Forum » Strojna oprema » RAID + 200GB disk problem
RAID + 200GB disk problem
turno ::
Lep pozdrav vsem članom foruma slo-tech.
Imam naslednji problem:
Moja plošča je MSI K7T266 PRO-R z on-board PROMISE 20265R čipom [FASTTRAK 100(tm)] - RAID controler.
Problem je v tem, da ko sem sedaj kupil 200GB Maxtor disk, ga on-board PROMISE FASTTRAK kontroler ne zazna kot disk, ki je večji od 137GB, čeprav je velik 200GB.
Na uradni strani tvrdke PROMISE sem našel software za posodobitev BIOS-a FASTTRAK 100 kontrolerja skupaj z rom datoteka, ki ta problem odpravlja, vendar program za flashanje BIOS-a pravi, da je čip FASTTRAK 100 on-board (kar je res) in da ne more nadaljevati.
Res bi bil hvaležen, če bi mi lahko kdo povedal kje bi lahko našel software za flashanje on-board BIOS-a RAID kontrolerja FASTTRAK 100 za ploščo MSI K7T266 PRO-R in rom file, ki bi odpravil omejitev do 137GB.
Hvala za nasvete!
Imam naslednji problem:
Moja plošča je MSI K7T266 PRO-R z on-board PROMISE 20265R čipom [FASTTRAK 100(tm)] - RAID controler.
Problem je v tem, da ko sem sedaj kupil 200GB Maxtor disk, ga on-board PROMISE FASTTRAK kontroler ne zazna kot disk, ki je večji od 137GB, čeprav je velik 200GB.
Na uradni strani tvrdke PROMISE sem našel software za posodobitev BIOS-a FASTTRAK 100 kontrolerja skupaj z rom datoteka, ki ta problem odpravlja, vendar program za flashanje BIOS-a pravi, da je čip FASTTRAK 100 on-board (kar je res) in da ne more nadaljevati.
Res bi bil hvaležen, če bi mi lahko kdo povedal kje bi lahko našel software za flashanje on-board BIOS-a RAID kontrolerja FASTTRAK 100 za ploščo MSI K7T266 PRO-R in rom file, ki bi odpravil omejitev do 137GB.
Hvala za nasvete!
bastadu ::
Ponavadi so nadgradnje kontrolerja vsebovane v nadgradnji BIOSa, tako da pojdi na proizvajalčevo stran od matične in tam najdi najnovejši BIOS...
turno ::
Hvala za nasvet, vendar najnovejši BIOS ni odpravil težav. Sem pa poslal mail na MSI tech support...bomo videli kaj bodo porekli.
destiny ::
Z novejšim biosom ta plata (promise kontroler) podpira do 160GB velke diske. Mogoče ma kdo kak beta release bios. Vpraš na tem forumu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RH9 in Promise RAIDOddelek: Operacijski sistemi | 810 (779) | dr.J |
» | Računalnik za obdelavo zvoka inu slike !?Oddelek: Kaj kupiti | 1412 (1292) | zdravcc |
» | Diski crkujejo kot za stavoOddelek: Pomoč in nasveti | 1797 (1300) | dexter |
» | katero mamo platoOddelek: Strojna oprema | 2064 (1467) | ChiefThunder |
» | RAID - 4 diskiOddelek: Pomoč in nasveti | 1451 (1250) | Hojne |