» »

Kako mp3 dodatno stisniti? (sem jih ripal na preveliko kvaliteto)

Kako mp3 dodatno stisniti? (sem jih ripal na preveliko kvaliteto)

username ::

Imam že cel kup mp3 datotek (delam jih iz svojih lastnih CD-jev, za poslušanje v avtoradiu in v mini hifi-ju, ki bereta mp3). Mislim da jih je trenutno par gigabajtov.

Vse sem ripal s kvaliteto 196 kbit/s. Sedaj pa sem s testom ugotovil, da glede na mojo avdio opremo, zvrst muzike in občutljivost ušesa ne opazim razlike med 196 ter 112 ali celo 96 kbit/s.

VPRAŠANJE: ali lahko s kakšnim programom spremenim obstoječe mp3 komade, da bodo zasedli manj prostora (npr. iz 196 v 96)? Ne da se mi še enkrat vsak CD posebej ripat.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

SasoS ::

Lame ti vzame kot input tudi že narjen mp3. Bo pa kvaliteta verjetno malce nižja kot če bi dajal direkt v nižji bitrate.

Stepni Volk ::

Za svoj prenosni MP3 predvajalnik, počnem prav to: krčim na 96 (FM radio kvaliteta)... in sicer s programom MusicMatch Jukebox... obstaja še veliko drugih, recimo Winamp itd.

Yanez ::

Kar nekaj sem jih probal in moj joker je dBpowerAMP
Omnia mea mecum porto

pivmik ::

Kar RazorLAME uporabite:
http://www.dors.de/razorlame/download.php
Zravem morate imet še LAME:
http://mitiok.cjb.net/

Bitrate 196kbps pri MP3ju ni, edino 192kbps.
LP, Gregor GRE^

iso2000 ::

dBpowerAMP

Haby ::

Jst uporabljam za krcenje mp3 za mobitel program dietMP3.
LP Svinja se valja v blatu in je srečna, če bi vedela, da je svinja ne bi bila srečna.

jRk0 ::

CDex, VBR, najboljsa stvar na svetu :)

pa mogoce mas res hudo slabe zvocnike al pa res ne slisis ti mogoce, ampak pomloje je me 96kbit in 192 kar vlka razlika
You fuck up once, you loose two teeth.

username ::

pa mogoce mas res hudo slabe zvocnike al pa res ne slisis ti mogoce, ampak pomloje je me 96kbit in 192 kar vlka
Hja, poskusi en komad, ki ga dobro poznaš, ripat v obeh kvalitetah, pa poslušaj. Jaz sem tudi pričakoval več razlike, pa mislim da je sploh ni.

Pomojem je razlika opazna, če imaš a) dobro audio opremo, in hkrati b) poslušaš določene zvrsti glasbe (klasika, jazz) na dobrih posnetkih.
Jaz poslušam v glavnem r'n'r, (ter blues, soul, punk,..) in to večinoma underground/garažne sorte.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: username ()

Quikee ::

Eh ja... da se ti zdi kvaliteta vredi pri 96 je zato ker lepo lame odstrani visoke frekvence, na katerih bi se najbolj cula razlika.. zvok pa vec ni najbolj cist. Aja pa jaz ze cujem razliko tudi med 128 in 192.. pa nimam neke dobre audio opreme.. pa tudi pri bilo keri zvrsti glasbe. Ce ne cujes razlike pa ni problema.. pomoje za poslusanje v avtu to tudi mene ne bi motlo ce ne bi slisal razlike =) Ker mas se orginal CD-je je pomoje najboljse da se 1x zakodiras v MP3-je.. vem da vzame dosti casa.. lahko pa probas kr direkt iz 192 MP3-jev v 92 MP3-je nanovo zakodirat.. ce ne bos slisal razlike je OK =)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pretvorba audio cd v mp3

Oddelek: Zvok in slika
244296 (1107) SL4FKO
»

mp3 ?

Oddelek: Zvok in slika
61431 (1341) smok3
»