Forum » Strojna oprema » Težave z obešanjem račuala med igranjem iger
Težave z obešanjem račuala med igranjem iger
Ellesar ::
Opis konfiguracije:
-AMD 2600+ (ne ni barton)
-EPOX 8rda3+ (mi je sumljiva, vendar problem najbrž ni tu)
-ati radeon 9600pro 128ddr
-ram 768 ddr333 (češki)
-Pioneer DVD rom
-LG pekač
-primary hdd Maxtor 6y120po; 120Gb, ATA 133, 7200rpm (glavni osumljenec)
-secondary hdd (IBM-DTLA-307015) 15Gb, 7200rpm, verjetno ATA100 (dela kot je treba ze 5 let)
-mis logitech mx510
-dila je en star Chicony jajc
-os: double boot z WinXP sp2 & vsi updati in Mandrake 10
Težava:
Če uporabljam katerokoli aplikacijo v katerem koli osu je vse v redu. Ko pa poženem Enemy Territory pod XP-ji, lahko igram okrog 3 minute nemoteno, potem pa se nenadoma cel sistem obesi, pomaga pa samo reset. Nimam pojma, kaj bi lahko bilo narobe. Preizkusil bom ET še pod Linuxom, samo najprej moram usposobit 3d pospeševanje wink.gif.
Začetek pojavljanja:
Par dni nazaj sem kupil hdd Maxtor. Najprej je bil kot secondary hdd. Vse je delalo kot namazano. Sedaj pa sem ga prestavil in je primary. Na tem disku so samo Winsi, Linux je na drugem. Po tem, ko sem hdd prestavil, pa se je zacel Enemy Territory + komplet sistem obešat.
Rešitev?
P.S.: Nisem probov nobenga drugega špila kot samo ET.
-AMD 2600+ (ne ni barton)
-EPOX 8rda3+ (mi je sumljiva, vendar problem najbrž ni tu)
-ati radeon 9600pro 128ddr
-ram 768 ddr333 (češki)
-Pioneer DVD rom
-LG pekač
-primary hdd Maxtor 6y120po; 120Gb, ATA 133, 7200rpm (glavni osumljenec)
-secondary hdd (IBM-DTLA-307015) 15Gb, 7200rpm, verjetno ATA100 (dela kot je treba ze 5 let)
-mis logitech mx510
-dila je en star Chicony jajc
-os: double boot z WinXP sp2 & vsi updati in Mandrake 10
Težava:
Če uporabljam katerokoli aplikacijo v katerem koli osu je vse v redu. Ko pa poženem Enemy Territory pod XP-ji, lahko igram okrog 3 minute nemoteno, potem pa se nenadoma cel sistem obesi, pomaga pa samo reset. Nimam pojma, kaj bi lahko bilo narobe. Preizkusil bom ET še pod Linuxom, samo najprej moram usposobit 3d pospeševanje wink.gif.
Začetek pojavljanja:
Par dni nazaj sem kupil hdd Maxtor. Najprej je bil kot secondary hdd. Vse je delalo kot namazano. Sedaj pa sem ga prestavil in je primary. Na tem disku so samo Winsi, Linux je na drugem. Po tem, ko sem hdd prestavil, pa se je zacel Enemy Territory + komplet sistem obešat.
Rešitev?
P.S.: Nisem probov nobenga drugega špila kot samo ET.
MortalL ::
Mogoce je cisto mimo, ampak ce si prestavo diska, je mogoce zaj kaj v registru narobe. Probaj spil odinstalirat pa nazaj instalirat. Jaz bi na tvojem mestu vse skupaj prestavil nazaj.
Ellesar ::
No, testiral sem na raznorazne načine in sem prišel do krivca. Sistem mi sesuje programček "punk buster", ki je vgrajen v Enemy Territory. Potem sem pogledal na domačo stran pb-ja in tam je opis te težave. Ni mi je uspelo rešit. Izgleeda da se pb tepe s to hw konfiguracijo, zato bom verjetno malenkost preminjal. (ajprej bom zamenjal master / slave diska)
MortaIL: Ja, tako bom verjetno napravil...
MortaIL: Ja, tako bom verjetno napravil...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Igre- štekajoOddelek: Pomoč in nasveti | 782 (715) | Pariah |
» | Gentoo install (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5162 (4582) | HerrBaron |
» | Linux vprašanjaOddelek: Operacijski sistemi | 2641 (1874) | BigWhale |
» | Linux (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4859 (4248) | moj_nick |
» | ATA 100 vs. ATA 66Oddelek: Pomoč in nasveti | 1898 (1617) | Tr0n |