Forum » Hlajenje in modifikacije » Ventilator na Zalmanu fuč!!
Ventilator na Zalmanu fuč!!
Gadjit ::
Na službenem računalniku AMD Athlon 850 (dela 24 ur na dan) je crknu Zalmanov ventilator(ne vem kdaj). Racunalnik se ni zacel resitirat al pa piskat(sam enkrat je zapisku, takrat sem vidu, da vent ne dela, pol druge dni,je biu se kr przgan, ceprau vent ni delu, pa ni nc vec pisku, kot bi blo vse OK). CPU temperatura je bila 98*C. Zanima me ali je CPU utrpel kaksne trajne poskodbe. Delovanje (po zamenjavi vent.) se mi zdi cist normaln CPU temperatura okol 35*C. Hvala.
EjTi ::
Če se resetira in podobno al pa zmrzne računalnik (in se to preh ni dogajal) pol jih je utrpel, drugače pa ne. Najbolš rešitev je pa da daš dober cooler gor (dober pasivni hladilnik).
Gadjit ::
Ne čist ok dela. Cooler je Zalman CNPS6000. Čudi me da je crknu Zalman pa to Je se v garanciji. Tak da sn dobu nov vent. Sam ej 98*C pa je delu cist ok?!
Trupl0 ::
jst bi šu garancijo upoštevat še za procesor, ker so ti prodali defektni izdelek s katerim si si poškodoval CPU ...boš bol na sigurnem
If you are going through Hell, keep going !
morphling1 ::
Ja pa kaj še, neupravičene reklamacije mi gredo pa ful na jetra. Če proc dela potem dela. Ima pa vsak bios cpu shutdown opcijo tako da bi si lahko nastavil recimo na 65°C, če bi ti crknil ventilator in ne bi bilo nobenega strahu pred uničenjem procesorja. To je tvoja napaka (maš srečo da ti ni res crknil proc) če na tak način skuriš proc.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | CPU coolerOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2350 (1894) | axee |
» | Athlon 64 2800+ temperaturaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1046 (876) | Caligula |
» | koliko naj bi bila temperatura CPUja ... ?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2241 (1555) | xenon74 |
» | Kolk mate v teh vročih dneh višjo temp.Oddelek: Strojna oprema | 1841 (1218) | Sami |
» | Zalman 6000AlCu - Temperatura(Athlon XP2000)Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1522 (1145) | b |