» »

wlan pci kartica

wlan pci kartica

CaqKa ::

ker sem na wlan-sat prišel na zelo čudna in nekako se zdi da nerazumevajoča ušesa sprašujem tukaj.
katero pci wlan kartico bi priporočali. tako s katero bo najmanj problemov in bla bla bla.. nočem kake zajebancije z driverji...
imel sem digitus ki mi je sesuvala obično eth mrežo.. slišal sem da belkin ima podobne simptome, level one se bo očitno treba začet ogibat kot hudič križa, saj je očitno zanje končni uporabnik prvi betatester...
v trgovini mi ponuja SMC, samo spet nevem če je to to ali ne.. na wlan-sat pravijo da bi linksys naj bila tudi dobra firma..
hočem priporočila.

NOČEM WLAN routerja ali AP. hočem PCI kartico

končni efekt pa bi naj bil dostop do interneta (preko wlana) na centrinotu ki je v isti sobi kot en desktop pc.. (kabl > router > pc1 > wlan > centrino) opažam pa tudi da bodo očitno določene kolobacije ker bosta za ICS htela imet router in kartica hkrati 192.168.0.1 (zakaj? ali se da to zaobit?)

lp

ToniT ::

Na wlan-sat je pač tako, da promovirajo samo zadeve, ki jih prodajajo. Ko sem pred časom objavil cene SMA konektorjev, ki sem jih poceni kupil, so mi ta post zbrisali. Zato sem ta forum nehal obiskovati.

Kupi Ethernet Planet PCI WLAN Adapter WL-8310 ali katerokoli drugo PCI kartico, ki ima konektor za zunanjo anteno in dela na 802.11g standardu.
Router ne rabi 192.168.0.1 adrese za svoje delovanje - to je samo finta ICS-a v Windows okolju (Microsoft hoče, da kupiš server za NAT).
Po drugi strani pa lahko daš svojo UTP LAN kartico in wlan kartico v bridge in imaš vse računalnike v istem subnetu. Potem sploh ne rabiš ICS na desktop računalniku!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ToniT ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Homenetwork

Oddelek: Omrežja in internet
333597 (2873) MrStein
»

WLan + Lan

Oddelek: Omrežja in internet