Forum » Pomoč in nasveti » Baterija v laptopu
Baterija v laptopu
gkovac ::
Kokr vem se lahko.. vsaj pri meni v navodilih nikjer ne piše, da moraš baterijo čist izprazniti in šele pol spet napolnit. Konec koncev sej to ni mobitel
lp,
Hux ::
Kaj te vem . Ce pa je ista Li- baterija ko na GSMjih.
Ti si vsej navodila dobo. Jaz nimam nic navodil lol. Se niti nevem zakaj je en knof ko je za stisnit in ko stines zacne svetit na njem pa je strela. Predvidevam da je powersave mode al pa kaj vendar brez navodil tesko ugotovim.
Moram onega v contromu za jajce potegnit da mi knige da.
Ti si vsej navodila dobo. Jaz nimam nic navodil lol. Se niti nevem zakaj je en knof ko je za stisnit in ko stines zacne svetit na njem pa je strela. Predvidevam da je powersave mode al pa kaj vendar brez navodil tesko ugotovim.
Moram onega v contromu za jajce potegnit da mi knige da.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hux ()
||_^_|| ::
NiMh, Li Ion, Li-polymer baterije se lahko dofilavajo bp, kar pa ne velja za NiCd baterije.
neoto ::
To je do neke mere vse res. Čez čas pa vse hitreje vsaka baterija izgublja kapaciteto, če je vsaj v določenih intervalih popolnoma ne izprazneš in napolneš...
Hux ::
Ja samo kak bos baterijo napolno oz sprazno dokonca. Zadnic je kazalo 23 minut zivljenksa doba se pol sem pa izklopo in se enrkat htel vklopit cez 5 minut pa je monitor blinkal parkrat zapiskalo do winsev ni vec priso in napisalo je samo da nej preklopim na elektriko. Tak da kaj zaj teh 23 minut bi delalo tak dolgo ce ga nebi izklop/resetiro?
neoto ::
Čas, ki ti ga kaže, je odvisen od povprečja porabe. Če maš prižgan računalnik in dlje časa nič na njem ne delaš (samo namizje, brez odprtih programov), boš vidu, da ti bo čas kar poskočil... Če pa daš en dvd v pogon in poženeš kako igro, bo ta čas nezanemarljivo krajši. Raje glej koliko procentov ti kaže za baterijo in ne čas, ker je ta precej relativen.
Poleg tega so med zagonom računalnika ponavadi komponente precej obremenjene in porabijo precej energije in ti je zato toliko hitreje pokurilo tistih 23 minut
Poleg tega so med zagonom računalnika ponavadi komponente precej obremenjene in porabijo precej energije in ti je zato toliko hitreje pokurilo tistih 23 minut
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | prenosnik - kako polniti baterijo?Oddelek: Pomoč in nasveti | 15420 (2190) | sh00ter92 |
» | Kako ravnati z litij-ionskimi baterijami (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 21951 (18578) | MrStein |
» | Baterije prenosnikovOddelek: Strojna oprema | 5366 (4352) | WyattEarp |
» | ThinkPad-i od sedaj naprej tudi z Linuxom (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 7840 (6361) | MrStein |
» | polnjenje baterije prenosnikaOddelek: Strojna oprema | 2860 (2700) | jukoz |