Forum » Pomoč in nasveti » CPU Over heat temperature+zmrzovanje PC-ja
CPU Over heat temperature+zmrzovanje PC-ja
Kriko ::
Imam nov PC Abit KT7a, Athlon 850, 256 ram, Prophet II MX 64MB, IBM DTLA 7200 disk, napajalnik MACASE 300W.
Od samega začetka se mi dogaja da zmrzuje, največkrat ko ugasnem kako igro, ali takoj ko se zaženejo windowsi (probal WIN9X in WINME) skoraj vedno pa ko končam peko CD-ja. Zanima me če mi kdo lahko pomaga.
Temperatura CPU Ove- Heat pa niha od 36-60 kar je default max. Je to normalno??
Od samega začetka se mi dogaja da zmrzuje, največkrat ko ugasnem kako igro, ali takoj ko se zaženejo windowsi (probal WIN9X in WINME) skoraj vedno pa ko končam peko CD-ja. Zanima me če mi kdo lahko pomaga.
Temperatura CPU Ove- Heat pa niha od 36-60 kar je default max. Je to normalno??
kriko
Shadowman-x ::
Velika razlika med temperaturami je verjetno zaradi slabo nastavljenega hladilnika oz. je dosedaj v večini primerov bila.
ChiefThunder ::
Ja, ker hladilnik pa sploh maš? Res preveri za slab stik med procesorjem in kulerjem.
... po liniji najmanjšega odpora. ;)
krucymucy ::
Pri corbu se zelo razljahlja zaponka, ki drzi cooler na socket zato obvezno preverit in pa nalosat s pasto (pa ne pretiravat)
Imam original hladilnik kateri so mi dali zraven Athlona 850. Sem pogledal v račun in piše tako:
COOLER BALL B, verjetno je to najbolj navaden. Katere so običajne temperature za Athlon-e 850??
Hvala vsem ki ste mi pripravljeni svetovat!!
COOLER BALL B, verjetno je to najbolj navaden. Katere so običajne temperature za Athlon-e 850??
Hvala vsem ki ste mi pripravljeni svetovat!!
kriko
ChiefThunder ::
priporočam ti, da si kupiš thermalthake vulcano 2 za 2 jurja, ki je zelo dober kuler za svojo ceno. Temperature ti bodo padle...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)
HEKO ::
YOY!!:.......60 C ni malo :).....Svetujem ti, da si prebereš VSE članke na slo-techu.....pol pa greš lepo v Shop pa kupiš Vulcanota 2....pa termalni pasto.....Pa v ohišje prišraufaj kaki dodatni ventilator...da bo "prepih"....pogelj članke....
Be good, be bad ---> JUST KEEP ON OVERCLOCKING...[Heko]
Pc je original, kaj torej pomeni da nekaj ne štima z procesorjem. Ventilator dela prav in upam da so prodajalci "Mlacom" dali ventilator da bi moralo bit normalno, samo ker jaz ne vem kolko je normalno.
Huey P ::
kriko;
Tale vent, ki ga trenutno imaš gor je en velik šit. To so tisti brezimenski venti, ki stanejo po 500 SIT in hladijo en kurac. Athlon 850 oodaja veliko, veliko energije zato ti priporočam, da kupiš Chrome Orba, Volcanoja 2 ali nekaj takega.
Ne vem natančno samo mislim, da je pri Athlonu 850 neka povprečna tmperatura z Volcano 2 enih 40 C...
Tale vent, ki ga trenutno imaš gor je en velik šit. To so tisti brezimenski venti, ki stanejo po 500 SIT in hladijo en kurac. Athlon 850 oodaja veliko, veliko energije zato ti priporočam, da kupiš Chrome Orba, Volcanoja 2 ali nekaj takega.
Ne vem natančno samo mislim, da je pri Athlonu 850 neka povprečna tmperatura z Volcano 2 enih 40 C...
..::DOOM III: The Legacy::..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Athlon XP 2600+ nad 70° nato...Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1587 (1105) | Pyr0Beast |
» | Ventilator na Zalmanu fuč!!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 917 (775) | Bibi |
» | Noro - procesor na 93 stopinjah COddelek: Novice / Procesorji | 2066 (2066) | Lime |
» | ATHLONOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1878 (1218) | omejc |
» | Elite K7S5A in temperaturaOddelek: Pomoč in nasveti | 1313 (971) | cyber |