Forum » Omrežja in internet » Thomson kabelski modem + canyon router težava
Thomson kabelski modem + canyon router težava

||_^_|| ::
Situacija:
1x thomson kabl modem
1x canyon router
2x PC z win98
Tale skupek bi rad prepričal v delovanje, ampak mi ni ratalo. Težava je v tem da ne morem al pa ne znam naštimat da bi se router povezu na internet, enostavno ne gre. A mi lahko kdo prosim mal opiše postopek? Do zdej sm postavlu sam ADSL routerje pa je šlo bp.
Tuki pa zberem Cable internet in me vpraša za MAC in host, nikjer pa za username & password in nimam pojma kaj vpisat:(, če pa pustim default pa ne dela.
1x thomson kabl modem
1x canyon router
2x PC z win98
Tale skupek bi rad prepričal v delovanje, ampak mi ni ratalo. Težava je v tem da ne morem al pa ne znam naštimat da bi se router povezu na internet, enostavno ne gre. A mi lahko kdo prosim mal opiše postopek? Do zdej sm postavlu sam ADSL routerje pa je šlo bp.
Tuki pa zberem Cable internet in me vpraša za MAC in host, nikjer pa za username & password in nimam pojma kaj vpisat:(, če pa pustim default pa ne dela.
- spremenil: ||_^_|| ()

joejoe ::
Od kabelskega providerja dobis podatke, kako mora bit PC nastavljen. Zelo pogosto je zdaj za koncne stranke uporabljen DHCP. Username in password za kabelske uporabnike (ponavadi) nista potrebna.
Aja... a si ze povprasal kabelskega operaterja? Si prebral navodila? Nisi ne, anede... dej no, mal bolj se bo treba potrudit.
LP
JJ
Aja... a si ze povprasal kabelskega operaterja? Si prebral navodila? Nisi ne, anede... dej no, mal bolj se bo treba potrudit.
LP
JJ

||_^_|| ::
Najprej, navodila so takšna da bi v kuharski knigi sestre Vandeline več najdu o modemu in routerju notr.
Problem je bil pa z MAC naslovom routerja.
Problem je bil pa z MAC naslovom routerja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | wifi ne dela, dd-wrt (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5177 (4679) | BorutK-73 |
» | Siol Trojček: 6 eur za dodatne računalnike?!?Oddelek: Omrežja in internet | 2510 (1712) | RuskiSnajper |
» | level one ROUTER FBR-1418TX- nastavitveOddelek: Omrežja in internet | 6109 (3092) | OmegaBlue |
» | Pomoč. Nastavitev routerjaOddelek: Omrežja in internet | 2101 (1989) | AndrejS |
» | Vprašanje glede routerjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1345 (1114) | misek |