Forum » Programska oprema » Sproščanje rama
Sproščanje rama
tonic ::
poznam en dober postopek, ki deluje pod vsemi OSi
magicna tipka RESET ali pa SHUT DOWN za par sekund
sicer pa sem jaz že tudi iskal takšen program ker AdobePhotosho ne spuca RAMa za sabo ampak nisem nasel nic pametnega
zato se drzim zgornjega navodila
magicna tipka RESET ali pa SHUT DOWN za par sekund
sicer pa sem jaz že tudi iskal takšen program ker AdobePhotosho ne spuca RAMa za sabo ampak nisem nasel nic pametnega
zato se drzim zgornjega navodila
bastadu ::
V win2k ne rabiš takega programa, ker še sam os dobro izkorišča ram in ga sprosti po potrebi. V win9x je pa malo drugače. Za tu pa je naprimer RamBoost, najdeš ga pa tukaj.
Loki ::
To z Windows 2000 ni glih res, je pa obcutno bolje kot pri Windows 9x/ ME.
Probej jih lavfat 10 dni neprestano, v tem casu procesirej SETI, surfaj po netu, pisi HTML v InterDevu.... kot jaz, pa bos videl, da se bo poraba rama kaj hitro povzpela. (za okol 20 mega - z 98000 na 117000 KB pri 128 mb RAM-a).
Drgac je bil pa enkrat v novicah link do ene dobre VBS skripte, ki ti je preselila vso vsebino RAMA v pagefile, od koder se je potem loadal nazaj po potrebi - res, da ti je za ene 10 sekund skorej popolnoma onesposobilo racunalnik, ampak bilo je pa ucinkovito.
A ma kdo link?
Probej jih lavfat 10 dni neprestano, v tem casu procesirej SETI, surfaj po netu, pisi HTML v InterDevu.... kot jaz, pa bos videl, da se bo poraba rama kaj hitro povzpela. (za okol 20 mega - z 98000 na 117000 KB pri 128 mb RAM-a).
Drgac je bil pa enkrat v novicah link do ene dobre VBS skripte, ki ti je preselila vso vsebino RAMA v pagefile, od koder se je potem loadal nazaj po potrebi - res, da ti je za ene 10 sekund skorej popolnoma onesposobilo racunalnik, ampak bilo je pa ucinkovito.
A ma kdo link?
I left my wallet in El Segundo
bastadu ::
Res je, da ram ne sprosti na začetno mero, ampak vseeno proti win9x je v win2k delovanje rama veliko bolje izkoriščeno.
Jaz imam na primer ob zagonu nekje 60MB zasedenosti rama. Mašino imam prižgano non stop, gor laufam tudi setija, imam veliko težjih programov (ki potrebujejo dosti rama) in če čez 10 ali več dni vse programe ustavim, nimam nikoli čez 90MB zasedenosti rama... Nasprotno pa ko sem imel win98 (sej jih še zdaj imam, vendar ne uporabljam toliko), sem ga moral vsak dan vsaj enkrat na novo zagnat, da si je ram mal k sebi pršel
Jaz imam na primer ob zagonu nekje 60MB zasedenosti rama. Mašino imam prižgano non stop, gor laufam tudi setija, imam veliko težjih programov (ki potrebujejo dosti rama) in če čez 10 ali več dni vse programe ustavim, nimam nikoli čez 90MB zasedenosti rama... Nasprotno pa ko sem imel win98 (sej jih še zdaj imam, vendar ne uporabljam toliko), sem ga moral vsak dan vsaj enkrat na novo zagnat, da si je ram mal k sebi pršel
Boško ::
Ma men računalnik večino časa deluje v win 98 sek, ker mam TV kartico in v 2k ne deluje najbolje, pol mi pa seti in ostalo zabaše ram, da se kar kadi!! Tud Rambooster ne pomaga nevem kaj!!! Mam pa 128 rama, tak da se mi zdi da je edina rešitev nakup dodatnega rama.
L.p.
L.p.
Stra ::
Svojcas sem nucal MaxMem od Analogx-a. Probi, mogoce ti bo kaj koristilo..
Drugace, pa seveda kupi vec rama, ker je itk poceni... Vsaj 256MB ga imej.
Drugace, pa seveda kupi vec rama, ker je itk poceni... Vsaj 256MB ga imej.
Boško ::
Tala rampage se mi kar dopade, bomo vidl kak se bo obnesu po kakšnem tednu delovanja računala pa po ene 20. paketih setia!
OZZY ::
jest uporabljam mem turbo 2 in stvar dela zelo dobro. Boljše kot ram booster. Druge programe pa nisem sprobal, ker ni blo potrebe. Sicer pa mam winMe.
Go with the flow.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako ugotoviti, kateri programi jemljejo RAM?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2466 (2088) | nokia6310 |
» | Kateri os??Oddelek: Operacijski sistemi | 1583 (1320) | andrej |
» | racunalnik freezne!Oddelek: Pomoč in nasveti | 913 (819) | Neo32 |
» | Win 98, Win ME ali Win 2k? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5436 (4578) | andrej |
» | windows meOddelek: Programska oprema | 2005 (1528) | JLP |