Forum » Pomoč in nasveti » Realtek ALC850 integrirana zvočna na MSI K8N Neo Platinum
Realtek ALC850 integrirana zvočna na MSI K8N Neo Platinum
DanKick ::
Torej, rabil bi kakšen review (ne specifikacije, te poznam) tega zvočnega čipa, ki se nahaja na večina NForce3 platah (recimo na MSI K8N Neo Platinum)? Je recimo primerljiv ali boljši od SoundStorm-a na NFII platah? Kako je z DolbyDigital kodiranjem? (pri SoundStorm-u sem recimo navaden stereo zvok kodiral v realnem času in ga pošiljal na 5.1 receiver). Praktične izkušnje zaželjene.
TribesMan ::
Soundstorm ima popolnoma drugo funkcijo kot ALC850. Poleg Soundstroma je bil vedno na plati še en zvočni kodek, recimo ALC650 (6 kanalni) soundstorm je skrbel samo zato da ni bil CPU preveč obremenjen. Drgač pa je kvaliteta teh čipov kar zadovoljiva, razen če se ukvarjaš z kakšnim zvokovnimi obdelavami... potem bi blo bolje pomisliti na kak Audigy.
Na NF3 seveda ni Soundstroma, ker se nVidii ni zdelo vredno porabiti nekaj kvadratnih milimetrov silicija. Zdaj za to skrbi CPU... kvaliteta zvoka pa je zadovoljiva. Aja dolby digital kodiranje potem izvaja CPU in ne zvočni kodek, oziroma soundstorm, ki ga ni...
LP
TribesMan
Na NF3 seveda ni Soundstroma, ker se nVidii ni zdelo vredno porabiti nekaj kvadratnih milimetrov silicija. Zdaj za to skrbi CPU... kvaliteta zvoka pa je zadovoljiva. Aja dolby digital kodiranje potem izvaja CPU in ne zvočni kodek, oziroma soundstorm, ki ga ni...
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
JamesBond ::
Že če glasbo poslušaš, daj raje notri kak SB Live! al pa Audigy :> Jaz sploh nočem slišat tega čipa, disable s prve v biosu :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katera zvočnaOddelek: Kaj kupiti | 2315 (1733) | Fatboyslim |
» | GA-K8NXP-9 nForce4 UltraOddelek: Novice / Matične plošče | 2837 (2837) | Poldi112 |
» | Dobra plata za amdOddelek: Kaj kupiti | 1411 (1159) | MEDENA |
» | nasvet:8RDA+ ali NF7Oddelek: Kaj kupiti | 1729 (1277) | Caligula |
» | Abit NF7 ali -S (ZVOČNA)Oddelek: Kaj kupiti | 855 (808) | BaRtMaN |