» »

win 2k pro problem

win 2k pro problem

krho ::

mem en zlo cudn problem s sosedom sv se odlocla da postava mrezo 5 racunalnikov, na serverju so nalozeni win 2k pro, no problem je v tem, da je na ostalih rac nalozena win98se no in s teh racunalnikov se server sicer vidi, toda ni mogoce dostaopati do njegovih diskov, kljub temu, da so v win2k pro skreirani uporabniki in dodeljena dovoljenja za uporabo sredstev.
Geslo in uporabnisko ime sta v win 2k pro nastavljena enako kot omrezna prijava v win98se

Kaksna ideja

MadMax ::

In si dal disk v polno skupno rabo? (nisem se delal mreze v w2k, zato je morda cudno vprasanje...)

BigFoot ::

a si sigurno pravilno naštimal avtorizacije? ker jest sm to enkrat štimu, pa sm tud mislu da je vse prow naštiman, pa ni delal, pa sm pol še ene nastavitve najdu. samo se dele tud pod razno ne spomnem kere.

Webmojster ::

Zbrisi w2k hitro!!!!!!!!!!!!!!!!

SUX! 8-)

JOKE!

Ej, win98 pa w2k se full ne ujemata... ;(

XCT ::

Jaz imam v sluzbi podoben problem. Imam W2K vsi ostali pa W95 ali W98. Problem pa je v tem, da večino računalnikov sploh ne vodim, čeprav imamo isti workgroup. Oni se med sabo vidijo in vidijo tudi mene.
Web developer & designer
http://www.medialabs.info
http://nk-polskava.medialabs.info

BigFoot ::

um, mi na šihtu mamo server na Win2K server, na PCih pa WinNT4, Win2K Pro WS in Win98 pa vse dela normalno

andrej ::

problem pri mixed w2k in win98 okoljih je veckrat NETBIOS resolucija. win98 racunalna uporabljajo Netbios imena, w2k pa ne rabi vec netbios-a (vendar ga se vedno podpira), in uporablja dns imena. Najlaze je problem resit z instalacijo WINS serverja. To se splaca pri mrezi vecih racunalnik za 2 pa nima smisla.
krho: a lahmo malo bolj definiras "toda ni mogoce dostaopati do njegovih diskov". Ti javi kaksno napako? kako dostopas do diskov?

andrej : ko v explorerju kliknem na ime serverja me vprasa za geslo, ko vpisem uporabnikovo geslo mi ga zavrne.

Geslo pri logiranju pri win98se na mrezo je enako geslu v uporabniskem profilu v win 2k pro tako da to ne more biti problem

to bo ziher nekaj narobe z imenom in geslom. Pravis, da se z win98 se logiras na mrezo z istim geslom. A mas tudi cisto isto ime? Kaj mislis s tem da se z win9x logiras na mrezo? A ti dela obratno - torej iz w2k dostopat win9x?

Horhe ::

Evo stvar je taka ( jz to obvladam), 1. naredi share na win2 k in odstrani default share un k ma C$.. pa dodaj novi share pa sherej uno kar hoces.Potem pa k dodajas userja v win 2k si zapomn ime in password ... to je vse v win 2 k . no v 98 pa search *.pwd files .ker so tam shranjeni pass za dostop prek NETBEUI (poglej ce mas ta protokol instaliran- Obvezno), in zbris vse pwd file, no potem pa restarti in ko vtipkas username te vprsa za geslo ki ga mores 2x potrdit. Pa glavna stvar je da morata biti gesli in username na win 2 k in win 98 enaki. Pa se ena glupa fora win 98. dej se svoje diske v skupno rabo, drgac se zna zgodit da ne bo delal. Ja pa se neki , dej vse skupi v isti WORKGROUP...
Moja sestra bl obvlada PC k jz ......

kockish ::

1. Default share nimas kej brisat.
2. NetBEUI ne rabis.

Sigurno je, kot so ze povedali, problem v geslih.

Horhe ::

Ja pa probi brez Netbeui, pa razloz mi kako ???
Moja sestra bl obvlada PC k jz ......

NETBEUI je kratica za Net BIOS Extended User Interface - gre pa za "navaden" protokol. Enako kot IPX/SPX in TCP/IP. NETBEUI-ja ne rabis da dostop do drugih racunalnikov. Res pa je, da se starejsi MS sistemi najboljse pocutijo prav z NETBEUI.
Dandanes je TCP/IP tako zahtevan, ker brez tega nimas neta. Torej si ti najboljse splaca uporabit TCP/IP na vseh racunalih... res pa je, da je konfiguracija TCP/IP-ja malo bolj zahtevna. Pri NETBEUI v bistvu nimas kaj konfigurirat...
btw: zakaj bi hoto default admin share odstranit? So zelo prirocni...

Horhe: tocno za ta share mi zatezi naj vtipkam geslo
//SERVER/C$ bom probu pa bomo vidl. vam sporocim ce bo delal

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnika fizično povezana > Kaj pa zdej?

Oddelek: Strojna oprema
289561 (6497) bastadu
»

En računalnik je neviden v mreži

Oddelek: Pomoč in nasveti
101060 (914) Spajky
»

Lan med win 2k inwin 98se (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
655217 (4453) Klemenn
»

W2K in W98 v mreži

Oddelek: Pomoč in nasveti
5747 (707) MCSE
»

Internet connection sharing

Oddelek: Omrežja in internet
321836 (1338) Quickbeam

Več podobnih tem