Forum » Pomoč in nasveti » Težave z ramom.Pomoč
Težave z ramom.Pomoč
ItAk ::
Imam motherboard Abit bh6 in 256mb rama.Teden dni nazaj sem ga imel še 2*64 100Mhz rama, nakar sem se odločil da si bom kupil še dodatnih 128Mb rama.Za nakup sem se odločil v Mlacomu, kjer so mi povedali , da ni nič narobe, če vtaknem v režo tudi 133Mhz ram.Le ta naj bi delal na 100 Mhz, v primeru da bi si menjal plato bi tega zadržal, onega ta 100Mhz pa bi prodal. In res, jaz ram kupim vtaknem notr.Stvar dela, dela en dan dva dni, nakar mi začne mašina zmrzovati. Ko mi mašina v parih dneh konstantno zmrzuje, mi p0ostane novi ram sumljiv. Odnesem ga nazaj in jim povem, da zadeva ne deluje tako kot je treba. Oseba kateri sem ram dal, ga je odnesla nekam zadaj ( po vsej verjetnosti ga je tam čakal nek mojster, ki testira raznovrstne hardware.) Skratka, po 35 min. čakanja mi povejo da ta ram res ne dela. ˝Ne mi rečt˝ sem si mislil, saj ga nisem nesu nazaj, kr tko, kot da nimam nč druzga za delat.Valjda ni kriva moja mašina. Če je prej delal vse tko kot je treba, bi moral tud s tem kur..vim ramom.
Skratka tip mi da nov ram , katerega z veseljem nesem domov in glej ga tiča.....ram vtaknem notr, prižgem mašino----mašina dela sploh nee. Kaj sedaj???? Kličem nazaj v Mlacoma in povem modelu , da je sedaj še večji sranje kot je bil!!!! In model pravi: Prneste računalnik sem da bomo pogledal kaj je narobe, češ da mi on ne more dajati rama kar v nedogled...Jst pa njemu nazaj, da če jaz nekaj kupim hočem, da to dela. A štekate????Ne bom jst nosu celga mojga PC-ja v Mlacom, da bodo oni testirali mojo mašino zaradi enga usranga rama. Zakaj bi to delu , če znam vse stestirati sam. Pa računalnik jst rabim vsak dan . Ne me je...at!!!
Skratka, zanima me, če obstaja kakšen software, ki testira stabilnost rama, tako kot 3dmark testira grafično kartico??? In če obstaja, bi bil zelo hvaležen tudi , če mi lahko poveste kje bi jst ta program dubu ( na keri strani?)
_____________________________________________________________Hvala
M.
Skratka tip mi da nov ram , katerega z veseljem nesem domov in glej ga tiča.....ram vtaknem notr, prižgem mašino----mašina dela sploh nee. Kaj sedaj???? Kličem nazaj v Mlacoma in povem modelu , da je sedaj še večji sranje kot je bil!!!! In model pravi: Prneste računalnik sem da bomo pogledal kaj je narobe, češ da mi on ne more dajati rama kar v nedogled...Jst pa njemu nazaj, da če jaz nekaj kupim hočem, da to dela. A štekate????Ne bom jst nosu celga mojga PC-ja v Mlacom, da bodo oni testirali mojo mašino zaradi enga usranga rama. Zakaj bi to delu , če znam vse stestirati sam. Pa računalnik jst rabim vsak dan . Ne me je...at!!!
Skratka, zanima me, če obstaja kakšen software, ki testira stabilnost rama, tako kot 3dmark testira grafično kartico??? In če obstaja, bi bil zelo hvaležen tudi , če mi lahko poveste kje bi jst ta program dubu ( na keri strani?)
_____________________________________________________________Hvala
M.
luka ::
Če boš meu različne vrste ramov v režah boš neglede na nastavitve meu probleme, če že ne drugač ti bo need 4 speed metu blue screene. Če želiš stestirat ram je najbolš da ga pustiš biosu, potem himemu, kr pa ne edn ne drug ne odkrijeta za zihr napak, zato lahk probaš še s simmtesterjem
ChiefThunder ::
Na mejl sem ti poslal memtest, ki temeljito preveri tvoj ram. Navodila si prej preber.
dej napiš delujoči email, pa ti pošljem.
dej napiš delujoči email, pa ti pošljem.
... po liniji najmanjšega odpora. ;)
DscS ::
Luka - nevem kje si ti slišu da različni rami ne delajo
zato ker iz izkušenj vem da delajo tudi kombinacija
66-100-133 vsi skupaj!!
zato ker iz izkušenj vem da delajo tudi kombinacija
66-100-133 vsi skupaj!!
Mr.B ::
Sory ampak na Atlanti (intel ) , noben 100 , niti 133 MHz ram ne dela , dela samo 66 MHZ, razen če naročiš prov posebnega 100 oz. 133.
ČE greš malo gledati knjigo od matične plošče , boš točno videl , kakšna konfiguracija rama deluje , tu seveda ne mislim 64 MB ter 128 MB, itd moduli ampak , enostransko /dvostranski , ter 8x4, 8x8 4*16 , itd to so same fizične karakteristike povezav samega rama. Tako da kar katerega koli rama ne moreš vtaknit notri.
In če se ti mašina noče prižgat , ti noben test ne bo poagal prav nič.
Pa ti je še vedno najenostavneje prinesti kišto , tja ter naj oni probajo , ker ram bo delal notri.
ČE greš malo gledati knjigo od matične plošče , boš točno videl , kakšna konfiguracija rama deluje , tu seveda ne mislim 64 MB ter 128 MB, itd moduli ampak , enostransko /dvostranski , ter 8x4, 8x8 4*16 , itd to so same fizične karakteristike povezav samega rama. Tako da kar katerega koli rama ne moreš vtaknit notri.
In če se ti mašina noče prižgat , ti noben test ne bo poagal prav nič.
Pa ti je še vedno najenostavneje prinesti kišto , tja ter naj oni probajo , ker ram bo delal notri.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Ribicija ::
To pa zato, ker Atlanta podpira samo 66 MHz clock in ima potem dejansko probleme s hitrejšimi rami.
čeprav sem jaz imel na njej že tudi 133 MHz rame, ki so delali bp pa so bili čisto navadni.
čeprav sem jaz imel na njej že tudi 133 MHz rame, ki so delali bp pa so bili čisto navadni.
Can ::
Jaz dam tipu na Mlacomu čist prav. Res ti ne more dajati rama v nedogled. Mašino odnesi tja, saj ti bojo brezplačno vse sprobali. Abit BH6 ima večkrat težave, če ima polne vse tri banke, tudi če so rami enaki. Vem iz lastnih izkušenj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RAM Real Life Speed anketa - prošnja (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 9095 (6534) | tiborrr |
» | Crknjen RAM ali kaj drugega?Oddelek: Strojna oprema | 1856 (1638) | Jeebs |
» | AGP na plati je 3.3V, grafična pa rabi le 1.5V !!!? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4131 (3430) | TribesMan |
» | FSB ne gre cez 83Oddelek: Navijanje | 1431 (1170) | migič |
» | BH6 Upgrade - pomočOddelek: Kaj kupiti | 1342 (1128) | boha |