» »

ventilator v napajalniku

ventilator v napajalniku

mirfor ::

zanima me, če je možno dat v napajalnik kakšn upornik al pa kej tazga, da bi se ventilatorju zmanšal obrati. rad bi da bi ta 12 cm ventilator delal na čisto majhnih obratih da bi bil skoraj neslišen!
hvala za kakšno dobro idejo:P

jest10 ::

Prikluči na 5V ali 7V pa je

Azrael ::

Moj predlog:

V eno od žičk, ki napaja ventilator, priklopi NTC upor ~47 Ω in ta upor prilepi na hladilno rebro niskonapetostnega usmernika. Za vsak primer upor postavi v skrčljivo bužirko (izolacija) in potem z lepilom prilepi na rebro. Tako boš dobil še temperaturno kontroliran ventilator, ki bo tih, razen če bo postalo računalniku vroče (igre), samo takrat hrup ni problem.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Spajky ::

Če je PSU malo predimenzioniran-veliki hladilniki za mosfete notri (kvaliteten), ni problema mu spustit voltažo dolgoročno! Če ga kontrolira elektronika (termoRegulated) v napajalcu, če ga boš dal na 7V /+5,+12/, boš izgubil termoregulacijo in v tem primeru boš moral najti en zelen element (zgleda kot kondenzatorček) na katerem piše TTC50 in ga serijsko vezat z ventom. Tak element utegneš najti v kakem skurjenem PSU.

Če pa nima termoregulacije pa ni problem. Lahko pa najdeš en drug vent z malo obrati in tih in ga zamenjaš al pa mu vežeš par diod 1N4007 v serijo z ventom ...
8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

BluPhenix ::

V napajalcu ni pametno manjsati obratov venta kar tako, se posebno ne pri cenenih modelih, kjer je vse narejeno tako, da je glih na meji. Z modanjem tega venta lahko precej zmanjšaš življensko dobo napajalcu, lahko tudi na 3min.....

Tako da previdno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Utisanje LC6550G (14cm fan)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
472744 (1330) axee
»

kter upor za zmanjsati vrtljaje na ventu?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
111160 (992) Spajky
»

Vent v 400W napajalniku

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
91286 (1124) Yacksy
»

Za vse lastnike Volcano 7+

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
402149 (1422) Coinbird
»

najtišji pc

Oddelek: Pomoč in nasveti
161621 (1245) robertos007

Več podobnih tem