Forum » Operacijski sistemi » Mozilla Firefox se noče odpret
Mozilla Firefox se noče odpret
c0dehunter ::
Mam en problem, ki je ful moteč. Uporabljam Mandrake Linux 10. Ko kliknem naprimer na Mozilla Firefox, ki sem jo namestil, mi v orodni vrstici napiše "Odpiranje Mozilla Firefox..." al neki takega, pol se pa tistto tut zapre, program se še pa vedno ne odpre. Prav tako je z igro Tuxracer. Ko pa odprem Konqueror, se pa odpre. Kje je tuki zdej težava?
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.
V konzolo vpišem "tuxracer" in se mi izpiše tole:
"[primky@localhost primky]$ tuxracer
Tux Racer 0.61 -- a Sunspire Studios Production (http://www.sunspirestudios.com)
(c) 1999-2000 Jasmin F. Patry [jfpatry@sunspirestudios.com]
"Tux Racer" is a trademark of Jasmin F. Patry
Tux Racer comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY. This is free software,
and you are welcome to redistribute it under certain conditions.
See http://www.gnu.org/copyleft/gpl.html for details.
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
*** tuxracer error: Couldn't initialize video: Couldn't find matching GLX visual (Success)
[primky@localhost primky]$"
Za Mozilla Firefox pa ne vem kaj nej vpišem, ker "mozilla firefox" ne gre, če pa vpišem "mozilla", pa se mi odpre stara mozilla, ki sem jo dobil zran Linuxa.
"[primky@localhost primky]$ tuxracer
Tux Racer 0.61 -- a Sunspire Studios Production (http://www.sunspirestudios.com)
(c) 1999-2000 Jasmin F. Patry [jfpatry@sunspirestudios.com]
"Tux Racer" is a trademark of Jasmin F. Patry
Tux Racer comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY. This is free software,
and you are welcome to redistribute it under certain conditions.
See http://www.gnu.org/copyleft/gpl.html for details.
*** tuxracer error: Couldn't initialize video: Couldn't find matching GLX visual (Success)
[primky@localhost primky]$"
Za Mozilla Firefox pa ne vem kaj nej vpišem, ker "mozilla firefox" ne gre, če pa vpišem "mozilla", pa se mi odpre stara mozilla, ki sem jo dobil zran Linuxa.
Aja, a je mogoč treba naložit driverje za GeForce 4? Ker kolikor se spomnim, sem imel možnost izbrati drajverje za Win 2000/XP ali pa 98/Millenium .
mlamat ::
Idi v direktorij kamor si shranil firefox... potem pa naredi v konzoli nekaj podobnega kot ./firefox ali pa ./firefox-bin
Joj, kak je vse čudno. Nič se ne spoznam Najprej bi si še rad razširil obzorje glede nekaterih stvari: Kako se programi, ki jih namestiš uninštalirajo? Kolikor vem, moraš datoteko, ki ima končnico tar.gz razpakirati. Z Ark-om se ne da, ker javi napako. Kako torej?
Ker sem izbrisal Firefox datoteke, pa bi rad še enkrat gor dal, ampak ko v Konq-u odprem datoteko, ki naj bi bila M. Firefox za Linux, so notri datoteke, ki jih lahko samo prebereš z Kwrite.
Ker sem izbrisal Firefox datoteke, pa bi rad še enkrat gor dal, ampak ko v Konq-u odprem datoteko, ki naj bi bila M. Firefox za Linux, so notri datoteke, ki jih lahko samo prebereš z Kwrite.
tar -xvzf datoteka.tar.gz
če maš bz2 datoteka pa uporabiš -xvjf
če maš bz2 datoteka pa uporabiš -xvjf
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mlamat ()
"firefox"
[primky@localhost primky]$ firefox
bash: firefox: command not found
[primky@localhost primky]$ tar -xvzf firefox-1.0PR-i686-linux-gtk2+xft-installer.tar.gz
tar (naslednik): firefox-1.0PR-i686-linux-gtk2+xft-installer.tar.gz: Ni mogoče open: No such file or directory
tar (naslednik): Napake ni moč popraviti: zapuščamo
tar: Naslednik vrnil status 2
tar: Izhod ob napaki zakasnjen zaradi prejšnjih napak
Aja, a je treba gonilnike za grafikuljo dat gor? Ker nimam za GeForce 4 MX440 Linux drajverje...
[primky@localhost primky]$ firefox
bash: firefox: command not found
[primky@localhost primky]$ tar -xvzf firefox-1.0PR-i686-linux-gtk2+xft-installer.tar.gz
tar (naslednik): firefox-1.0PR-i686-linux-gtk2+xft-installer.tar.gz: Ni mogoče open: No such file or directory
tar (naslednik): Napake ni moč popraviti: zapuščamo
tar: Naslednik vrnil status 2
tar: Izhod ob napaki zakasnjen zaradi prejšnjih napak
Aja, a je treba gonilnike za grafikuljo dat gor? Ker nimam za GeForce 4 MX440 Linux drajverje...
Mogoče nisi celega fajla zdownloadu... je blo kaj narobe s povezavo... probaj še enkrat!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mlamat ()
Joj, kk zakomplicirano. Še vedno napiše isto. A s kilkanjem pa ne morš pridit do tega, da bi razpakiru?
Mavrik ::
Zanimivo je da imam med drugim tudi jaz isti problem na debianu. Isto se dogaja tudi z navadno mozillo. Sam pa je očitno nekaj reso sestuega pri meni ker je bila že napaka pri inštalaciji in manjkajo knjižnice.
The truth is rarely pure and never simple.
moj_nick ::
Kakšen rm -rf ~/.*mozilla* bi znal pomagati. Jaz sem moral to narediti, ker inštalirani skin ni bil več podprt. Pozor, to bo zbrisalo vse uporabniške nastavitve, plug-ine in skine.
110111001001010001010000
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gentoo install (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5173 (4593) | HerrBaron |
» | Kakšen bo Firefox 1.0?Oddelek: Novice / Brskalniki | 3063 (3063) | MrStein |
» | Linux vprašanjaOddelek: Operacijski sistemi | 2646 (1879) | BigWhale |
» | Suse 9.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5086 (4372) | moj_nick |
» | XorNetwork 0.1.0 RC1Oddelek: Programiranje | 1064 (911) | Gandalfar |