» »

CRT- Philips ali Samsung

CRT- Philips ali Samsung

Phoebus ::

Bejba kupuje nov monitor in izbor je omejen na dva modela-
Philips 109 P40 (avstrija: 319 EU, kar je 75k), ali
959NF (63k pri nas).

Ker itak grem v AT, se potni stroški ipd ne štejejo. Čeprav imata monitorja na papirju praktično enake karakteristike (Philips ima edino omenjenih več premazov :) na zaslonu), me zanima, katerega priporočate.

Ali je Philips res za klaso višje kot sem nekje zasledil, a kvaliteta 959NF res peša, kaj mislite da bo s Samsungom glede na to da ne delajo več katodnikov, ipd.

Drugače povedano- se splača kupit Philipsa za 12k več (tolk je pripravljena dat tako da ni problem v 12k, vprašanje je samo, a je monitor dejansko boljši oz. se ga bolj splača imet).

m.i.h.a. ::

Jaz bi na tvojem mestu vzel samsunga, sicer imam sam eno drugo 19-ko (takrat je bil namreč 959NF okrog 120k), ampak ima ga pa sosed in je res odličen monitor. Res pa, da bi sedaj dvakrat pomislil preden bi kupil CRT-ja, ker če moraš sabo vlačit kišto v velikosti televizorja z 25kg ali pa kot kovček veliko škatlo za LCD s 6kg kmalu vidiš kam pes taco moli. Sicer se meni veliko bolj dopade kvaliteta slike na CRT-jih ampak, ko ga je treba kam premaknit oziroma jaz svojega vozim iz LJ in v LJ med počitnicami in je kar problem, kam s tako kišto, ampak, če ga ne misliš okoli vlačit potem kar vzami CRT-ja, torej Samsunga.

Aja, glede Philipsa pa ne vam kakšen je kaj ta monitor, ampak kolikor sem jaz delal z drugimi Philipsi se mi niso preveč dopadli. Lahko pa, da je ta monitor izjema.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m.i.h.a. ()

Phoebus ::

Ja vem da je imel philips v nizkem razredu sama sranja, ampak to nej bi biu dokaj visok razred monitorja. Sumim da je celo ista cev v obeh, ko imata tako podobne zmogljivosti.

Še kakšno mnenje?

jurre ::

nekako ti tudi jaz priporocam samsunga, ne poznam ravno novejsih modelov (959NF vem da hvalijo) vendar poznam veliko ljudi, ki so zelo zadovolji s samsungov (tudi jaz sem:D) in poznam nekaj ljudi ki so jih philipsi crknili..jaz bi uzel samsunga

iso2000 ::

Philips 109p je pač višjega ranga kot Samsunng. 109p sodi med boljše monitorje. Kvaliteta slike naj bi bila po testih med najboljšimi med Diamondtron zasloni. Tako, da ti jaz absolutno priporočam Philipsa. Tudi v Monitorju je pred leti dobil "Zlati Monitor".
LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung 959 NF vs. Philips 109p

Oddelek: Kaj kupiti
352133 (1541) Grey
»

kateri 19' crt monitor

342029 (1550) Matev
»

Dober CRT (Trini/Diamond -tron) ali LCD? (strani: 1 2 )

565772 (4831) iso2000
»

Kupujem nov 19" CRT monitor (visji razred) - potrebujem vasa priporocila

392565 (1864) glinik
»

Monitor 19"

Oddelek: Zvok in slika
301854 (1091) CaqKa

Več podobnih tem