» »

Izkušnje z BSA?

Izkušnje z BSA?

Featur ::

Zanima me, če ima že kateri od vas, kakšne izkušnje z BSA. Mednje ne štejem formularja, ki ga pošiljajo za izpolnit. Zanima me kako poteka njihovo iskanje nelegalne oprema in kaj pomeni če ti najdejo datoteke nelegalnega programa samega programa pa ne?

ThinMan ::

Nisem "še" imel stika z njimi, ampak to mislim da je tko kot da imaš ponarejen bankovec in lahko rečeš da si ga nekje dobil pa neveš kje (ok slab primer)

Če imaš datoteke tipa .CDR pa nimaš licenčnega Corela ali pa ga sploh nimaš, kaj jih briga, saj imaš samo datoteke. V sistemu pa se da itak videt ali si imel prej nameščen kakšen program (baje ostanejo odtisi v registru ali v obliki knjižnic)

To sem tko iz glave povedal...

kaj več pa naj kdo drug pove...

LP,

FALDÉ

BigWhale ::

Saj ne iscejo .CDR datotek ampak Corel Draw. Ce ga ne najdejo nimajo kaj. Kaj pa je .CDR? Nevem, meni se zdi da je to Compact Data Registry... Ce smo ze pri tem.

Pa kolikor mi je jasno, BSA nima nobene avtoritete, kalhko te gre prijavit, da si pac ta in ta, in potem policija izvaja preglede...

Caligula ::

Datoteke .CDR zbiras za zabavo. Nek prijatelj ti jih iz tujine preko maila posilja. Si doisujeva. Jaz pa njemu posiljam spam sporocila, ki jih prejemam jaz. Ker jih o zbira. >:D

Ma dejte nehat cvikat. Bolj ko te kdo proba z pravnim sistemom ustrahovat bolj ti mora bit jasno, da se ta nekdo tudi sam posteno zaveda njegovih omejitev, bo pa blefiral dokler bo lahko.

Tilen007 ::

Stara tema, ampak me vseen zanima, če so koga že obiskal?

Poznam veliko ljudi, ki imajo svoje firme, pa tud sam jo mam, ampak ne poznam pa nobenga, ki bi ga obiskala BSA. Al v bistvu sploh ne hodijo po firmah preverjat licenčnost programja, pa samo lovijo pirate, ki prodajajo robo?

Ginginova ::

O ja, pridejo tudi na firme. :D
Praviloma se najavijo potem pa zinštalirajo gor svoje programje, ki napravi listo vsega programja na računalih firme. Potem pa gledajo za kaj nimaš licence in ti izstavijo račun. :\

Poznam celo eno firmo, ki je bila Microsoft Gold Partner in ko se jim je BSA najavila na obisk, so ko mutavi na telefon brisali razne Microsoft Office in podobne produkte ter gor dajali Open Office. He, he, tako je ko nimaš licenc za vse kompe v firmi, zgolj CDji, pa makar originalni, namreč ne štejejo. >:D

Ogo

Tomay ::

Rabiš tudi račun. Ni dovolj samo cd.

Za en primer sem slišal, da so samo prešteli računalnike potem pa v računovodstvo koliko windowsov in officev imajo kupljenih.

Drugače pa preverjajo računalnike s svojim programom, ampak preverjajo samo programe, ki so v bsa, za tiste ki niso ti ne morejo nič.
Voodoo 4Ever

BlueRunner ::

Če je bil kdaj dober trenutek, da pokličeš svojega odvetnika je to ta.

Sicer pa veljajo ti postulati:
- 3. osebe brez privoljenja ne smejo/morejo brskati po compih.
- Izjeme so predvidene v veljavni zakonodaji (policija, obveščevalci, ...)
- Dodatne izjeme so lahko opredeljene v veljavnih pogodbah.
- Če vam izvajalec pregleda ne more predložiti (kopije) pogodbe s katero ste se zavezali, da boste pregled dopustili, pregleda nima pravice opraviti.
- Če ima izvajalec pregleda kakršne koli komentarje na ta dejstva se z njim NE POGOVARJATE in NE POGAJATE! Za to se pooblasti odvetnika, ki bo z njimi komuniciral.

Po domače povedano... če BSA sumi, da imate nameščeno neavtorizirano programsko opremo enega izmed članov BSA, lahko ta sum naznani ustreznim organom. Če ima BSA papir, da ste tega in tega kupili nek programski paket, s čemer ste se zavezali k določilom licenčne pogodbe, jim boste verjetno morali pokazati kje vse imate ta paket nameščen. Za vse ostalo oni niso in ne morejo biti pristojni. Odvetnika imate pa zato, da se podjetje zaščiti pred izsiljevanjem.

Sicer pa je najcenejša možnost še vedno ta, da programske pakete, ki jih uporabljate uporabljate v skladu s pogoji in določili, ki jih predpisujejo proizvajalci oziroma avtorji. Pa naj bodo to odprtokodni, ali pa komercialni paketi. BSA se navadno ne najavi, če jih kdo ne opozori, če pa jih je kdo opozoril, pa imate verjetno veliko večji problem, kot pa samo nekaj nelicenčnih kopij paketa Office. Opletanje z odvetnikom vam bo pač pomagalo samo toliko, da boste lahko mirno preverili, če se mora kaj "legalizirati".

Ginginova ::

Saj BSA zna priti tudi s policaji in sodnim nalogom za premetačino, ni problema, fantje in dekleta iz BSA imajo obsežne izkušnje tudi s slednjim. >:D

Ogo

Duhec ::

@Tomay in @BlueRunner, dvomim, da preverjajo samo programe firm iz svetovne skupine BSA, ki so: Adobe systems, Autodesk, Bentley Systems, Lotus Development, Microsoft Corporation, Novell, The Santa Cruz Operation, Corel Corporation, Intergraph in Symantec, pri nas pa: MS Slovenija, SRC, Adacta in Avtera, mogoče še IUS Software , ker drugače Rok Koren iz BSA Slovenija ne bi na vsaki MS seansi vedno dajal primer znanega WINZIP programa, ki je seveda shareware, skoraj noben pa ga ne registrira/plača po preteku 30. dnevne uporabe ampak ga 'nelegalno' uporablja naprej. Se strinjam, zakon je pač tak, vendar lovijo girice medtem ko kiti plavajo mimo njih. Da ne govorim o slovenski BSA strani, ki je res zgled za ... stare informacije.
In da, BSA nikdar ne pride sama ampak v spremstvu tržnega inšpektorja, ki ima pooblastila za marsikaj in nikjer ni napisano, da se mora prej najavit. Če ne dovoliš ogleda/pregleda kompa in programov (navadno inštalirajo GASP) ti ga lahko fizično odtujijo/zasežejo (baje pa to lahko storijo samo v spremstvu organov policije) ali pa se dogovorijo, da uporabnik/lastnik sam izvaja pregled na svojem računalniku po nareku inšpektorja. BSA je v tem primeru itak samo hijena, ki čaka na rezultat, kasneje na dober deal z žrtvijo, da pa bi oni sami sponzorirali nekaj cvenka za legalen nakup programske opreme pa jim niti na pamet ne pride.
Se pa strinjam, da je res najceneje imeti originale. Nekateri jih imamo po sili razmer.

RejZoR ::

BSA je itak sinonim za BullShit Association:D :\
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

DSmidgy ::

Saj BSA zna priti tudi s policaji in sodnim nalogom za premetačino
In da, BSA nikdar ne pride sama ampak v spremstvu tržnega inšpektorja


Sej sodni nalog dobi policija, ne BSA? BSA potem nima pravice vstopa v tvoje prostore, če jim ti ne dovoliš?

Lahko ti sasežejo računalnike, samo na podleagi prijave BSA? Ali ti potem v firmi bolj podrobno inšpektorji pogledajo in morajo sum potrditi?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DSmidgy ()

Nejc Pintar ::

Če uletijo samo disk ven pa en live distro noter, pa rečeš da na tem pač delaš;)
Lahko je biti prvi, če si edini!

Avalonis ::

Iz osebnih izkušen z BSA :

BSA je prišla v našo firmo in pričela pregledovati VSE naše računalnike. To so storili takole : En tipo se je usedel pred PC-a in startar search npr. *.mdb. Če je search našel kakšen mdb file si je to zapisal, in tako naprej. Potem so zahtevali licence za vse Access aplikacije, kjer so našli kakšen mdb file. Ko smo jim poskušali razložiti, da naše aplikacije uporabljajo mdb datoteke in to brez Accessa so rekli, da mora biti na vseh PC-jih kjer se uporablja mdb datoteke tudi Access inštaliran 8-O

To je bilo pred cca. 5 leti.

Self-Defence ::

Torej bi na računalniku(edini v podjetju z MS sis.) ki ima nameščen ProKlik in popolnoma nič drugega. Moral bit nameščen tudi Ms Access(le zakaj ni bil priložen pri inštalaciji ProKlika). :D
Da ne omenjam, če se datoteke nahajajo na kakšnem strežniku/mrežnem disku/sorage enoti.
Nevem no, to se mi zdi mal ....(nimam besede)

LP

RejZoR ::

Roflkartofl. Keri retardi lol, se vid da nimajo blage veze. avast! Antivirus za primer uporablja mdb data storage za hranjenje LASTNIH nastavitev (oz XML kot kompatibilni način če MDB baze ne delujejo po pričakovanjih). Se pravi če ma firma na worskationih naložen avast! Antivirus morajo avtomatično kupit MS Access zato ker so na disku mdb fajli. Ne me smejat. 8-O :\
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Inšpekcija: podatki na mreži, prenosni mediji, kriptirani podatki? (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
5313219 (11236) noraguta
»

Piratstva v Sloveniji sicer malo manj, a BSA ni najbolj zadovoljna

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
4113408 (9496) technolog
»

Največja poravnava zaradi nelegalne programske opreme v Sloveniji vredna 30.000 evrov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
10236955 (31560) 5er-->
»

BSA obvešča (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
9812172 (8788) Tody
»

BSA

Oddelek: Programska oprema
111973 (1662) PaJo

Več podobnih tem