Forum » Kaj kupiti » Grafična NVida vs ATI
Grafična NVida vs ATI
overlord_tm ::
Imam eno vprašanje!
Prijatelj kupuje nov računalnik in ga zanima katero grafo naj da notri.
V igri so grafične kartice cenovnega razreda od 30k-50k sit (lahko tudi kakega prešerna več)
kaj menite o teh grafičnih:
R9600 -?
R9800 -?
NV5900 -?
NV5700 -?
* -? = PRO, XT, SE, LE ...
Se splača čakati na 6600 in ostale (AGP)?
Računalnik se bo uporablal predvsem za igranje igric
LP
Prijatelj kupuje nov računalnik in ga zanima katero grafo naj da notri.
V igri so grafične kartice cenovnega razreda od 30k-50k sit (lahko tudi kakega prešerna več)
kaj menite o teh grafičnih:
R9600 -?
R9800 -?
NV5900 -?
NV5700 -?
* -? = PRO, XT, SE, LE ...
Se splača čakati na 6600 in ostale (AGP)?
Računalnik se bo uporablal predvsem za igranje igric
LP
Neon87 ::
NVIDIA! to bi jst izbral, sm mel Atijevo pa mi je crknala(9500), zj mam GEForce 5600 pa ful dobr laufa.
Pa za Ati-ja sm slišu, da ma ful velik ljudi probleme z njim,ma pa Ati boljšo osnovo, tk da ne vem,...
Sam jst sm za Nvidio. Trenutn je 1:0 za Nvidio, verjamem pa, da se bo folk velik razpisu na to temo
LP.
Pa za Ati-ja sm slišu, da ma ful velik ljudi probleme z njim,ma pa Ati boljšo osnovo, tk da ne vem,...
Sam jst sm za Nvidio. Trenutn je 1:0 za Nvidio, verjamem pa, da se bo folk velik razpisu na to temo
LP.
Neon87 ::
Aja pa une oznake,..SE je najslabša, čeprav bi naj bla kao boljša. Najboljš pr teh oznakah je XT .
Izi ::
Zmoglijivost/cena za srednji razred je trenutno (pomoje) najboljši nakup R9800PRO.
Ta kartica že malo sili v višji razred vendar, ker je že dolgo časa zunaj se jo da z malo truda dobiti že za 57k SIT (če plačuješ z gotovino vedno vprašaj za popust. Zmeraj ti bodo spustili še za 3 do 5% )
Ta kartica že malo sili v višji razred vendar, ker je že dolgo časa zunaj se jo da z malo truda dobiti že za 57k SIT (če plačuješ z gotovino vedno vprašaj za popust. Zmeraj ti bodo spustili še za 3 do 5% )
ricola78 ::
Jst imam ati-ja že od rage pro grafične, potem imam 9100 128MB in nazadnje sem kupil 9800pro od MSI. Do sedaj še nisem imel nobenega problema z katerokoli grafično(prva je built by ATI, druga pa od sapphire). Prejšnja generacija kartic je bila v povprečju boljša od nvidie, sedaj pa je jeziček na tehtnici bolj izenačen oz se nagiba k nvidi. Recimo v 3dmark05 ATI krepko prekaša NVIDIO, sicer po moje bojo tudi pri NVIDI kej z drajverji porihtal, če ne druzga mal posleparli .
Je pa Nvidia vedno bila malenkost v prednosti pri opengl aplikacijah, predvsem pa v doom3, saj so po moje carmacku mastno plačali, da je lahko sedaj pri tem špilu daleč pred ati-jem.
Kakorkoli, prejšnja generacija kartic je boljša od atija.
Se pa mogoče res splača počakat na 6600 ali x700, da prideta v agp izvedbi. Vendar to baje ne bo pred nivim letom.
Je pa Nvidia vedno bila malenkost v prednosti pri opengl aplikacijah, predvsem pa v doom3, saj so po moje carmacku mastno plačali, da je lahko sedaj pri tem špilu daleč pred ati-jem.
Kakorkoli, prejšnja generacija kartic je boljša od atija.
Se pa mogoče res splača počakat na 6600 ali x700, da prideta v agp izvedbi. Vendar to baje ne bo pred nivim letom.
It's nice to be important but it is more important to be ... cool or smth.
bajro ::
radeoma 9800PRO dobis na domenci za 55k mogoce se kje cenej ... kar se tice gf6600 ce se ti da cakat za agp,pocaki nebo ti zal ..
survivor, not statistic
'nesposobni so sposobni onesposobit sposobne'
sej računalnik je za prjatla tko da...
sam sem izberov med 9800 pa 5900 pa se nisem mogel odločit
problem pa je v tem da ta prijatel potem še ene tri leta ne bo menu računalnika samo pričakuje da mu bodo igrice normalno delale
Vem malce zahtevna želja
Pa še to me zanima! je to moje prepričanje resnično da je pri radeonih več surove moči pri GFjih pa bolj dodelani drajverji pa novejše tehnologije???
glede oznak: sej nasplošno jih poznam samo zanima me ali XT pri NV ain ATIju pomeni isto (a je kakšna fora).
A je LE pri NV nekako tako kot SE pri ATI?
sam sem izberov med 9800 pa 5900 pa se nisem mogel odločit
problem pa je v tem da ta prijatel potem še ene tri leta ne bo menu računalnika samo pričakuje da mu bodo igrice normalno delale
Vem malce zahtevna želja
Pa še to me zanima! je to moje prepričanje resnično da je pri radeonih več surove moči pri GFjih pa bolj dodelani drajverji pa novejše tehnologije???
glede oznak: sej nasplošno jih poznam samo zanima me ali XT pri NV ain ATIju pomeni isto (a je kakšna fora).
A je LE pri NV nekako tako kot SE pri ATI?
NVIDIA! to bi jst izbral, sm mel Atijevo pa mi je crknala(9500), zj mam GEForce 5600 pa ful dobr laufa.
Jest sm se tud zmeri bolj nagibal k NVidi . Isto mam 5600 in dela BP samo jo bo treba v roku enga leta menat . Mogoče tud mene prepričate za radeone
Sami ::
V igri so grafične kartice cenovnega razreda od 30k-50k
Če si nVidia fan je za tale denar super GeForce 5900XT, pri ATI-ju pa za okoli 40k lahko dobiš malo rabljeno R9800pro, nova pa je okoli 53k. Sem pa seveda za nVidio!
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Torej vprašanje:
a) Ali NVida 5900XT
b) ali Radeon 9800PRO
pa nč nvida fan, ati fan itd...
cilj: grafična nej čez 3 leta poganja še kako igro
! od zdaj naprej samo še glasove poberam! !
Pa še enkrat poudarjam. Grafična je za PRIJATELJA ki ni fan nobene ferme. No bil je fan 3dfxa potem pa je žalostno ugotovil da so šli v ...
a) Ali NVida 5900XT
b) ali Radeon 9800PRO
pa nč nvida fan, ati fan itd...
cilj: grafična nej čez 3 leta poganja še kako igro
! od zdaj naprej samo še glasove poberam! !
Pa še enkrat poudarjam. Grafična je za PRIJATELJA ki ni fan nobene ferme. No bil je fan 3dfxa potem pa je žalostno ugotovil da so šli v ...
bajro ::
overlord_tm a sm lah tud js tvoj prjatu da mi kups kako tako grafo
;)
;)
survivor, not statistic
ČIP 008 ::
Če kopuješ grafiko za igranje iger potem je to NVidia, tu ni dileme. Tako kot ti je napisal Sami 5900 XT je solidna izbira. Lahko pa tudi počakaš na kako solidno 6600, ki naj bi zamenjala večnega šampiona TI 4200.
TOP ::
Jaz imam FX5900XT od gigabyte iz venta pa sveti modra barva ful kul.Prej sem imel ad Atija
9600xt .FX 5900XT je hitrejša in igrice delajo ful tekoče
9600xt .FX 5900XT je hitrejša in igrice delajo ful tekoče
ricola78 ::
Glas za ATI:) alora b.!
Ne govorit, da so samo driverji od NVIDIE ql, ker so se tudi pri ATI močno poboljšali glede gonilnikov. In kakor sem rekel, arhitekturno ima ATI mnogo večjo surovo moč kot nvidia, saj jo prehiti pri nižjih frekvencah!!!
Ne govorit, da so samo driverji od NVIDIE ql, ker so se tudi pri ATI močno poboljšali glede gonilnikov. In kakor sem rekel, arhitekturno ima ATI mnogo večjo surovo moč kot nvidia, saj jo prehiti pri nižjih frekvencah!!!
It's nice to be important but it is more important to be ... cool or smth.
Senitel ::
Jaz bi počakal na GeForce 6600 na AGP, še posebej če misli grafično imet tri leta.
GeForce-i so v Doom 3 hitri zato, ker imajo blazno velik z/stencil fillrate (lahko zelo hitro rišejo sence). Radeon-i imajo pa več cevovodov in so hitrejši pri zahtevnih pixel shaderjih (3D Mark 2005). GeForce 6 so pa druga štorija...
GeForce-i so v Doom 3 hitri zato, ker imajo blazno velik z/stencil fillrate (lahko zelo hitro rišejo sence). Radeon-i imajo pa več cevovodov in so hitrejši pri zahtevnih pixel shaderjih (3D Mark 2005). GeForce 6 so pa druga štorija...
Orchestra ::
Jaz ti priporičan radeon 9800PRO. Je boljša od 5900XT, čeprav mislim da bi doom3 hitreje delal na 5900XT. Odvisno katero igro špilaš. Itak je pa doom3 zanč.
Sami ::
Itak je pa doom3 zanč.
Verjetno si še eden, ki jo ne more igrat in zato trdi, da je zanič.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero grafično ste že imeli ? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 20517 (13582) | Janac |
» | Nadgradite mi grafiko na mojem starem Celeronu :) (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4957 (4154) | jest10 |
» | Grafične-dilema (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 8522 (6292) | strictom |
» | Katero grafično kartico naj kupim študiram že 2 meseca !!!Oddelek: Kaj kupiti | 2373 (1449) | hrosc |
» | Grafična??Oddelek: Kaj kupiti | 1466 (1224) | glinik |