» »

Mreža

Mreža

sasox ::

Imamo 1 NT strežnik, ki ga uporabljamo kot domain kontroler z Wins servicom. V mreži imamo 100 računalnikov z Win 98, Win NT ali Win 2000. Vsi se prijavljamo v eno domeno na NT server. V omrežni soseščini se računalniki z Win 98 lepo vidijo po Workgroupah, računalnike z Win NT in Win 2000 pa vse zmeče v eno grupo domene NT strežnika. Na win 2000 ne znamo nastaviti istočasno prijavo v domeno in v Workgroup.

Kaj narediti, da bomo vse računalnike, tudi tiste z Win NT in Win 2000 v omrežni soseščini videli v workgroupah, še vedno pa se bomo prijavljali v eno doemno?

Andrej in ostali?

ABX ::

Računalnik ne moreš povezat istočasno v domeno in workgroup. Računalnike z WinNT/2000 pa z win9x v workgroup ne vidiš verjetno zaradi tega ker so tako nastavljeni.

Vsi PC-i se vidijo med sabo vendar določene ne vidiš zaradi omejene pravice ki imaš ko se logiraš na net z tvojim accountom.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

sasox ::

Pri win98 je nastavljena pač domena ki jo uporabljamo, za grupo je pa tudi vpisana tista določena grupa v kateri naj bi bil računalnik in računalnik se res pokaže v tisti grupi kar je vse logično. Problem je pri win2k ker ne moreš poleg domene zraven vpisat še grupe.

Tudi če nimam dostopa do ostalih PC-jov jih v mreži vidiš. Vprašanje pa sem zastavil kot admin in ne user :))

ABX ::

Z win2000 sicer nimam izkušnje kar se tiče mreže ampak vseeno,...

Ok zdaj razumem da si Admin :)

Povej mi kolko različnih domen in workgroupov imaš.

Če nisi fizično tam je malo kriza za razumet situacijo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

ABX ::

Če sem prav razumel imaš ti win9x mašine logirane v workgroup NT/2000 pa logirane v domeno.

win9x so se razdelile po workgroup (A,B,C,..) zato ker si raznim mašinam napisal različen workgroup. Vendar ti te mašine nisi razdelil med sabo ker en win9x iz workgroup A lahko mirno brska v eno mašino workgroup B. Tako da to ni nobena razdelitev mašin. Za pravilno razdelitev mašin bi ti moral vsaki workgroup dodelit en server kateri bi bil povezan z Master Domain Server in z ostalimi mašinami v njegovi grupi. Seveda bi te mašine bile povezane med sabo fizično z kablom. Na tak način bi ta skupina A nebi morala komunicirat z skupino B če tega Master domain server nebi dovolil. V tvojem primeru pa so vse mašine z kablom povezane direktno na Domain server (winNT) in zato v Network browser jih je zmetalo v isti kup. To da so ti mašine z win98 kao razdeljne v različne workgroup je samo optička varka, v bistvo spadajo vse na isti kup.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

ABX ::

Za več informacji preštudiraj Managing Windows NT Directory Services.

Kjer je lepo razloženo Singel Domain Model,Master domain model,....
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

andrej ::

tukaj ne rabis poznat domenski modelov, ker ma samo eno domeno.
"Problem" je v tem, da win9x masine v bistvno niso del domene - te masine ne poznajo pravega koncepta domen, kot recimo w2k. ko w2k masina postane del domene, dobi ta racunalnik svoj account v domeni in se na osnovi tega accounta tudi autentificira z domain controllerjem. win9x tega koncepta ne poznajo zato je stanje taksno kot je sedaj pri tebi.
w2k masina je lahko ali v eni workgroupi ali pa v eni domeni. ne more biti niti v dveh domenah hkrati, niti v eni domeni in workgroupi.

sasox ::

THx za info :))



A bi se kako dalo "navidezno" pregrupirat računalnike z winNT in win2k, da bi se tko pokazali v grupi kot uni z win9x? Nekatere grupe imajo samo 3-5 uporabnikov in bi bilo nesmiselno kupovati strežnike, kot je to zgoraj napisal ABX (vsaka grupa svoj server)?





Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

workgroup -> domena

Oddelek: Omrežja in internet
374356 (3174) bastadu
»

Omrežna soseščina (NetBIOS) preko več lokalnih mrež (subnetov) brez strežnika WINS

Oddelek: Omrežja in internet
172438 (2140) BaRtMaN
»

iz workgroup na domain

Oddelek: Programska oprema
141176 (991) matic
»

Win Xp mreža

Oddelek: Programska oprema
161372 (1134) ToniT
»

Mreža in njeni problemi

Oddelek: Operacijski sistemi
8874 (725) l0wc4

Več podobnih tem