» »

Še enkrat nekaj o diskih

Še enkrat nekaj o diskih

merlo ::

Saj vem da je bilo že dosti napisanega na forumo o tem, ampak vseeno, preden se odločim kaj nabaviti, še tole:
Pokvaru se mi je disk, pa si zdaj kupujem novega. Bi nabavu IDE disk velik 160GB. Kaj se res splača, WD(ker model?), Maxtor(ker model?) ali Hitachi 7k250 (ima ta disk se kakšno drugo oznako npr. pri JAE sem zasledu HITACHI IC GXP 160GB ATA100 7200 obr - je to isto al pa IBM ..., k so baje zdej kupl Hitachi).
Baje je 7k250 najbolši. Me zanima če je to res. V glavnm bi rabu en disk k bi delu 24/7, pa dost bi downloadu z neta.
In nebi rad, da mi spet crkne.
Hvala vsem, ki boste kaj napisali.
LP Student:)
  • spremenil: merlo ()

Caligula ::

HITACHI IC GXP 160GB NI ENAKO 7k250 in torej tega diska ne jemat.
Pri JAE imajo tudi 7k250 za 22 jurjev in zahtevaj prav ta model.

In ja, to je najboljsi disk od nastetih.

merlo ::

Hvala

No po vsej verjetnosti bom nabavu Hitachi 7k250

Sami ::

Hitachi 7K250 je najboljši nakup.8-)
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

sash ::

če hočeš met glasen disk kr nabavi, če pa hočeš tišino pa ne kupuj tega ...
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Tilen ::

Jaz ze od nekdaj prisegam WD-ju ;) Res dobri diski. 3 leta garancije, ce v tem casu ne crkne pol tudi nebo. Ponavadi pa itk po 3 letih menjamo disk. Prodamo za male pare in vzamemo novega, pac toliko da imamo spet garancijo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

bond007 ::

Zanimivo jst pa nikol več WDja.. šele zdej vidim kak krš so.. 2 sta mi crknala (80 GB jb) ..greje se kr fejst, in pa največja hiba pomoje.. GLASNI so (nekaj kar v idlu tak zvok oddaja.. ne more bit za dolg pomoje.. prav slišiš kak tisti ležaji trgnejo:D ). Res karkoli druga vzem (čeprav ta 2 ko sm jih dobil iz garancije nazaj še kr delata... glasno delata) Aja vse diske hladim...

BluPhenix ::

Ma kaj sem jaz edini clovek, ki se mu JB ne greje za popizdit? Pri meni je zmerno mlacen. Vedno.
Glasen je pa... nadlezno piska bolj kot kaj druega.

No torej kateri diski so najtisji?

Zgodovina sprememb…

Vesoljc ::

morska vrata?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Sycroft ::

hja morm se jest dodat svoj lonck, pa morm mau po wdjih udart. mam dva.. enga 40GB pa enga 80GB uno z 8MB predpomnilnika verzijo. in se zgodi da na usake tolk mal crkneta. to pomeni da se zgubijo particije in vsi podatki gor... in potem jovo na novo vedno getdataback... in morm rect da prej ko sem imel seagate baracuda IV je pa biu majka disk.

Poldi112 ::

Meni WD 80G 8M dela bp, vseeno pa je precej glasen in se greje do te mere, da ga hladim. Mu bom pa kmalu kupil druzbo v obliki Hitachija.

SodVina ::

Jaz do sedaj nisem imel nobenih problemov z wd-ji. Moj 80GB JB je celo dozivel kar nekaj pretresljajev in udarcev, pa se nic ne pritozuje. Wd-jev imam morje doma. od 420MB do 80GB Pa vsi kar delajo, no zdele pocasi spusca duso dvo-gigas. Sicer pa imam tudi hitachija. Jaz sem se vedno (ce izpostavimo 7k250) pristas wd-ja.

kirc ::

Hm, tkole bom reku. Jz sem WD-ja uporabljal lep čas (prva verzija 850Mb) in kasneje 6.4Gb in ti diski res delajo, res je, da so bili počasnejši od konkurence (takrat) ampak vseeno. Potem sem vmes nabavu Quantum 15Gb (7200rpm) in zadeva še danes dela bp. Sem kupu IBM DTLA serijo 2x 15Gb, kjer je eden pol mal kasnej crknu, sam sem gaf v garanciji zamenu, je pa bil zelo hitr za moj občutek, mel sem še slavnega DTLA 45Gb, ki mi je dvakrat crknu, preden sem ga prodal (seveda brezhibnega, ker je bil v Garanciji). Od takrat naprej spet prisegam na WD. Imam dva WD-ja in sicer 80GB JB serijo se pravi z 8Mb predpomnilika, sem ravn včeraj gledu, da ga mam že dobro leto. Disk je mlačen in škatla je brez dodatnih ventilatorjev in skoz zaprta. Tko da je res čudn, zakaj se enim greje, drugim pa ne. In zavoljo teh izkušenj, sem ravno včeraj kupil še en WD disk, sicer sem hotu 160GB, sam ga niso mel, tko da sem kupu še 120Gb JB serijo ATA100. Skratka zame je WD zaenkrat kar zakon, kar se kvalitete in hitrosti tiče. 8-)
Everything should be made as simple as possible, but not simpler.

Caligula ::

Po testih so najtisji Hitachiji. Samsung naj bi bil v idle cca 10Db glasnejsi ostali pa se bolj, v "akiciji" pa so ostali se glasnejsi se pa Samsung pribliza na 2Db.

Skratka Hitachi ali pa Samsung samo je Hitachi hitrejsi. Pa se poceni je.
Od kje pa Sashu, da so Hitachiji glasni pa ne vem.

roli ::

Hoj!
Meni pa so WD diski všeč sem imel enga WD caviar 2GB delal šest
let dobro zaneslivo.Nato kupil še en disk WD 20GB delal 2 leti pa še zdaj laufa.
Tako,da WD:D
http://www.r00li.com

Poldi112 ::

Mas pa precej nizke zahteve, ce je vse kar pricakujes od diska to, da dela, in si se vesel ker ne ckrne. Jaz zahtevam in pricakujem, da bodo ziveli in to tiho in hitro.

mahi ::

caligula ... kje si vidu ta test?

da nisi Samsunga zamenjal z Seagate diski, ker kdor samsung diske kupuje bi ga treba sz eno šibo po riti. to je podn od podna, ne recem v testih so res tihi, ampak po hitrostih pa nikamor ne pridejo ((govorim za 80GB in 120GB diske, ker sem pred letom kar dosti testov pregledal, ker sem zase kupoval nov disk ( mi je wd 80GB JB 8MB kr crknu, baje so se notr plosce razletele - tko so rekli) :) pa sm kupu seagate 120gb 7200.7 - tisina mu je vrlina, na testih pa po hitrosti ni bil glih na prvem mestu ampak nekje 2. in 3. nekje celo 1. - vecinoma ga je maxtor prehiteval ker ima kao ata 133, ampak ti maxtorji so pa glasni, kar nekej skrebljajo ko so v idlu, ko pa se snema gor pa se bolj motece, ne pa vedno, kar je se bolj zanimivo. ga je kupu kolega ki se ukvarja z snemanjem glasbe (kitara, klaviature, itd na rač. in ga je po enem mescu paranja živcev nesu menjat, vzel seagate in sedaj je zadovoln.

zile ::

Primerjava 1
Primerjava 2
primerjava diskov 3
No u glavnem Hitachi je cool, samo Seagate ima že 100Gb na plato pa zelo tih je. Potem je pa še MaxtorMaXLine III oz. Diamnondmax 10, kateri imajo 16Mb bufferja in Native Command Queuing (NCQ) (SCSI anyone :D ). Stvar gre naprej, ne se ustavit samo pri hitachiju. 8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zile ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri trdi disk za nakup mi priporočate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
939099 (6054) dela
»

Kateri tihi,zanesljivi in hiter disk priporočate?

Oddelek: Kaj kupiti
342459 (1585) Grimlord
»

Kateri 200GB disk izbrati?

Oddelek: Kaj kupiti
452737 (1949) Dr_M
»

kateri TRDI DISK kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
302545 (1972) frenk
»

160gb sata disk: WD, Maxtor ali Seagate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
634771 (3343) Jaffa

Več podobnih tem