Forum » Strojna oprema » Težave z diski?
Težave z diski?
monster-x ::
Pozdrav!
Danes sem se malo igral z diski v starem računalniku, ker mi je na mojem workstationu nekaj zajebavalo. Zadevo nekako uredim in diska priklopim nazaj na ploščo, zaprem kišto, nakar noče več delovati. Napaka je sledeča: 1962 No operating system found. Press F1 to repeat boot sequence. Zadevo še enkrat preverim. Kable priključim na sto in en način in še vedno noče delovati. Tudi v BIOS-u kaže, kot da diska sploh nista inštalirana. Zadevo sem preveril s S-T Linuxom, tako da sem preveril, če jih tam sploh zazna in tudi tam ni zaznalo diskov. Priključil sem ju nazaj, tako kot sta bila prej. Diska sta: IBM 45 GB in Maxtor 4 GB (točnih modelov ne vem). Kar malo dvomim, da bi diska crknila, glede na to, da ne deluje ne en ne drugi -- da bi pa crknila oba naenkrat, pa bi bilo res čudno. Pojma nimam, kje je težava.
Za vse morebitne odgovore se zahvaljujem že vnaprej.
LP, monster-x.
Danes sem se malo igral z diski v starem računalniku, ker mi je na mojem workstationu nekaj zajebavalo. Zadevo nekako uredim in diska priklopim nazaj na ploščo, zaprem kišto, nakar noče več delovati. Napaka je sledeča: 1962 No operating system found. Press F1 to repeat boot sequence. Zadevo še enkrat preverim. Kable priključim na sto in en način in še vedno noče delovati. Tudi v BIOS-u kaže, kot da diska sploh nista inštalirana. Zadevo sem preveril s S-T Linuxom, tako da sem preveril, če jih tam sploh zazna in tudi tam ni zaznalo diskov. Priključil sem ju nazaj, tako kot sta bila prej. Diska sta: IBM 45 GB in Maxtor 4 GB (točnih modelov ne vem). Kar malo dvomim, da bi diska crknila, glede na to, da ne deluje ne en ne drugi -- da bi pa crknila oba naenkrat, pa bi bilo res čudno. Pojma nimam, kje je težava.
Za vse morebitne odgovore se zahvaljujem že vnaprej.
LP, monster-x.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | A bo crkno? [WD My Book]Oddelek: Strojna oprema | 1488 (874) | 69charger |
» | WD My book 1TB nehal delatiOddelek: Strojna oprema | 3677 (3296) | abaximan |
» | Težava z diski ali z kontrolerjemOddelek: Pomoč in nasveti | 902 (847) | aprimo |
» | pc ne zazna 2. od 3. particij, ne prebere cd roma, za athlona kaže premalo MHzOddelek: Pomoč in nasveti | 1203 (1019) | nosk8fx |
» | pomoc prosimOddelek: Strojna oprema | 1707 (1368) | ABX |