» »

Nevidnost nekaterih rac. v winNT

Nevidnost nekaterih rac. v winNT

gaso ::

Fantje,
tle mam mrezo vseh mogocih OS-ov Win2k, Win98, Linux, Win95. Povsod mi nekak vse klapa samo pr WinNT 4.0 pa res ne vem kaj bi blo narobe; namrec dolocene uporabnike vidm, dolocenih pa mi noce pokazat. Racunalniki so povezani v delovno skupino torej enakovredni, Povezave delajo 100%. Grem namrec v NT-jih pod strat/run pa vpisem \\nevidni racunalnik\ pa mi ga pokaze in tud cist normalno potem prenasam filete. A mi kdo zna razlozit zakaj vseh racunalnikov lepo ne vidim potem v omrezni sosescini? V cem je caka?
lp

ABX ::

Te NT mašine imajo share-ane directorje?

Nisem glih 100% ampak nekateri sistemi če nimajo share-anih dir se tej v workgroup mreži ne pokažejo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

gaso ::

Dolocene mape so v skupni rabi na vseh racunalnikih. Nekje drugje mora bit haklc. Ali protokoli - uporabljal sem samo TCP/IP, ko pa v NT-jih drugi racunalniki niso bili vidni sem nalozil se oba druga protokola pa se vedno ista pesem. Narod pomahajte no |O

andrej ::

po vsej verjetnosti bo problem v broswing servisu. To je komponenta NT-jev, ki vzdrzuje seznam vseh racunalnikov...
Ce mas Resource Kit uporabi browmon.exe - mogoce bo kaj pomagalo...

Yohan del Sud ::

Sem že imel podoben problem. Pomagala je reinštalacija v določenem zaporedju.

gaso ::

ja sej ja... ravno temu bi se rad na dalec izognil je pa res, da gre za racunalnike, ki jih nisem nalozil sam in so nabrz gor winNT, ki so bli kopirani kot slika na disk in me to ze skoz j... Ma mora obstajat resitev no. In kje bi lahko dobil Resource Kit?
lp gaso

ABX ::

Na nortonovi strani je nek utility kateri je rešil ta problem.

Sicer ne vem če dela enkrat ko je vse končano.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

matic ::

No ja pri nas v firmi je isti probelm, samo to se ne dogaja samo na NT ampak mislim da kar na vseh.. zgleda pa kot da se stvar ne refresha.. ponavadi racunalniki ki se ze davno pogasenjo in dokler ne resetiras racunala so se vedni vidni, ceprav ko ga kliknes javi da ni dosegljiv pa ga vseeno na pobrise iz seznama... prav tako je z priziganjem ce je nek prizgan pa se nek za tem prizge je tudi vprasanje vcasih se ga vidi vcasih ne.. tako da ponavadi tudi vidim sao polovico..
Stvari sem se navadil in sploh ne isecem vec resitve.. vedno dam Find Computer in ga najde ce nimam potegnjenega linka do tistega racunalnika..

gaso ::

matic v win2k zadeva cist ok dela. Ce te zanima trenutno stanje racunalnikov v enakovredni mrezi potem v omrezni sosescini kliknes desni gumb in refresh pa pokaze cist ta pravo stanje. V klincevih NT-jih mi pa racunalnikov pac sploh ne pokaze ceprav najbrz refresh, ce je vse tako kot mora bit, tud dela. Jao jao mene... Problem je namrec v tem, da ima dolocen uporabnik printer potem ga pa WinNT user ne vid in vedno mu razlagat - pojdi pod run in vpisi \\nevidni racunalnik ali pod find ali....
Sem mapiral disk pa tud to ne pomaga glih ker ob zagonu zadeva ne konekta takoj...

matic ::

No ja jest nimam win2k.. razen serverja tako da nevem kako je tam mapak na win9x je ta probelm.. nimam pa problem pir loganju.. racunalo se kot disk priklopi ce je res prisoten.. drugace zatezi.. ampak tudi to se da izklopit pod nastavitvami da tega ne gleda vsakic.. za printer p prav tako .. saj ga lahko potegnes med printerje kot omrezni tiskalnik.
Drugace cudno se slisi to da se to dogaja samo na NT postaji.. probaj prezumirat kabel.. koliko je ta dolg? Prenos iz vidnih racunalnikov je v redu?

ABX ::

Probaj it okoli tega problema z kakšno skripto

recimo uvališ kak run.bat v startup menu

net use \\pcclient\d mojegeslo /user:administrator
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Modri zaslon pri uporabi SCSI

Oddelek: Pomoč in nasveti
23903 (654) krneki0001
»

NT igralna postaja

Oddelek: Igre
101177 (1053) Yohan del Sud
»

Mreža

Oddelek: Pomoč in nasveti
71395 (1259) sasox
»

win 2k pro problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
131289 (1107) krho
»

winNT4.0 in win2000 v eni skatli

Oddelek: Pomoč in nasveti
81398 (1322) andrej

Več podobnih tem