat do ničesar več. Network status pokaže, da je mreža še vedno na voljo in da je z njo vse vredu, paketka pa ne spravim nobenega ne tja ne nazaj. Če omrežno povezavo disejblam in ponovono enejblam, stvar ponovno deluje normalno. Do tega prihaja samo med prenosom večjih količin podatkov pri vsakodnevni uporabi (surfanje ipd...) pa kartica deluje tako kot je treba.

Poskusil sem kupe različnih driverjev (VIA, Fujitsu-Siemens, Microsoft), različne nastavitve connection typov in različne kombinacije driverjev in nastavitev. Pomagalo ni nič.

Problem je strašanko nadležen. Predstavljajte si, da želite spečt en DVD, pa se vem mrežna kartica med tem ko pobirate podatke s file serverja x krat obesi. Živce parajoče.

Podobno se dogaja tudi kolegu, ki ima Gericoma z enako mrežno kartico, tako da predvidwvam, da ima tudi kdo od vas podobne težave in da je morda komu celo uspelo zadevo razrešit.

Hvala za pomoč!

Spc ::

To so meni delali Windows XP Pro SP1.
In tudi SP2 .. ko pa sem menjal na Windows Server 2003, Standard Edition pa dela vse ok.

:\

Spc ::

Imam pa: Realtek RTL8139C+ Fast Ethernet NIC

:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri prenosnik je pravi zame? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14916813 (7774) Seb4
»

Vzpostavitev LAN na prenosnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
51331 (1250) Jakka
»

Kateri Switch se splača ?

51170 (1038) Han
»

Kateri 15,4WXGA prenosnik do 250.000sit?

151591 (1465) CCfly
»

prenosnik...

242205 (2003) andrej

Več podobnih tem