Forum » Izdelava spletišč » phpmyadmin error
phpmyadmin error
klevic ::
Lep pozdrav
Na serverju z Slackwarom 10.0 imam ištaliran apache server, ki deluje odlično razen mysql-a. Mysql se mi sicer normalno dvigne vednar na phpmyadminu dobim sledeč error:
phpMyAdmin se je poskušal povezati na MySQL strežnik, ki je zavrnil povezavo. Preverite, ali gostitelj, uporabniško ime in geslo v datoteki config.inc.php ustrezajo podatkom administratorja MySQL strežnika.
Napaka
MySQL je vrnil:
#1045 - Access denied for user: 'xyz@localhost' (Using password: YES)
Tudi v konzli sem poizkušal narediti bazo, vendar me spusti le do ukazne vrstice :
mysql>
nato pa mi ob ukazu za kreiranje baze vrne da nimam pravic ( logiran kot root).
Kaj je narobe.
lp in hvala
klemen
Na serverju z Slackwarom 10.0 imam ištaliran apache server, ki deluje odlično razen mysql-a. Mysql se mi sicer normalno dvigne vednar na phpmyadminu dobim sledeč error:
phpMyAdmin se je poskušal povezati na MySQL strežnik, ki je zavrnil povezavo. Preverite, ali gostitelj, uporabniško ime in geslo v datoteki config.inc.php ustrezajo podatkom administratorja MySQL strežnika.
Napaka
MySQL je vrnil:
#1045 - Access denied for user: 'xyz@localhost' (Using password: YES)
Tudi v konzli sem poizkušal narediti bazo, vendar me spusti le do ukazne vrstice :
mysql>
nato pa mi ob ukazu za kreiranje baze vrne da nimam pravic ( logiran kot root).
Kaj je narobe.
lp in hvala
klemen
Jebiveter ::
Preberi si postopek v /etc/rc.d/rc.mysqld , ker, ce me spomin ne vara, moras takoj po zacentem initu mysql baze ustvarit root userja za local host. potem se prvic prijavis z root-om in skreiras se enga userja (znotraj mysql) z root privilegiji.
I think... ze dolgo je namrec od tega, ko sem to rihtal na svojem slacku... (je zajebek to pri slacku, ker ko enkrat nastelas pol kr dela in dela, pa ne rabis 3x na mesec instalirat in ponovno nastavljat in potem pozabis take stvari )
I think... ze dolgo je namrec od tega, ko sem to rihtal na svojem slacku... (je zajebek to pri slacku, ker ko enkrat nastelas pol kr dela in dela, pa ne rabis 3x na mesec instalirat in ponovno nastavljat in potem pozabis take stvari )
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Postavitev mySQLOddelek: Programiranje | 2221 (1799) | M01O |
» | SQl + backup = Kako?Oddelek: Programiranje | 2300 (1753) | BadB0y |
» | MySQL in czsOddelek: Izdelava spletišč | 3595 (2685) | krho |
» | mysql baza in phpMyAdmin errorOddelek: Operacijski sistemi | 2213 (2108) | jype |
» | MySQL users & passwords problemOddelek: Programska oprema | 1415 (1322) | Loki |